Prvi celjski športni vikend, od 4. do 6. junija

Uredništvo, 01. junij 2010.
Ostalo

Tek in pohodništvo, triatlon, kolesarjenje Razgiban športni vikend v Celju, ki ga organizira Športno društvo Celjan, bo letos trajal tri dni, od 4. do 6….

Tek in pohodništvo, triatlon, kolesarjenje

Razgiban športni vikend v Celju, ki ga organizira Športno društvo Celjan, bo letos trajal tri dni, od 4. do 6. junija. Zvrstili se bodo teki za otroke in mladino, ženske in rekreativce, nočni tek na 10 kilometrov, nočni pohod z baklami na celjski Stari grad, 9. Fantasy dan triatlona (plavanje, kolesarjenje in tek) ter akvatlon. Novost bosta akvatlon in triatlon za najmlajše od šestega leta starosti naprej. Rekreativni Komak kolesarski maraton se bo odvijal na 30-kilometrski progi za otroke in družine ter na 60-kilometrski progi za rekreativce.

»Na vseh prireditvah bodo na voljo različne možnosti športa in rekreacije, primerne za otroke in odrasle, športnike in rekreativce vseh starostnih skupin in različne kondicijske pripravljenosti. Poudarek bo na druženju, gibanju in promociji zdravja,« je povedal Nino Cokan, vodja nacionalnega projekta »Tek za zdravje« in predsednik Športnega društva Celjan. Vse informacije o prireditvah so na voljo na spletnih naslovih www.tekzazdravje.com in www.tricelje.com.

V petek, 4. junija, bo tekaški praznik, ki se bo odvil v vsakem vremenu. Otroci bodo lahko tekli na progah 200, 400, 800 ali 1600 metrov. Družine z vsaj tremi udeleženci bodo tekle na 3-kilometrski progi. Tek za ženske bo prav tako na progi, dolgi tri kilometre. Nočni tek se bo odvil na 10-kilometrski progi. Začetek vseh tekov bo na priljubljeni tekaški in pohodniški lokaciji, na Savinjskem nabrežju pri Splavarju in Osrednji knjižnici Celje.

Proga bo v celoti speljana po asfaltnih površinah Savinjskega nabrežja, mimo mestnega parka po cesti in ob popolni zapori za ves promet. Tekmovalci se lahko prijavijo za vsa tekmovanja na dan prireditve, od 16. ure dalje. V petek, 4. junija, bo tudi nočni pohod z baklami na celjski Stari grad. Pohod se bo pričel ob 21.30 na Savinjskem nabrežju. V soboto, 5. junija, bo na letnem kopališču v Celju »9. Fantasy dan triatlona«, ki predstavlja  tudi otvoritev kopalne sezone letnega kopališča Celje. Najmlajši udeleženci se bodo lahko pomerili na dveh akvatlonih, ki ju sestavljata kombinacija plavanja in teka (CICI AKVATLON 50 metrov plavanja in 400 metrov teka ter PROMO AKVATLON 100 metrov plavanja, 800 metrov teka).

Vir: Zavod za zdravstveno varstvo Celje

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Več na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,589
26.09.2021. ob 09:23
285,209
29.11.2021. ob 10:25
110,328
29.11.2021. ob 10:16
Preberi več

New Report

Close