Novi laserski tretmaji odstranjujejo gube, celulit in celo strije, uničijo …

Uredništvo, 27. maj 2010.
Ostalo

… blazinice in pobelijo zobe London – V nekaterih kozmetičnih salonih je na voljo novi laserski tretma, s katerim naj bi bilo možno celo odstraniti…

… blazinice in pobelijo zobe

London – V nekaterih kozmetičnih salonih je na voljo novi laserski tretma, s katerim naj bi bilo možno celo odstraniti „tečne“ strije – tanke bele črte, ki se na koži pojavijo predvsem zaradi nihanja telesne teže in najpogosteje med nosečnostjo.

Z laserjem naj bi segreli poškodovano tkivo ter sprožili naravni proces zdravljenja oziroma rasti novega, zdravega tkiva. Rezultat? Bolj gladka koža in brez brazgotin.

Vendar pa so strije samo ena izmed mnogih „nepravilnosti“, ki jih je danes mogoče odstraniti z laserjem. Dlake po telesu, akne, odvečna maščoba in vidne kapilare – za skoraj vsako težavo obstaja laser. Terapije so pogosto boleče in drage, tako kot naprave, vendar pa po mnenju zdravnika Ayhama Al-Ayoubija delujejo: „Z laserji in kozmetično medicino se ukvarjam že več kot 20 let in takšnih rezultatov ne da nobena druga tehnologija.“

„Največja prednost laserjev je, da niso invazivni in da ne puščajo sledov. Ne zahtevajo dolgo okrevanje in imajo zelo malo stranskih učinkov. Pri pomladitvi kože so vsekakor bolj učinkoviti kot kemični piling,“ je še dodal.

Brisanje gub

Z laserji je mogoče odstraniti zgornji sloj starajoče se kože, kar povzroči nastanek sloja nove, sveže kože z manj gubami. Laser naj bi celice spodbudil k proizvodnji kolagena, zaradi česar je koža nato bolj napeta.

Kirurginja Angelica Kavouni je razložila: „Obstajata dve vrsti laserjev: ablativni, ki odstranijo zgornjo plast kože; in neablativni. Slednji so bolj nežni, manj boleči in zahtevajo krajše okrevanje, vendar pa so tudi manj učinkoviti, zato morate terapijo večkrat ponoviti.“

Na primer: terapija z ablativnim laserjem traja 40 minut, vendar pa je boleča in koža je svetlo rdeče barve; pojavi se lahko bolečina ter pekoč občutek, ki traja do sedem dni; koža se bo olupila, gube pa se bodo vidno zmanjšale.

Beljenje zob s pomočjo laserja

Beljenje zob je bil nekoč dolgotrajen in boleč proces, ki so ga laserji dramatično skrajšali. Danes na zobe nanesejo belilo, z laserjem pa aktivirajo kemikalije v belilu. Z laserjem naj bi zobje postali kar od pet do šest odtenkov svetlejši – slednje je odvisno od posameznika, nekateri so bili nad rezultati precej razočarani.

Več informacij preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,593
04.12.2021. ob 20:50
285,226
04.12.2021. ob 21:00
110,335
04.12.2021. ob 20:43
Preberi več

New Report

Close