Vabimo vas na DAN SONCA 2010, 5. festival ustvarjalnosti

Uredništvo, 21. maj 2010.
Ostalo

Dan sonca 2010 5. festival ustvarjalnosti, se bo letos dogodil v soboto, 22. maja 2010 v prijetnem naravnem ambientu Trubarjeve domačije na Rašici. Dan Sonca…

Dan sonca 2010 5. festival ustvarjalnosti, se bo letos dogodil v soboto, 22. maja 2010 v prijetnem naravnem ambientu Trubarjeve domačije na Rašici.

Dan Sonca ali festival ustvarjalnosti je:

  • vesela in razigrana prireditev, ki podpira medgeneracijsko pristno druženje in sodelovanje, ekološko vedenje in medkulturni dialog.
  • prireditev, kjer žari ustvarjalnost in se širi dobra volja.
  •  kraj, kjer ustvarjalne in originalne zamisli različnih umetnikov in animatorjev oživijo s pomočjo obiskovalcev, ki se družijo, sodelujejo, se igrajo in sprostijo, v prijetnem naravnem ambientu, ob zvokih vode. Vsaka skupina ali družina najde prostor, na katerem ustvarja, nadgrajuje, po svoje izpelje ideje umetnikov in animatorjev, teka, si odpočije, kramlja ..
  • priložnost za kvalitetno preživljanje skupnega časa različnih generacij, sočano pa prebuja, spodbuja in razvija ustvarjalni potencialov otrok in odraslih.

S festivalom, ki je prostovoljsko organiziran in izpeljan, podpiramo ustvarjalno druženje. DAN SONCA je stičišče različnih generacij, kultur, umetnosti, gibalnih in športnih iger, eko in etno dejavnosti ter zabavnih znanosti. Umetniki, mentorji in prostovoljci poskrbijo, da obiskovalci festivala spoznavajo najrazličnejše dejavnosti, izročila in naravo ter kraj na zanimiv in aktiven način. Na festivalu se družite z ljudmi, ki se ukvarjajo z najrazličnejšimi področji in tudi sami s svojo aktivnostjo poskrbite, da vas drugi spoznajo.

Festival pripravlja preko 160 ustvarjalcev, znalcev, snovalcev in prostovoljcev.

Dogajanje bo potekalo preko celega dne. Vstop je prost, ustvarjanje na delavnicah pa bo prav tako brezplačno.

Nekaj informacij o dogajanju, ki se obeta:

  • Po glasbeno gledališko lutkovni otvoritvi festivala ob 11. uri vas čaka  preko trideset delavnic in dogodivščin za vse generacije.
  • Ves dan deluje art – info – etno tržnica z zanimivimi izdelki in knjigami.
  •  Priča bomo prvemu slovenskemu prvenstvu KOZAKLAMF 2010 Rašca open. S cirkuško glasbeno plesnim programom od 17.30 do noči se bomo s Sončnim sijem poslovili.

Obiščite spletno stran www.dan-sonca.si, za program letošnjega festivala pa kliknite na >>

Zavod Med.Over.Net
Zavod za razvijanje ustvarjalnosti
Javni zavod Trubarjevi kraji

Vas zanima kako je potekal Dan sonca 2009? Kliknite na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,588
27.11.2021. ob 07:45
285,192
06.10.2021. ob 09:47
110,324
27.11.2021. ob 10:37
Preberi več

New Report

Close