Če zaužijemo na dan le žlico morske vode, lahko okrepimo svoj organizem

Uredništvo, 21. junij 2001.

Nedvomno gre za navzkrižje pameti in vedenja, saj povprečen sodobnik, ki v vsakdanjem življenju veliko sedi, se večinoma umsko napreza in ima drobna fizična opravila,…

Nedvomno gre za navzkrižje pameti in vedenja, saj povprečen sodobnik, ki v vsakdanjem življenju veliko sedi, se večinoma umsko napreza in ima drobna fizična opravila, porabi v 24 urah le okoli 1400 kilokalorij; računano povprek, približno eno kilokalorijo na minuto.

Temu ustrezno sestavljen obrok ni velik in živeti s tako malo hrane bi bilo zelo ugodno. Za hrano bi porabili znatno manj, manj bi bilo tudi opravil s hranjenjem, nikoli ne bi bili predebeli in bili bi bolj zdravi, kar je od vsega najpomembneje. Toda izkušnje so drugačne. Mnogi so si poskušali hrano odmerjati po navedenih kalorijah, a niso uspeli. Prej ali slej so ugotovili, da tako ni mogoče živeti. Oslabelost, slabo počutje, bolezenska neodpornost in zrahljani živci vedno prisilijo jesti več.

Ta neskladnost med potrebno in porabljeno hrano se povečuje. Več fizičnega naprezanja bi pomagalo, toda človek vztraja pri prizanesljivem načinu življenja, in to navkljub zavrženim kalorijam in neizkoriščeni energiji, ki se izgublja v greznicah, napolnjenih z neizmernimi količinami neprebavljene hrane najboljše kakovosti. Hujše od tega so razsežne civilizacijske bolezni, s katerimi se moramo po nepotrebnem spopadati in se reševati z dragimi sredstvi in načini, ki močno bremenijo proračun.

Pri prehranjevanju smo očitno naleteli na navidezno nepremagljivo oviro, ki preprečuje, da bi živeli po svoji volji in svojem preudarku. Ker vzrokov za ta vsestransko škodljiv prehranski pojav še nismo odkrili, moramo jesti kot prizadevni športniki ali težaki. Če bi poznali vzroke, bi imeli v sedanjih razmerah dovolj hrane za še enkrat več Zemljanov. V tem so največje rezerve in v primerjavi z njimi so vsi drugi prihranki pri varčevanju z energijo ali s čim drugim malenkostni. Tega problema ne raziskujemo prizadevno in ostaja neproučen. Ne gre zgolj za zelo načeto in zrahljano človekovo zdravje, temveč tudi za ekonomičnost bivanja. Pojemo skoraj dve tretjini več, iz česar ni težko izračunati presnovnega izkoristka, ki je okoli 30-odstoten.

Ta nekajkratni presežek hrane je za zdaj nujen. Novo upanje je morska voda. O tem me prepričujejo izkušnje. Z njo v sebi me nikoli noben napor ne prisili k preobilju hrane, kar pripisujem njeni rudninski vsebini, ki jo naše telo neobhodno potrebuje. Človeško telo je ob pomanjkanju morskih rudnin prizadeto, zato nam to nenehno sporoča s poudarjeno in neodložljivo lakoto. Po mojih ugotovitvah je z “morjem v sebi” mogoče živeti z dnevnimi obroki, ki po izdatnosti niso večji od 1400 kilokalorij. Zato predvidevam, da bi se z morsko vodo kot jedilnim dodatkom izvlekli iz velike stiske, ki nas sili v neobvladljiva pretiravanja s hrano in tudi nepremišljeno obnašanje. Strah pred pomanjkanjem in lakoto je velik in vzbuja samoohranitveni nagon.

Po mojih izkušnjah je morska voda najbolj dragocen prehranski dodatek. Morje je zibelka življenja in po njem smo tudi naravnani. Človeškemu telesu ni tujek ali nekaj, kar se ne bi spajalo s telesno tekočino, ampak je nujnost. Dokaz za to je naša kri, ki je ohranila do današnjih dni neverjetno podobnost z morjem oziroma z rudninami v morski vodi. Po dvajsetih letih pitja morske vode trdim, da je človek ustrojen po njej. Morska voda je zanj bližnjica do vseh skrivnostnih snovi, ki jih ne moremo dobivati na celini z nobeno hrano. V žlici morske vode je več vsega kot v kupih celinskih plodov. Morje daje v najmanjšo dlan več, kot je na celini mogoče nagrabiti z obema rokama. Požirek morske vode je izdatnejši od kupa celinske hrane in odtujitev morju je odrekanje svojega izvora z daljnosežnimi posledicami za potomce. Daleč stran od morja smo prisiljeni živeti na način, ki je od prejšnjega z “morjem v sebi” zelo drugačen. Na celini je vedno težko živeti brez morja in ga ni mogoče nadoknaditi niti z izobiljem ali obloženo mizo. Rudninska nepopolnost celine je povod za kopico izmišljenih jedi, ki so le zato, da bi jih pojedli več. Zaradi tega si kljub bleščemu napredku na celini še nismo ustvarili pravega doma. Še vedno nam nekaj manjka. Gradimo in podiramo, si znova izmišljamo in poustvarjamo, toda vse, kar ustvarimo, je le manjvreden približek, odtujevanje naravi, izumetničenost in izrojevanje. Iskanje svojega doma v neskončnih daljavah vesolja dokazuje človekov obup. Tja si lahko želi le nekdo, ki je zelo nesrečen tam, kjer prebiva.

Bogastvo rudninskih snovi

Za ustvarjanje pravega doma nujno potrebujemo morske rudninske snovi. To so najvažnejše snovi v našem telesu, ki ne smejo manjkati v nobenem domu in s katerimi bi bilo v naših domovih precej drugače, kot je. Preobilne zajtrke, kosila in večerje bi lahko opustili in si prehranjevanje preuredili na več rudninsko popolnih in po možnostih tudi biološko živih “grižljajev” v krajših presledkih čez ves dan, podobno, kot to počnejo ptiči. To ni nobena “rigorozna dieta”, ampak prehranjevanje, ki nam je po naravi omogočeno.

Morsko vodo cenijo tudi zdravniki. O njej so zapisali, da je naravno terapevtsko sredstvo s številnimi zdravilnimi učinki. Priznavajo, da je najpopolnejši mineralni kompleks, saj vsebuje vse minerale in brez izjeme vse oligoelemente in spodbuja delovanje gladkega mišičevja notranjih organov, uravnoveša fiziološke funkcije, upočasnjuje resorpcijo hranilnih snovi, izboljšuje prebavo, povečuje presnovni izkoristek, normalizira izločanje želodčne kisline, zmanjšuje vpliv alkohola, preprečuje jutranje slabosti med nosečnostjo, krepi sluznico mehurja, povečuje izločanje urina, pomaga pri otroškem ali starostnem močenju postelje, odpravlja težave s prevelikimi količinami beljakovin v urinu, zmanjšuje vročino, pomaga pri menstrualnih krvavitvah in amenureji (izostajanju mesečnega perila) itd.

Učinkovanja morskih rudnin v vseh podrobnostih ne poznamo. Lahko si jih preprosto predstavljamo kot ionska vezja, ki vse povezujejo in vodijo; brez njih je vse razstavljeno na najmanjše kose, razsute in izgubljene v telesnem prostoru, delujoče vsak zase in v prazno. Brez njih ni med njimi ne pozivov in ne odzivov, ni klicev, ni javljanj, ni sporočil, ne odmevov in vse je kot v samoti brez vsakih poti. Če jih v telesu ni dovolj, je telo razcefrana raztrganina, ki mora razpasti in umreti.

Nedvomno so elektrokemični prevodniki za vse energetske tokove v telesu in so tudi cevčice, cevi, po katerih se pretakajo vse snovi, ki se morajo srečati, povezati, spremeniti, izmenjati, razstaviti, sestaviti… Brez njih ni povezav med nižjim in višjim, ni prehajanj od močnejšega k šibkejšemu, brez njih je vse mirujoče in stoječe. Če jih ni, je vse otrplo, hladno in negibno kot pri mrtvaku.

Morska voda je nenadomestljiv prehranski dodatek in edina, s katero je mogoče pripravljati rudninsko popolno hrano. Da jo ljudje nujno potrebujemo, potrjujejo tudi najnovejše ugotovitve raziskovalca Davida Thomasa iz Sussexa, ki ugotavlja, da je hrana, pridelana v sodobnem kmetijstvu, rudninsko vse bolj revna. Po njegovi trditvi je v sadju in zelenjavi daleč premalo mineralov in elementov kot pred petdesetimi leti. Deleži življenjsko pomembnih mineralov so se v tem obdobju zmanjšali za več kot 50 odstotkov.

Prav tako tehten razlog za uporabo morske vode v prehrani je tudi pomanjkanje hrane, ki trka na vrata. V okviru Združenih narodov (koordinator je bil World Resources Institute) je bila izvedena raziskava, pri kateri je sodelovalo več kot 250 znanih strokovnjakov iz vsega sveta. Izsledke so povzeli z naslednjim stavkom: “Zemlja bo umrla od lakote.” Vzrokov za takšno napoved je več. Vse manj je obdelanih površin, prebivalstvo se nenadzorovano povečuje, uporaba gnojil in kemikalij je pretirana, obstajajo toplogredni učinki, tanjša pa se tudi ozonski plašč. –

www.dnevnik.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,475
31.08.2021. ob 10:42
284,829
17.08.2021. ob 14:55
110,258
24.09.2021. ob 15:00
Preberi več

New Report

Close