Pomladni pomladitveni obredi

Uredništvo, 20. maj 2010.
Ostalo

Nekaj nasvetov za zdravo telo Prišla je pomlad, ampak malce smo utrujeni. Kaj zdaj? Ven, na zrak, v mlado zelenje, vsekakor. Že pogled na brsteče…

Nekaj nasvetov za zdravo telo

Prišla je pomlad, ampak malce smo utrujeni. Kaj zdaj? Ven, na zrak, v mlado zelenje, vsekakor. Že pogled na brsteče novo življenje nas prerodi, oglašanje narave sprošča, njene vonjave pa so naravnost zdravilne. Če nas kdaj v letu dobesedno vleče ven, je to zdaj. Če se pri tem še vedno počutimo malce okorne in ne povsem pri moči, se najlepše okrepčamo tako, da ne naredimo nič ali vsaj čimmanj. V različnih religijah in tradicijah ni zaman kodiran post kot očiščevalni del leta in četudi ga ne vzamemo dobesedno, nekaj malega posta koristi.

Post

Post kot odmik od utečenega vzorca, predvsem zato, da spregledamo vzorec in nase pogledamo nekoliko od zunaj. Potem lahko, če je treba, tudi kaj spremenimo, predvsem pa laže zadihamo. Skratka, končno si vzemimo čas zase in v družbi lastnega telesa raziščimo učinke razbremenitve na vseh ravneh, ki nam jo razmere v naravi prav zdaj ponujajo dobesedno na pladnju. Tehnik in možnosti je veliko, od strogega posta do različnih shujševalnih kur. Toda post utegne biti zahteven, po shujševalnih kurah pa se samo še bolj zredimo. Enostavneje je, če se upočasnimo v tem, kar že delamo, izkoristimo prvo mlado solatno zelenje in začnemo tam, kjer se ne da končati: pri prehrani. Obenem ne pozabimo, da je, vsaj v tem letnem času, gibanje še kakovostnejša hrana kot tista na krožniku ali v solatni skledi.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,589
26.09.2021. ob 09:23
285,209
06.10.2021. ob 09:47
110,326
29.11.2021. ob 08:12
Preberi več

New Report

Close