Razstava maket železnic v Cityparku

Uredništvo, 18. maj 2010.
Ostalo

V nakupovalnem središču Citypark o d 17. do 27. maja poteka razstava maket železnic, kjer so na ogled postavljene 4 edinstvene makete. Ena izmed njih…

V nakupovalnem središču Citypark od 17. do 27. maja poteka razstava maket železnic, kjer so na ogled postavljene 4 edinstvene makete. Ena izmed njih prikazuje mesto z vso železniško in prometno infrastrukturo, medtem ko sta drugi dve panoramski. Četrta je narejena posebej za to razstavo in obsega kar 50 m² ter simbolizira pot od Ljubljane do Kranjske Gore. Mesec junij pa bo veliko bolj športno obarvan, saj v prostore Cityparka prihaja Mednarodni Martin Krpan 2010 in razstava Svetovnega prvenstva v nogometu JAR 2010.

Razstavo maket železnic sestavljajo 4 makete. Tri makete so v merilu H0, kar pomeni v razmerju 1:87. Na eni maketi je prikazano mesto z vso železniško ter prometno infrastrukturo, medtem ko sta drugi dve panoramski maketi. Največja, četrta maketa je RGB maketa v merilu 1:25 in je bila pripravljena ter narejena posebej za to razstavo. Maketa obsega kar 50 m² in simbolizira pot od Ljubljane do Kranjske Gore. Na njej je prikazana železniška postaja Šiška Ljubljana, železniška postaja Kranjska Gora in železniška postaja Grad v Kranju. Makete so narejene iz najrazličnejših materialov po sklopih. Vlakci, ki so na maketah pa bodo aktivni in bodo vozili vsak dan.

V mesecu juniju pa bo v nakupovalnem središču Citypark precej pestro predvsem zaradi dejavnosti posvečenih športu. 5. junija ob 15.00 bo Citypark ponovno postal prizorišče mednarodnega tekmovanja Martin Krpan. Pred nakupovalnim središčem se bodo v vleki kamionov in dvigovanju ekstremnih bremen pomerili orjaki iz Francije, Madžarske, Srbije, Slovaške, Avstrije, Nemčije, Bosne in Slovenije. Tako bomo dobili novega mednarodnega Martina Krpana 2010.

Junija bo največ pozornosti namenjene Svetovnemu prvenstvu v nogometu v Južnoafriški republiki. V Cityparku si bodo ljubitelji najbolj gledanega športa lahko pogledali razstavo Svetovnega prvenstva v nogometu JAR 2010. Na razstavi bodo na ogled nogometne žoge, pokali, dresi, zastave držav udeleženk, navijaški rekviziti, fotografije reprezentanc, maskot, največjih zvezdnikov in nogometnih stadionov, predstavljena pa bo tudi zgodovina svetovnih prvenstev. Obiskovalci se bodo lahko od 7. junija do 7. julija zabavali tudi ob igranju virtualnega nogometa.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,589
26.09.2021. ob 09:23
285,209
06.10.2021. ob 09:47
110,327
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close