Ženske mislimo, da zmoremo več

Uredništvo, 13. maj 2010.
Ostalo

Življenjski slog Slovencev Splošno znano dejstvo je, da smo ženske bolj pod pritiskom kot kdaj koli prej. Od nas se pričakuje, da smo dobre žene,…

Življenjski slog Slovencev

Splošno znano dejstvo je, da smo ženske bolj pod pritiskom kot kdaj koli prej. Od nas se pričakuje, da smo dobre žene, vzorne mame, uspešne v službi in vedno odlično razpoložene. Za vse to pa je vsekakor potrebno trdno zdravje. Toda kako ga ohraniti ob vseh zahtevah, ki jih postavlja družba? Zdravniki po vsem svetu opozarjajo ženske, da ga morajo postaviti na prvo mesto. Koliko se v Sloveniji tega zavedamo in kako resno jemljemo strokovna priporočila? Raziskava, ki so jo opravili na inštitutu za raziskovanje trga in medijev Mediana, je pokazala, da smo bolj ozaveščene od moških.

Smo torej v obdobju aktivnih priprav na poletje, ko se bo treba na plaži vsaj malo razgaliti. Lepo telo in zagorela polt sta še vedno nedosegljiv ideal za večino slovenske populacije. Kljub teoretičnemu znanju nam v praksi ne uspe z redno športno aktivnostjo in ustrezno prehrano zadovoljno vstopiti v poletje. Tudi to je pokazala omenjena raziskava. Za dobro telesno pripravljenost ter počutje je pomembna kombinacija vsem dobro poznanih dejavnikov hrane, pijače in športne vadbe. Raziskovalce in analitike na Mediani je zanimalo, kakšen je naš odnos do hrane, koliko tehtamo, telovadimo in kakšne razvade nas oddaljujejo od zastavljenega cilja – dosledne skrbi za zdravje in dobro počutje.

Podatki so pokazali, da ženske v skrbi za zdrav življenjski slog prednjačijo pred moškimi. Raziskava, v kateri je sodelovalo več kot 5000 anketirancev, starih od 15 do 75 let, kar je reprezentativen vzorec za Slovenijo, je razkrila, koliko se naša populacija ukvarja s športnimi aktivnostmi ter kako se prehranjuje in s katerimi nezdravimi razvadami spopada. Je bilo to pričakovano?

Preberite članek v celoti v prilogi Ona ali na spletni povezavi >>

Ali vas zanima, kaj menijo moški o ženskah in kaj ženske o moških? Obiščite forum in izvedeli boste več na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,591
30.11.2021. ob 10:33
285,221
30.11.2021. ob 13:32
110,329
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close