Impotenca ni bolezen

Uredništvo, 20. maj 2010.
Ostalo

Erektilna disfunkcija ali impotenca je nezmožnost, da bi moški dobili ali obdržali erekcijo toliko časa, da zadovoljijo seksualne potrebe. Erektilna disfunkcija ni bolezen, ampak simptom…

Erektilna disfunkcija ali impotenca je nezmožnost, da bi moški dobili ali obdržali erekcijo toliko časa, da zadovoljijo seksualne potrebe. Erektilna disfunkcija ni bolezen, ampak simptom neke druge težave – fizične, psihične ali kar kombinacije obeh.

Zdravljenje impotence je mogoče z zdravilli, ki se jih jemlje peroralno (skozi usta), s pomočjo vakuumskih naprav, svetovanjem, z aplikacijo injekcij neposredno v penis ali namestitvijo protetičnih vsadkov.

Nekoč so mislil, da je impotenca predvsem posledica psiholoških dejavnikov, kot so anksioznost ali depresija. V bistvu pa je večina primerov impotence takšnih, ki jih povzročajo dejansko telesne bolezni.

Štirje glavni vzroki motenj erekcije so:

Fizične bolezni; obstaja veliko bolezni, ki vplivajo na delovanje penisa bodisi z zmanjšanjem pretoka krvi ali vplivajo na živce. Nekatere od teh bolezni vključujejo bolezni srca in krvnih žil (ateroskleroza), sladkorno bolezen in multiplo sklerozo. Kajenje, prekomerno pitje alkohola in nekatera zdravila na recept, lahko povzročijo impotenco. Visok krvni tlak in visoka raven holesterola, povečuje tveganje človeka v razvoju impotence. Ko je impotenca posledica telesne bolezni, se navadno razvije počasi. Večina vzrokov za impotenco so fizične narave. Nekatera zdravila na recept, kot so pomirjevala in zdravila za krvni tlak, lahko impotenco povročijo kot stranski učinek.

Vir: n-tv.si

Obiščite spletni forum in posvetujte se s strokovnjakom na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,589
26.09.2021. ob 09:23
285,209
06.10.2021. ob 09:47
110,327
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close