Odkritje za tiste, ki cenijo zdrave in okusne jedi – nova parna pečica Miele

Skrivnost kuharske umetnosti je v sopari. Tradicionalna metoda je osvojila moderno kuhinjo V tradicijah Daljnega vzhoda tiči veliko modrosti. To lahko potrdijo profesionalni kuharji z…

Skrivnost kuharske umetnosti je v sopari.

Tradicionalna metoda je osvojila moderno kuhinjo

 V tradicijah Daljnega vzhoda tiči veliko modrosti. To lahko potrdijo profesionalni kuharji z vsega sveta, saj za nežno pripravo finih sestavin uporabljajo metodo, ki je na Kitajskem že tisočletja nekaj vsakdanjega – kuhanje v sopari. Odločilna prednost: ker živila ne plavajo v vodi, se iz njih snovi ne izlužijo. Zato ob koncu kuhanja ni privlačen samo njihov videz, temveč je bolj intenziven tudi njihov okus. Poleg tega živila, skuhana v pari, ohranijo skorajda v celoti svojo hranilno vrednost. Vitamini in minerali ostanejo, kjer so, namesto da bi izginili v lijaku skupaj z vodo, v kateri se je živilo kuhalo. Kdor želi danes uporabljati to izvrstno metodo v svoji lastni kuhinji, ne potrebuje več bambusove košarice. Z novo generacijo Miele parnih pečic je kuhanje v pari odslej še bolj udobno in preprosto – in s tem dobrodošla obogatitev v kuhinjah sladokuscev, ki se zavedajo pomena zdrave prehrane.

Od nas lahko upravičeno pričakujete nekaj več.

 

PARNA PEČICA MIELE VAM ZAGOTAVLJA GURMANSKE UŽITKE

Končno korenje z okusom korenja

Pozabite na obilno soljenje in začinjanje. Kar pride iz parne pečice Miele, ne potrebuje nobenih dodatkov za izboljšanje okusa. Presenečeni boste, kako intenziven okus imajo vaša živila – če želite, tudi povsem brez soli.

Znebite se odvečne maščobe

V parni pečici Miele se ne more nič prismoditi. Zato se lahko maščobi tudi popolnoma odpoveste – oblačila in kuhinja bodo tako ostali brez neprijetnega vonja in sledov maščobnih kapljic. Počutili se boste dvakrat odlično, ker se prehranjujete ozaveščeno in zdravo. Če pogledate s te plati, je parna pečica Miele resnično “fitness” aparat.

Užitek je mogoče izmeriti

Z znanstvenim mnenjem o parni pečici Miele sta se ukvarjali kar dve raziskovalni inštituciji: tako na Univerzi Justus-Liebig v Gießnu kot tudi na Univerzi Koblenz-Landau so študije privedle do naslednjih rezultatov – kuhanje v pari je bistveno boljše od klasičnega kuhanja v loncu. Razlog je v dejstvu, da so se v analizi hranilnih snovi, pa tudi pri oceni okusa, oblike in barve, živila iz parne pečice Miele bistveno bolje odrezala.

Kuhajte za zabavo in užitek

V posodi na štedilniku se kaj lahko zgodi, da se riba ali zelenjava razkuha. To se pri kuhanju v pari ne more pripetiti – v parni pečici Miele živila ohranijo svojo značilno konsistenco. Ostanejo prijetno čvrsta, ohranijo svojo obliko in pri tem postanejo čudovito sočna in nežna. Jedi so tako vedno skuhane ravno prav.

Tudi oči jedo

Jedi, pripravljene v parni pečici Miele, niso samo izredno dobrega okusa, temveč je izjemen tudi njihov videz. Med drugim lahko to pripišemo tudi dejstvu, da med kuhanjem ne potekajo nobeni oksidacijski procesi. Barve ostanejo takšne, kot so, in vse deluje tako sveže, kot bi bilo pravkar obrano. Neustavljivo vabljivo.

Zaposlite telesnega stražarja za vitamine

Ste vedeli, da se med kuhanjem lahko izgubi tudi do 100 % vitamina C? In da do 40 % vitaminov A, D in E pogosto izlijete v lijak? Parna pečica Miele vzame vitamine in minerale v svojo osebno zaščito. Zato se vam lahko jedi končno pokažejo v vsem svojem bogastvu sestavin.

Preprosto je pogosto najboljše.

 

UŽITEK S PRITISKOM NA GUMB: KUHANJE JE LAHKO TAKO UDOBNO

Za parno pečico Miele ne potrebujete posebnega vodnega priključka.

Znak kakovosti tehnične naprave ni samo njeno delovanje, temveč tudi njena uporaba. Končno morajo nove pridobitve napraviti naš vsakdan udobnejši ter lepši in nikakor ne bolj zapleten. Prav zato je uporaba naše parne pečice otročje lahka. Vanjo vstavite sestavine, izberete način delovanja (kuhanje, segrevanje ali odmrzovanje), potrdite ali spremenite predlagano temperaturo in enostavno vnesete čas kuhanja, ki ste ga vajeni že od klasičnega kuhanja v loncih. In živila so že v sopari. Po preteku nastavljenega časa, ki ga izberete neodvisno od količine živil, se pečica samodejno izklopi. Tako so jedi vedno kuhane ravno prav, ne da bi si morali vi glede tega beliti glavo.

Dober okus na vseh ravneh: pripravljanje menijev

Kar je v loncu ali v pečici skorajda nemogoče, je v parni pečici Miele samoumevno: istočasno kuhanje povsem različnih jedi. Kot edino pečico te vrste jo namreč lahko istočasno napolnite kar v treh nivojih. Živila lahko v vsakem trenutku vzamete ven ali vstavite v pečico, ne da bi pri tem zmotili proces kuhanja. In posebej osupljivo dejstvo: mešanje vonjev in okusov je izključeno, zato lahko brez pomisleka skupaj pripravljate ribji file in aromatični desert.

Neprekosljiva v vseh razredih: od predpripravljenih jedi do specialitet za sladokusce.

Ni treba, da je na mizi vedno kaviar. V vsakem modernem gospodinjstvu se kdaj pa kdaj na jedilniku pojavi predhodno pripravljena jed ali zamrznjen obrok. In parna pečica Miele je idealna tudi za te primere, saj zmore več kot zgolj kuhati. V njej lahko tudi odmrzujete, pogrevate, vkuhavate, sočite in blanširate. In najlepše: po gurmanskem užitku si lahko zadovoljno in sproščeno privoščite počitek. V nasprotju s številnimi drugimi parnimi pečicami se pri Mielejevi para ne ustvarja v notranjosti pečice, v kateri se živila parijo. Poleg številnih drugih prednosti pa to pomeni, da je notranjost pečice gladka, brez vodnega kamna, in zato izjemno enostavna za čiščenje.

Vtič v vtičnico in vodo v posodo – in že je vse pripravljeno za okusen in zdrav obrok.

Postavite nas lahko kamorkoli.

PRILAGODLJIVE PARNE PEČICE LAHKO VGRADITE V OMARICO, POD DELOVNI PULT ALI POSTAVITE NA DELOVNO PLOŠČO

Naj bo v kombinaciji z drugimi aparati ali samostojna – parno pečico Miele lahko vgradite vsepovsod. So vse omare že zasedene? Nič ne de, našo parno pečico lahko namestite tudi eno etažo nižje. In če želite, lahko pričara okusne jedi tudi preprosto z delovnega pulta.

Parna pečica Miele vam nudi veliko, zahteva pa zelo malo prostora. Na voljo vam je kot vgradni, podgradni ali prosto stoječi aparat širine 50 ali 60 cm. Nevsiljivo se ujame z že obstoječo kuhinjo in se lahko prilagodi vašemu okusu tudi s svojim videzom – izbirate lahko med plemenitim jeklom, belo in črno barvo, pri vgradnih aparatih pa lahko poleg teh izberete tudi žlahtno izvedbo Aluminium.

Pa dober tek!

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,425
29.07.2021. ob 13:47
284,503
12.07.2021. ob 21:25
110,198
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close