LEK NAJBOLJŠI NA LJUBLJANSKI BORZI

Uredništvo, 12. april 2002.

Izbiranje najboljše družbe je namenjeno ugotavljanju splošnega mnenja o borznih podjetjih. Je svojevrsten kazalec razvoja trga in delničarsko-lastniške kulture. Letos je poslovni dnevnik Finance že…

Izbiranje najboljše družbe je namenjeno ugotavljanju splošnega mnenja o borznih podjetjih. Je svojevrsten kazalec razvoja trga in delničarsko-lastniške kulture. Letos je poslovni dnevnik Finance že tretjič zapored podeljeval priznanje Najboljša družba na borzi.

Družbe je ocenjevala petčlanska komisija, v kateri so sodelovali strokovnjaki: Mili Kus, direktorica borznoposredniške hiše eBrokers, Jure Klepec iz družbe Medvešek Pušnik, Tomaž Klemenc iz Ljubljanske borze, Robert Kleindienst iz Nove Ljubljanske banke in Tatjana Horvat iz Financ.

Namen meril je bil ocenjevati družbe na borzi širše kot samo iz zornega kota tečaja, izplačila dividende in nekaj kazalnikov. Pri prvem merilu, komuniciranju z delničarji, je komisija najbolj poudarila preglednost informacij, kakovostno pripravljene računovodske izkaze, pregledno komuniciranje z delničarji in pravočasnost pri posredovanju informacij. Pozorna je bila tudi na točnost in pomembnost teh za delničarje.

Skupno možno število doseženih točk je bilo 500. Tako so prejeli: Lek 440 točk, Krka 418 točk, Luka Koper in Poslovni sistem Mercator 407 točk. Na peto mesto se je uvrstilo Gorenje s 402 točkama.

Skupina, ki dela na tem področju, je razmeroma majhna, ker je delo namenjeno ozkemu krogu visoko strokovno usposobljenih posameznikov.

Z namenom informiranja finančne javnosti o naših dosežkih in načrtih za prihodnost smo konec marca v Lek povabili predstavnike največjih delničarjev, borznoposredniških in pokojninskih družb, ki smo jim predstavili konsolidirane računovodske izkaze za leto 2001. Poleg tega so si gostje lahko ogledali tudi novi obrat za proizvodnjo vial.

Priznanje, ki smo ga prejeli, je tudi spodbuden uvod v deseto obletnico kotacije Lekovih delnic na Ljubljanski borzi.

Vir: www.lek.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,475
31.08.2021. ob 10:42
284,829
17.08.2021. ob 14:55
110,258
24.09.2021. ob 15:00
Preberi več

New Report

Close