SVETOVNI DAN SRCA bo letos 30. septembra!

Uredništvo, 04. september 2001.

Po celem svetu bodo organizirani pohodi, pogovori, aerobične vaje, plesna tekmovanja, zabave, radijske in televizijske oddaje, vzgojni programi ter zdravstvene kontrole in še več drugih…

Po celem svetu bodo organizirani pohodi, pogovori, aerobične vaje, plesna tekmovanja, zabave, radijske in televizijske oddaje, vzgojni programi ter zdravstvene kontrole in še več drugih prireditev. Z obiskom spletne strani Worldheartday lahko ugotovite kaj se dogaja po svetu ob Svetovnem dnevu srca.

Pozanimajte se, kaj se ob priložnosti Svetovnega dneva srca dogaja v vaši bližnji okolici (o nekaterih dogodkih pišemo že v društvenih novicah, kaj več pa boste lahko izvedeli sproti, na spletnih straneh Med.Over.Net in preko lokalnih medijev.

Tudi v Sloveniji ga bo spremljalo veliko število prireditev (športnih, rekreativnih, predavanja, delavnice, meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi, televizijske in radijske oddaje na temo zdravega srca in ožilja. Društvo za zdravje srca in ožilja bo ob tej priložnosti izdalo novo zgibanko ter plakat. V tem času pa bo izšla tudi nova knjiga v zbirki Za srce z naslovom »Živimo s srcem«.

Svetovni dan srca bo obeležila tudi nova razstava Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije za naslovom » Srce je eno samo«. Otvoritev razstave bo 24. septembra 2001 ob 12.uri, v galeriji Kresija na Stritarjevi ulici v Ljubljani, kjer bo na ogled še do 10. oktobra 2001. Ogled razstave je zelo poučen, saj se seznanimo z dejavniki tveganja za nastanek srčnožilnih bolezni kako te bolezni zdravimo, kako izgledajo rentgenske in elektrokardiografske slike bolnega srca, na ogled bo tudi srce človeka in nekaterih nižjih sesalcev. Podobo razstave bo popestrila svetlobna in zvočna spremljava srčnih tonov in šumov. Na razstavišču bo prisotna tudi medicinska ekipa, ki bo obiskovalcem merila krvni tlak. Vabljeni so vsi, še posebno učenci, dijaki in študentje. Vstop je prost.

Društvo za zdravje srca in ožilja

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,472
20.09.2021. ob 11:18
284,806
17.08.2021. ob 14:55
110,256
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close