Česar ne potrebujem, z veseljem darujem

Uredništvo, 06. november 2009.

Bliža se praznični čas, mnogim dobro poznan kot čas razposajenosti, veselja in obdarovanja. Čas, ki se ga veseli veliko število otrok, tako tistih najmlajših, kot tudi nekoliko starejših. Veselijo se ga tudi starši, vendar v…

Bliža se praznični čas, mnogim dobro poznan kot čas razposajenosti, veselja in obdarovanja. Čas, ki se ga veseli veliko število otrok, tako tistih najmlajših, kot tudi nekoliko starejših. Veselijo se ga tudi starši, vendar v težkih časih, ki jih doživljajo, kljub trudu in željam, svojim otrokom žal prepogosto ne morejo nudi tega, kar bi  želeli. Mnogi srečni otroci, imajo vsega preveč, še zmeraj pa je ogromno takih, ki jim starši, kljub ljubezni, ne morejo nuditi najboljše in največ.

  

Prihajajoči čas obdarovanja je ključnega pomena, saj ostane zapisan v srcih otrok za vse življenje. Otrokom, ki jim starši žal ne morejo nuditi veliko in najboljše, želimo pomagati, jih razveseliti in obdarovati.

Pridružili smo se humanitarni akciji: “Tudi otroci pomagamo“, ki jo organizirata  nakupovalno središču City park in Rdeči križ Slovenije.

Vsak dan lahko od 6. pa tja do 20. novembra 2009 od 9. ure dalje prinesete igrače, topla oblačila, šolske potrebščine, otroško opremo, idr. v prvo nadstropje nakupovalnega središča v Ljubljani. Prinesite, kar menite, da bi lahko podarili otrokom iz socialno ogroženih družin.

Vse podarjene predmete bodo hranili v ličnih škatlah in jih ob zaključku akcije predali Rdečemu križu Slovenije, ki bo poskrbel, da bodo darila predana otrokom iz socialno ogroženih okolij.

 Vsak darovalec bo lahko  na ustvarjalni delavnici izdelal osebno izkaznico predmeta, ki ga podarja. Ob predaji se lahko tudi podpišete v knjigo.

Sočasno s humanitarno akcijo bodo v Cityparku potekale tudi številne ustvarjalne delavnice, kjer se bodo najmlajši lahko zabavali, za vsako podarejno donacijo pa prejeli tudi simbolično darilo.

 

Predpraznično obdobje je tudi priložnost, da malce pospravimo. Duh akcije je  spodbuditi občutek darovanja. Prav je, da česar ne potrebujemo darujemo in z gesto pomagamo tistim, ki so v stiski.

Razširimo to akcijo in naredimo nekaj dobrega. Pošljite sporočilo vsem, za katere menite, da bi lahko pomagali.

Hvala tudi v imenu Med.Over.Net-a

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,395
13.06.2021. ob 13:25
284,278
16.06.2021. ob 09:25
110,156
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več