Dieta z izgorevanjem

Dieta z izgorevanjem pravzaprav ni dieta, ampak zgolj zelo individualen pristop, ki upošteva presnovo.

Nobenega problema ne reši ista zavest, ki ga je ustvarila. Albert Einstein

Sedim za računalnikom in razmišljam, kako naj v enem samem članku predstavim pristop k uravnavanju telesne teže – dieta z izgorevanjem, da bom čim bolj jasna in preprosta. Ni enostavno med vsemi pristopi, dietami, mnenji …odločitvami.

Dieta z izgorevanjem sploh ni dieta, ampak zgolj zelo individualen pristop, ki upošteva presnovo. Ko sva se pred dnevi pogovarjala z utemeljiteljem te “diete”, dr.Stephen R. Van Schyckom, mi je rekel: “V Sloveniji še niste tako oddaljeni od narave in spontanosti, pa tudi dietna industrija še ni tako razpasena kot pri nas v Ameriki. Kljub temu, da se ubadate z istim problemom, ste v prednosti.” Pritrdila sem mu. Upam, da se ne motiva.

Predstavljen pristop nekaterim morda ne bo pomenil nič novega, saj ga morda povsem spontano že uporabljate. Krasno! Vsem drugim, tistim že mnogokrat razočaranim pa upam, da ponuja resnično upanje.

Torej …

18AB98EC-DAD0-11E1-8846-91B165B94067Dieta z izgorevanjem je prva dieta, ki upošteva vašo presnovo in vam pomaga ustvariti individualen pristop k vašemu prehranskemu načrtu. V nasprotju z drugimi dietami, ki sledijo identičnim pristopom za vse ljudi, vam dieta z izgorevanjem ponuja znanstveno metodo za določanje vaše presnove in vam pomaga natančno prilagoditi prehrano. S tem edinstvenim programom boste sposobni določiti stvarno ciljno telesno težo, ki bo temeljila na presnovi in lahko jo boste dosegli brez občutka lakote. Dieta z izgorevanjem omogoča vzdrževanje vaše ciljne telesne teže brez nezdravega nihanja, ki je pogosto rezultat skrajnosti pri hujšanju.

Dr. Stephen Van Schoyck je na osnovi petnajstletnega raziskovanja in uspešnega zdravljenja tisočih pacientov oblikoval novo strategijo, ki zadovolji vaše individualne biološke in psihološke potrebe. Avtor v svoji knjigi Dieta z izgorevanjem, ki bo v založbi Alpha Center izšla predvidoma v začetku maja, opisuje, kako izenačite lastno metabolno stopnjo s stopnjo izgorevanja živil.

V knjigi boste lahko prebrali o pripovedih ljudi, ki so se borili s številnimi stresnimi faktorji, ki povzročajo prenajedanje in kateri so s posredovanjem Dr. Van Schoycka uspešno pustili za sabo izprijen krog jo-jo hujšanja. Bolje boste razumeli vlogo telesne aktivnosti, ki jo igra pri preskrbi celovitega občutka za zdravje in blagostanje.

Pri dieti z izgorevanjem se vam ne bo potrebno sramovati zaradi debelosti, dvignili si boste raven energije in vitalnosti ter izgubljali na teži brez občutka lakote. Rezultat bo trajna izguba teže z občutenjem zadovoljstva in prekipevanja od zdravja.

O Dr. Van Schoycku

Dr. Stephen R. Van Schoyck deluje v bolnišnici Frankford, Bucks Country, Langhorne, PA, ZDA. Wellness Center v bolnišnici Frankford predstavlja njegov program uravnavanja telesne teže. Ta program je rezultat njegovega dela v zadnjih petnajstih letih, kjer je obravnaval preko 3000 pacientov v petih bolnišnicah.

Dr. Van Schoyck-ov program uravnavanja telesne teže uporablja rezultate metaboličnega vrednotenja, opravljene s tehnologijo izmenjave plinov (vdihanega kisika in izdihanega ogljikovega dioksida). Nadalje je za vsakega pacienta izdelan poseben program , ki zajema psihoterapijo, posvetovanje o vedenju, izobraževanje o prehrani in telesni vadbi. 70 odstotkov pacientov je uspešno zaključilo program in uspelo obdržali 18 kilogramsko ali večjo izgubo telesne teže tudi po dveh letih. Ta stopnja uspeha je ena največjih prikazanih za katerikoli dietni program do sedaj.

Z Dr. Van Schoyckom zadnje dve leti sodeluje tudi naša ustanova. Kljub temu, da smo do sedaj za določanje metabolne stopnje uporabljali izračun bazalnega metabolizma na osnovi sestave telesa (delež vode, mišične mase, okostja in maščevja) lahko potrdimo njegova odkritja.

Moja filozofija zdravljenja

 Dieta z izgorevanjem
Dr. Stephen R. Van Schoyck

Dieto z izgorevanjem sem napisal, ker sem želel, da si ljudje prenehajo škodovati. Pacient za pacientom, ki so hodili k meni po pomoč zaradi prevelike telesne teže, so imeli podobno zgodbo. Vsak je poskušal shujšati neštetokrat v življenju. Skoraj vsi so izgubili na teži, vendar so jo pridobili nazaj, včasih celo več kot so shujšali.Najhuje od vsega pa je, da so jim tisti, katerim so zaupali v življenju, zakonci, prijatelji in zdravniki, govorili, da so sami krivi za svoje težave.

Vsak je verjel, da je krivec njihova pomanjkljiva volja ter odločenost in napačen odnos do hrane. Bili so razočarani nad mnogimi neuspehi in različni pristopi, ki jih ponujajo v številnih popularnih knjigah o zmanjševanju telesne teže, vse od visoko proteinskih, bogatih na ogljikovih hidratih, do diet brez maščob. Vsi ti pristopi so jih samo dodatno zmedli. Bili so zaskrbljeni, sami sebe so krivili in imeli so zelo majhno zaupanje vase.

Številne težave mojih pacientov sem videl iz drugega zornega kota, zato sem razvil zdravljenje, ki sem ga opisal v Dieti z izgorevanjem, ki je pomagala tisočim pacientom, ki so bili pri meni. Bistvo nadzora telesne teže je stopnja izgorevanja – celokupna energija, ki jo potrebuje telo. Presnova (metabolizem) se skozi vaše življenje spreminja iz različnih vzrokov, ki sem jih v svoji knjigi opisal v osmih načelih. Pri dieti z izgorevanjem sem predstavil enostavno metodo za merjenje vaše osebne telesne stopnje izgorevanja s testno dieto in prehranjevalnim načrtom, ki se ga držite štirinajst dni.

Kot zadnje in najbolj pomembno, v Dieti z izgorevanjem sem namenil čas in prostor za premislek o vas samih in vašem telesu. Svojih energetskih potreb se vam ni potrebno sramovati. S primeri pacientov, opisanih v knjigi, se lahko poistovetite in lahko vam služijo kot iztočnica za miselni preobrat, katerega potrebujete za uspeh pri uravnavanju telesne teže. Lažno upanje lahko zamenjate s pravim in dosežete trajni rezultat.

Zaključila bi z besedami Dr. Roberta Danoffa iz bolnišnice v Frankford: “Dr. Van Schoyck nam je predstavil vitalni znak, ki ga moramo prepoznati, če želimo pomagati pacientom. Ravno tak kot sta krvni tlak ali srčni utrip, ki ju moramo spremljati vse življenje. Tak znak je tudi presnova in brez njenega poznavanja je zelo težko uspešno pomagati pacientom pri nadzoru njihove teže.”

Z njegovimi besedami se ne bi mogla bolj strinjati.

Mateja Hafner, dr.med.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
20.06.2021. ob 10:09
284,295
20.06.2021. ob 00:29
110,159
19.06.2021. ob 16:52
Preberi več