Digitalna enciklopedija naravne in kulturne dediščine DEDI predstavili v Celju

Uredništvo, 28. maj 2010.

Celje – Digitalna enciklopedija naravne in kulturne dediščine na Slovenskem DEDI je prvi poskus večmedijske digitalne predstavitve slovenske naravne in kulturne dediščine. Namenjena je najširši…

Celje – Digitalna enciklopedija naravne in kulturne dediščine na Slovenskem DEDI je prvi poskus večmedijske digitalne predstavitve slovenske naravne in kulturne dediščine. Namenjena je najširši javnosti, ki lahko preko nje na enem mestu pregleduje vse štiri vrste dediščine – nepremično, premično in živo kulturno ter naravno dediščino – v treh okoljih.

Dediščino je mogoče pregledovati v sklopu digitalne enciklopedije, v interaktivnem spletnem atlasu Geopedija ter v tri-razsežnostnem geografskem informacijskem sistemu Gaea+, je mogoči izvedeti na spletni strani www.dedi.si.

Poleg tega DEDI, ki sledi geslu Spoznaj! Ohrani! Ustvari!, v obliki dodajanja deditek omogoča in spodbuja aktivno vključevanje javnosti v soustvarjanje slovenske dediščine, kar predstavlja pomemben prispevek na področju aktiviranja civilne družbe pri gradnji nacionalne identitete.

DEDI, projekt so predstavili v celjskem kinu Metropol, nastaja v okviru prototipnega raziskovalno-razvojnega projekta Razširitev enciklopedije naravne in kulturne dediščine na Slovenskem. Projekt se je sicer začel leta 2007 in se bo končal septembra letos. Njegova vrednost je ocenjena na 1,4 milijona evrov.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,486
12.07.2021. ob 21:25
110,194
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close