Dan sonca je dan ustvarjalnosti – v Delu

Uredništvo, 29. maj 2007.

Osemsto obiskovalcev, predvsem mladih in družin, izbiralo med 19 delavnicami in šestimi dogodki. Rašica– Trubarjeva domačija na Rašici je bila minulo soboto prizorišče raznovrstnih ustvarjalnih dejavnosti pod skupnim naslovom Dan sonca, ki jih je že…

Osemsto obiskovalcev, predvsem mladih in družin, izbiralo med 19 delavnicami in šestimi dogodki.

Rašica– Trubarjeva domačija na Rašici je bila minulo soboto prizorišče raznovrstnih ustvarjalnih dejavnosti pod skupnim naslovom Dan sonca, ki jih je že drugo leto zapored pripravil Zavod za razvijanje ustvarjalnosti, tokrat v sodelovanju z Zavodom Med.Over.Net.

Na Dnevu sonca, ki je gotovo ena največjih tovrstnih prireditev od Ljubljane do Kolpe, se je zbralo okoli 800 obiskovalcev, predvsem mladih in družin, ki so lahko izbirali med devetnajstimi celodnevnimi delavnicami in šestimi dogodki, ki jih je vodilo kar 40 prostovoljcev. »Dan sonca je festival ustvarjalnosti, kjer ustvarjalne zamisli različnih umetnikov in animatorjev oživijo s pomočjo obiskovalcev. Skupaj se družimo, sodelujemo, se igramo in sprostimo,« pravi organizatorka Ana Porenta z Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti.

Udeleženci so v mirnem okolju, kjer so ozvočenje potrebovali le na sklepni prireditvi, risali, sprejali, ustvarjali megamehurčke, poizkušali raznovrstne instrumente ali pa sodelovali pri gibalnih igrah, ki so bile poleg vožnje s kanuji, je povedala Ana Porenta, zelo obiskane. Med najbolj zanimivimi dogodki je bil tudi nastop klovnese Tine Pobaline, podelili pa so tudi nagrade osnovnošolcem ob zaključku natečaja Gosje pero, ki ga je v okviru Dneva sonca izpeljal Zavod Parnas.

Tor 29.05.2007
Simona Fajfar

http://delo.si/

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,354
16.05.2021. u 03:49
283,832
15.05.2021. u 20:58
110,376
16.05.2021. u 00:57
Preberi več