Zapleti pri iskanju podizvajalcev za dela v slovenjgraški bolnišnici

Uredništvo, 14. maj 2010.
Ostalo

Izbrani izvajalec gradbenih del pri naložbi v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec GH Holding še ni našel podizvajalca za izvedbo strojnih instalacij, je na današnji seji…

Izbrani izvajalec gradbenih del pri naložbi v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec GH Holding še ni našel podizvajalca za izvedbo strojnih instalacij, je na današnji seji sveta bolnišnice povedal direktor bolnišnice Janez Lavre. Če podizvajalca ne najde do 17. maja, obstaja tudi možnost prekinitve pogodbe z GH Holding.

Lavre je članom sveta bolnišnice povedal, da so gradbena dela tri tedne pred terminskim planom, medtem ko se zapleta pri iskanju podizvajalcev za izvedbo strojnih instalacij. Lavre je pojasnil, da GH Holding ne dobi podizvajalca za strojne instalacije, bolnišnici pa se mudi zaradi nujnosti naročila toplotnih kotlov. Na vprašanje sveta, zakaj GH Holding ne najde podizvajalca, Lavre ni vedel odgovoriti.

Če GH Holding do 17. maja ne bo podpisal pogodbe s podizvajalcem, lahko ministrstvo za zdravje, ki je investitor projekta, ali najde svojega podizvajalca ali pa prekine pogodbo z GH Holding, je danes člane sveta zavoda seznanil Lavre.

Naložba v delno obnovo in dograditev slovenjgraške bolnišnice, ki se je začela izvajati marca letos, velja za najpomembnejšo naložbo bolnišnice v zadnjih letih, Lavre pa jo je ob položitvi temeljnega kamna označil kot najpomembnejšo v koroškem zdravstvu v zadnjih 50 letih. Za izvedbo gradbeno-obrtniških del je bilo na javnem razpisu izbrano podjetje GH Holding s ponudbo, vredno 11,6 milijona evrov. Ta je bila med desetimi ponudbami najcenejša, najvišji znesek je znašal 14 milijonov evrov.

Člani sveta bolnišnice bi sicer na današnji seji morali obravnavati tudi predlog razvojne vizije bolnišnice in načrt naložb v letošnjem letu, vendar so obravnavo obeh točk preložili.

Vir: Sta

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,556
26.09.2021. ob 09:23
285,003
06.10.2021. ob 09:47
110,295
22.10.2021. ob 07:17
Preberi več

New Report

Close