Dan odprtih vrat zdravstvene nege na Onkološkem inštitutu

Uredništvo, 31. maj 2008.

Na Onkološkem inštitutu v Ljubljani je bil 30. maja Dan odprtih vrat zdravstvene nege. Na ta dan počatijo mednarodni dan medicinskih sester in 70. obletnice Onkološkega inštituta….

Na Onkološkem inštitutu v Ljubljani je bil 30. maja Dan odprtih vrat zdravstvene nege. Na ta dan počatijo mednarodni dan medicinskih sester in 70. obletnice Onkološkega inštituta.


Foto: Janez

Na slavnostni prireditvi so podelili priznanja za dosežke, razvoj in izboljšave na področju zdravstvene nege medicinskim sestram podelili priznanja. Slovesni nagovor je imel generalni direktor Onkološkega inštituta, mag. Aljoša Rojec, ki poudaril je velik pomen dela medicinskih sester.

S prireditvijo želijo pacientom in njihovim svojcem omogočiti, da se čim bolje spoznajo z  delom medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov in pomembnostjo vzgojnega dela z bolniki, ki so zboleli za rakom. Obenem pa želijo bolnikom omogočiti srečanje s posameznimi društvi in prostovoljnimi organizacijami, ki delujejo na področju kakovostne in celovite obravnave onkoloških bolnikov.

Preko celega dneva so potekali informativni dogodki in bile postavljen stojnice, ki so prikazale delovanje posameznih oddelkov in društev, ki delujejo na področju onkologije.

Na prireditvi se je predstavilo tudi Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L. Predstavniki so udeležence obveščali o dejavnosti L&L in limfomu. Na stojnici so imeli računalnik z dostopom do interneta.
Predstavil se je tudi spletni portal Med.Over.Net s spletno stranjo in forumi.

Obiskovalci, med katerimi je bilo tudi zdravstveno osebje so se lahko seznanili in naučili, kako uporabiti internet v času bolezni, procesa zdravljenja in okrevanja.

zapisala: Andreja V.
Utrinke na fotografijah si poglejte v galeriji
>>>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,495
12.07.2021. ob 21:25
110,196
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close