V Celju se je končno pričela gradnja Naše male klinike

Uredništvo, 24. maj 2010.

Ob garažni hiši Glazija v Celju se je pred približno mesecem dni končno pričela gradnja mestne klinike, ki so jo delovno poimenovali Naša mala klinika….

Ob garažni hiši Glazija v Celju se je pred približno mesecem dni končno pričela gradnja mestne klinike, ki so jo delovno poimenovali Naša mala klinika. Njena gradnja je bila napovedana že leta 2007, ko je celjsko zasebno podjetje Reparo kupilo zunanja parkirišča ob omenjeni garažni hiši.

Kdaj naj bi se končala gradnja Naše male klinike ni znano, saj lastnik Repara Boštjan Brenčič na to vprašanje ni želel odgovoriti. Prav tako ni hotel razkriti, kakšna bo vsebina nove celjske mestne klinike. Neuradno naj bi kliniko zgradili v letu dni, po prvih ocenah pa je naložba vredna okrog 10 milijonov evrov.

Za izgradnjo Naše male klinike je Reparo zavzel 140 zunanjih parkirišč ob garažni hiši Glazija oz. 4000 kvadratnih metrov ter za njih odštel 1,3 milijona evrov oz. en evro več kot je bila izklicna cena. Prvi pogoj za pričetek gradnje je bilo sprejetje odloka o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta. Celjski mestni svetniki so ta odlok potrdili v prvem branju že leta 2007, so pa imeli kljub temu precej pomislekov zaradi manjšega števila parkirnih mest.

Nekateri svetniki so tako zahtevali, da se Reparo zaveže, da bo zgradil nova parkirna mesta v dveh etažah. Kljub temu v pogodbi, ki jo je Reparo sklenil s celjsko občino, ta zahtevek ne obstaja. Ob podpisu pogodbe so v Reparu pojasnili, da jim je celjska občina ob nakupu zemljišča za Našo malo kliniko postavila le en pogoj, in sicer, da podjetje zagotovi lastna parkirna mesta.

Po prvih izračunih bodo za potrebe zaposlenih v novem medicinskem centru potrebovali 42 parkirnih mest, morebitni dodatni zgrajeni parkirni prostori pa bi bili namenjeni tistim, ki bodo koristili storitve medicinskega centra.

Sicer gradnja Naše male klinike poteka v urejenem okolišu, v katerem se poleg Splošne bolnišnice Celje že nahajajo Srednja zdravstvena šola Celje, policijska postaja, trgovine, gostilne, parkirna hiša in več stanovanjskih objektov.

Ob pritličju naj bi imela klinika še pet nadstropij. V pritličju bodo predvidoma uredili trgovino, varovano kolesarnico in shrambo vozičkov. V vseh štirih nadstropjih naj bi bile ordinacije, diagnostični centri, prostori za administracijo in interna gostinska ponudba, v petem nadstropju pa naj bi uredili bivalne in poslovne apartmaje, predvsem za medicinsko osebje iz tujine oziroma kot pooperacijske sobe za okrevanje bolnikov z več sredstvi.

Vir: Sta

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,553
04.08.2021. ob 20:20
110,204
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close