Zeleni čaj za zdravo kožo

Uredništvo, 13. januar 2002.

Redno uživanje naj nas bi varovalo pred rakom, srčnimi boleznimi, osteoporozo, kakor tudi pomoč pri hujšanju. Prav tako naj bi kozmetični pripravki, ki vsebujejo zeleni…

Redno uživanje naj nas bi varovalo pred rakom, srčnimi boleznimi, osteoporozo, kakor tudi pomoč pri hujšanju. Prav tako naj bi kozmetični pripravki, ki vsebujejo zeleni čaj varovali pred kožnim rakom in znaki staranja.

Članek, ki ga lahko preberemo v zadnji številki revije Archives of Dermatology, potrjuje hipotezo o njegovem blagodejnem učinku za kožo, vsaj teoretično.

Vzrok tiči v antioksidantih, ki nevtralizirajo nevarne proste radikale.

Zeleni čaj, kakor tudi njegova bratranca, črni in oolong čaj, kava, rdeče grozdje, fižol, slive, rdeče vino, vsebujejo velike količine polifenolov iz skupine bioflavonoidov , katerim skupna lastnost je visoka proti bakterijska, virusna, rakasta in oksidantska aktivnost.

Večina polifenolov, ki se nahajajo v zelenem čaju so katehini, eden od glavnih pa naj bi bil najefektivnejša substanca v boju proti kožnim vnetjem in rakastim tvorbam.

Za zanesljivost študije bodo seveda potrebne nove raziskave, ki naj bi potrdile spoznanja, da je zeleni čaj res uspešno sredstvo proti kožnemu raku.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,360
17.05.2021. ob 13:44
283,849
17.05.2021. ob 12:55
110,378
17.05.2021. ob 13:55
Preberi več