Dve uri, tri evre – oprano! Pa brati in ločevati barve je treba znati

Uredništvo, 12. maj 2010.
Ostalo

Prva javna slovenska pralnica v ljubljanskem BTC: »Doma je seveda bolj praktično, a če si sam, je pralnica super.« Tukaj perejo tisti, ki jim je…

Prva javna slovenska pralnica v ljubljanskem BTC: »Doma je seveda bolj praktično, a če si sam, je pralnica super.« Tukaj perejo tisti, ki jim je doma za pralni stroj škoda prostora, tudi kakšen turist se znajde med njimi.

Tišina. Predvajanje glasbe v javnih prostorih je drago, zato je pet pralnih strojev ob levi steni in pet sušilnih ob desni v majhnem svetlem prostoru, velikem 28 kvadratnih metrov, samevalo v tišini. Nikogar ni bilo, ki bi svoje umazano perilo pral v javnosti, dokler ni vstopil Drago. Ni bil prvi tisti dan in niti zadnji ne, le ljudje, vajeni, da mora biti v vsakem stanovanju tudi pralni stroj, v prvo samopostrežno pralnico v Ljubljani še ne zahajajo prav množično. »Doma je seveda bolj praktično, a če si sam, je pralnica super,« je bil Drago zadovoljen, ko je na internetu odkril, da so jo odprli, in v pralni stroj vešče tlačil svoje perilo.

»Sistem je zelo preprost, za uporabo nič težji od kavnega avtomata,« je prepričljivo poudarjal lastnik pralnice Mark Luka Sagadin, ki je v preteklih mesecih spoznal, da so ljudje ob novosti, ki jo v Ameriki poznajo že desetletja, pri nas še nekoliko negotovi. Čeprav za tovrstno pranje potrebujejo le dvoje – znati morajo brati, da po želji izberejo program za občutljivo ali običajno perilo, in ločevati barve, da ob koncu pranja ne postanejo lastniki nekoč belega, zdaj pa proti svoji volji obarvanega perila. No, pa še kovanec, dva ali tri morajo vreči v režo na stroju.

»Enkrat je prišla gospa in se čudila, zakaj ne pere. Perilo je dala v sušilni stroj,« se je hahljal Marinko, reden gost pralnice. Gospa očitno ni razumela, zakaj je na levi steni slika morja, ki simbolizira pranje, na desni slika puščave, ki simbolizira sušenje, in zakaj tretjo steno prekriva slika oaze, ob kateri naj bi si ljudje na stolih spočili. Pa tudi za branje navodil, ki visijo na steni, si najbrž ni vzela časa, tako kot si ga niti doma pogosto ne vzamemo.

Več informacij preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,494
26.09.2021. ob 09:23
284,985
18.10.2021. ob 23:01
110,291
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close