Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Uredništvo, 01. avgust 2007.

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L Prušnikova 68, 1210 Ljubljana [email protected]   Skupina posameznikov, nekdanjih bolnikov z limfomom in levkemijo smo se odločili,…

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L
Prušnikova 68, 1210 Ljubljana
[email protected]

 

Skupina posameznikov, nekdanjih bolnikov z limfomom in levkemijo smo se odločili, da se na novo organiziramo in ustanovimo novo združenje – Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L.


Udeleženci ustanovne skupščine

Vodilo združenja je slediti, prisluhniti in pomagati novo zbolelim za limfomom in levkemijo, bolnikom, ki so ozdraveli ter njihovim svojcem. Svojo pozornost bomo usmerili tudi na otroke, ki so zboleli za omenjenima vrstama raka. Združenje predstavlja nove možnosti združevanja in medsebojne pomoči bolnikov z limfomom in levkemijo.

Kristina Modic, predsednica Združenja L&L: “Za ustanovno skupščino smo si izbrali 15. maj 2007. Kljub dežju in oblakom je bilo vzdušje več kot pozitivno, živahno, predvsem pa je bilo čutiti veliko dobre volje in pripravljenosti delati prostovoljno za bolnike, ozdravele in njihove družine. Na ustanovni skupščini smo potrdili statut in izvolili organe Združenja L&L. Predstavili smo cilje in namen Združenja L&L, načrte/projekte do konca leta 2007 ter okvirni program za leto 2008 in naprej.”


Predsednica Kristina Modic in člani iniciativnega odbora novega Združenja L&L

V ciljih smo med drugim zapisali, da bomo poudarjali pomen zgodnjega odkrivanja limfomov in levkemij, si prizadevali za najboljšo diagnostično obravnavo, najboljše zdravljenje, popolno oskrbo bolnikov z omenjenima boleznima med zdravljenjem in po njem, seznanjali bolnike z njihovimi pravicami na področju zdravstva in socialnega varstva ter izobraževanja, osveščali javnost o pomenu darovanja krvotvornih matičnih celic ter organizirali strokovna predavanja s področja zdravstva in zdravega načina življenja.

Zakaj novo Združenje L&L? Zato, ker bomo delali projektno, ker se bomo povezovali z drugimi društvi in tako okrepili pogajalsko moč civilne družbe, ker bomo podpirali iniciative svojih članov in nenazadnje, ker bomo usmerjeni na bolnike v procesu zdravljenja in vključevanja nazaj v okolje.

Na ustanovno skupščino smo povabili tudi prim. Mojco Senčar in go. Ado Gorjup iz Europe Donne, ki sta Združenju L&L zaželeli uspešno delovanje ter z udeleženci delili izkušnje pri delovanju Europe Donne. Ga. Cvetka Flajs-Cotič iz registra darovalcev krvotvornih matičnih celic je izrazila podporo v svojem imenu in v imenu direktorja Zavoda za transfuzijsko medicino dr. Matjaža Jerasa. Ga. Andreja Verovšek iz Zavoda Med.Over.Net pa je na kratko predstavila možnosti sodelovanja na spletu.

Več informacij: [email protected] ali tel.: 031-643-122 (Kristina Modic)

ZA VAS, ZA NAS, ZA ZDRAVJE, ZA ŽIVLJENJE!

Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L
Kristina Modic, predsednica Združenja

V Ljubljani, maj 2007

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,423
07.07.2021. ob 00:49
284,502
28.07.2021. ob 20:47
110,197
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close