ODKRIVANJE DISEMINIRANEGA PLAZMOCITOMA – ANKETA

Uredništvo, 14. september 2009.

Evropska mreža organizacij bolnikov z diseminiranim plazmocitomom Myeloma Euronet, katere član je tudi Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, preko nacionalnih organizacij bolnikov…

Evropska mreža organizacij bolnikov z diseminiranim plazmocitomom Myeloma Euronet, katere član je tudi Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, preko nacionalnih organizacij bolnikov izvaja  mednarodno razsikavo o odkrivanju diseminiranega plazmocitoma, raka kostnega mozga. Z njo želi ugotoviti, kaj zdravstveni strokovnjaki naredijo, da bi odkrili diseminirani plazmocitom. Pri odkrivanju te zahrbtne maligne bolezni je izjemno pomembno, da je odkrita pravočasno, saj tako omgoča učinkovitejše zdravljenje in kvalitetnejše in daljše življenje z boleznijo. Glavni cilj raziskave, ki je pred vami, je prodibiti informacije od bolnikov in njihovih svojcev ter zdravstvenih strokovnjakov o tem, kaj zdravstveni strokovnjaki iz različnih vej medicine, ki niso hematologi ali onkologi, naredijo za odkrivanje diseminiranega plazmocitoma in kaj bi lahko naredili, da bi se izognili zamudam pri odkrivanju te bolezni.

V Slovenskem združenju bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L smo se odločili in priključili mednarodni raziskavi, saj smo prepričani, da je pravočasno odkrivanje diseminiranega plazmocitoma tudi v Sloveniji problem, ki mu je potrebno nameniti več pozornosti. Izsledki raziskave, ki je pred vami, bodo zagotovo pomagali pri prizadevanjih za boljšo osveščenost tako javnosti kot zdravstvenih strokovnjakov.

V kolikor menite, da želite sodelovati (lahko anonimno ali s podpisom in elektronskim naslovom), prosimo, izpolnite spodnji vprašalnik.

Prosimo vas, da komentarje v vprašalniku, če je le mogoče, pišete v angleškem jeziku!

Vprašalnik bo dostopen za reševanje do konca oktobra 2009. Rezultati raziskave pa bodo konec leta 2009 objavljeni na spletni strani Myeloma Euronet.

Vprašalnik za BOLNIKE IN SVOJCE >>

Najlepša hvala za vaše sodelovanje v raziskavi!
V imenu Myeloma Euronet :
Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L
Povšetova 37, 1000 Ljubljana

Za morebitna vprašanja in pojasnila smo vam na razpolago na elektronskem naslovu: [email protected]  

Myeloma Euronet
Myeloma Euronet je evropska mreža organizacij bolnikov z diseminiranim plazmocitomom, katere poslanstvo je povečati osveščenost in zagotoviti informacije o odkrivanju, zdravljenju in negi ljudi, ki živijo z diseminiranim plazmoctiomom. Evropska mreža Myeloma Euronet pomaga organizacijam bolnikov, ki so članice mreže Myeloma Euronet, pri izpolnjevanju njihovih poslanstev in ciljev. Če želite izvedeti več o Myeloma Euronet, prosimo, obiščite spletno stran  www.myeloma-euronet.org.

Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L
Združenje L&L združuje bolnike z limfomom, levkemijo, diseminiranim plazmocitomom, MDS, AA, PNH in drugimi krvnimi bolezni, tako odrasle kot otroke, njihove svojce, prijatelje, zdravstvene strokovnjake in vse, ki jih zanima področje krvnih bolezni.

Člane druži znanje, pogum, optimizem in občutek za ljudi v stiski. Glavni cilji združenja so: osveščanje javnosti o boleznih, informiranje in druge oblike pomoči bolnikom in njihovim svojcem, zavzemanje za najsodobnejše oblike odkrivanja in zdravljenja bolezni, za celostno obravnavo in oskrbo bolnika med zdravljenjem in po njem, vplivanje na slovensko zdravstveno politiko ter za krepitev zdravja  ter promocijo zdravega in kakovostnega načina življenja.

Člani Združenja L&L moderirajo spletna foruma Limfom in levkemija ter Kako živeti z rakom, ki ju najdete na www.onkologija.over.net.

Združenje L&L je član dveh mednarodnih organizacij in slovenskega združenja:

Zavod Med.Over.Net
Zavod Med.Over.Net vodi spletni zdravstveni sistem www.med.over.net , ki s pomočjo e-storitev v sinergijo združuje tri področja:

  • stalna strokovna vsebina, članki, zloženke, knjige – 40.000 strani
  • zdravstvene in podporne posvetovalnice, namenjene neposrednemu strokovnemu svetovanju uporabnikov
  • proste tematske posvetovalnice, kjer uporabniki izmenjajo izkušnje, mnenja in se med seboj vzpodbujajo.

Zavod Med.Over.Net si prizadeva delovati preventivno in imeti preko svojih ukrepov pozitiven vpliv na širše skupine uporabnikov.

V tej raziskavi sodeluje kot izvajalec in promotor. Raziskavo vključuje na svoje spletne strani in pomaga pri osveščanju.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,495
12.07.2021. ob 21:25
110,196
27.07.2021. ob 22:50
Preberi več

New Report

Close