Društvo onkoloških bolnikov Slovenije

Uredništvo, 31. julij 2006.

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije je bilo ustanovljeno leta 1986 s sedežem na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Združuje bolnike z rakom, njihove svojce in prijatelje, zdravstvene…

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije je bilo ustanovljeno leta 1986 s sedežem na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

Združuje bolnike z rakom, njihove svojce in prijatelje, zdravstvene strokovnjake ter vse, ki želijo prispevati svoj delež pomoči pri reševanju problemov, s katerimi se srečujejo bolniki in njihove družine. Društvo je pravna oseba in zastopa interese bolnikov ter pomaga pri uveljavljanju pravic s področja zdravstvenega varstva in predvsem tistih, ki izhajajo iz Zakona o zdravstvenem zavarovanju. Clij je boljša kakovost življenja za vse bolnike. V sodelovanju z vsemi zdravstvenimi organizacijami želi društvo prispevati svoj delež in pomagati bolnikom na poti od prvega soočanja z diagnozo rak, prek zdravljenja do celostne rehabilitacije. Poleg telesne prizadetosti doživlja bolnik z rakom različne duševne stiske, ki jih pogljabljajo socialni problemi, številne omejitve in odrekanja.

Ne ostanite s svojo bolečino sami! Prostovoljci, ki imajo izkušnje z rakom Vam lahko pomagajo. Društvo v ta namen organizira šolanje prostovoljcev za individualno in skupinsko delo. Bolnike pa vzpodbuja, da se povezujejo v skupine za samopomoč po vrsti obolenja, ali drugih skupinah, interesih in ciljih.

Strokovni svet društva združuje različne strokovnjake, ki koordinirajo prostovoljno delo, skrbijo za usposabljanje prostovoljcev in supervizijo dela ter nudijo strokovno pomoč na različnih področjih delovanja društva, predvsem pri širjenju znanja o raku in svetovanju bolnikom.

Društvo onkoloških bolnikov vam pomaga in svetuje, kako obvladovati bolezen in težave, ter kakšna je pot k okrevanju.

Spletna stran: http://www.onkologija.org/

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,429
01.08.2021. ob 10:11
284,523
31.07.2021. ob 17:39
110,201
01.08.2021. ob 00:11
Preberi več

New Report

Close