Homeopatija

Uredništvo, 27. september 2001.

Klasična medicina zdravi simptome, ki se pojavijo ob določeni bolezni, homeopatija pa vzroke. Homeopatija je medicina človeka. Zdravi ga celostno z njegovo boleznijo. Vsi homeopati…

Klasična medicina zdravi simptome, ki se pojavijo ob določeni bolezni, homeopatija pa vzroke. Homeopatija je medicina človeka. Zdravi ga celostno z njegovo boleznijo. Vsi homeopati so po izobrazbi zdravniki, homeopatije so se priučili kasneje. V evropskih državah se homeopatijo predava na Medicinskih fakultetah, v večini evropskih držav in po svetu pa je tudi uradno priznana in se uveljavlja kot dopolnilna veda zdravljenja. Zdravila, ki temeljijo na rastlinskih osnovah, se kupijo v lekarnah, ljudje pa se sami odločijo, kako se želijo zdraviti. V Sloveniji je položaj homeopatije bistveno drugačen kot v drugih državah.. Uradno homeopatija ni priznana, še več, zdravniki morajo ob podpisu licence, ki jo morajo na nekaj let podaljševati, podpisati, da se ne bodo ukvarjali s homeopatijo. V slovenskem homeopatskem društvu, ki deluje deset let, je trenutno 60 članov, ki imajo vsako leto več pacientov. Obisk pri homeopatu se razlikuje od obiska pri zdravniku. Homeopat bolnika natančno izpraša o njegovem počutju, o čustvovanju, o prehrani, spanju, razpoloženjih…. zanima ga, kakšen tip človeka je bolnik in kaj ga osrečuje oz. ga žalosti. Celostna podoba bolnika mu ponudi možnost,da izbere zdravilo, ki ga bolnik potrebuje. Medtem ko klasična medicina daje isto zdravilo večim bolnikom, homeopati pravijo, da vsakemu človeku predpišejo svoje zdravilo.

Začetnik homeopatije, Samuel Hahnemann (1755-1843) je opazil, da skorja kinonovca, ki se uporablja za zdravljenje malarije, sproži pri zdravem človeku prav taka bolezenska znamenja, kot jih povzroča malarija. Ugotovil je, da številne zdravilne in strupene snovi, ki so učinkovite pri zdravljenju nekaterih bolezenskih znamenj, povzročajo prav tak skupen znamenj, če jih damo zdravemu človeku. Homeopati tako pravijo, da bolezenska znamenja, ki jih opazijo na obolelem človeku, predstavljajo človekov odziv na motnjo, ki mu ruši zdravje.

Edini primer zdravljenja po homeopatskih načelih, ki se je zasidral v konvencionalni medicini je cepljenje. Sicer pa so slovenski homeopati prepričani, da bo slovenska uradna medicina priznala homeopatijo kot dopolnilno vedo medicini, če ne prej takrat, ko bomo v Evropski uniji.

Homeopatija zdravi vse bolezni in ima zelo dobre rezultate zdravljenja.Sčasoma bodo to uvideli tudi slovenski zdravniki, vsaj tisti, ki homeopatije še niso preizkusili, mnogi so se namreč, za zdaj še skrivaj, že zdravili na homeopatski način.

Vir: 24UR

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,293
18.06.2021. ob 23:10
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več