Od napredka medicine bodo moški imeli manj koristi kot ženske

Uredništvo, 12. junij 2001.

Prav tako razvijajo tudi cepivo proti virusu papilloma. Ta je osumljen, da povzroča raka na materničnem vratu. V petih letih bo lahko na novo razviti…

Prav tako razvijajo tudi cepivo proti virusu papilloma. Ta je osumljen, da povzroča raka na materničnem vratu. V petih letih bo lahko na novo razviti estrogen izpodrinil dosedanjo terapijo s hormonskimi nadomestki med meno in po njej. Raziskovalci so optimistični, da bodo s tem lahko zatrli stranske učinke. Tako imenovani selektivni estrogenski receptorski modulatorji naj bi preprečili, da bi se estrogen zbiral v glavnem v dojkah in spolnih organih. S tem bi bilo mogoče zmanjšati nevarnost raka. Novi postopek je primeren tudi za izboljšanje krvnega obtoka in preprečuje nastajanje arterioskleroze.
Osteoporozi, za katero trpi vsaka tretja ženska po meni, naj bi se prav tako izognili s pomočjo hormonov. Tukaj delajo raziskovalci s telesnim hormonom paratiroid. Prepričani so, da bo z njim mogoče regenerirati celo že prizadete kosti. Zdravila zoper revmatični artritis so prav tako v dobri razvojni fazi. Kontracepcijska tabletka, katere učinek bi trajal mesec dni, naj bi prišla na trg leta 2010. Tabletka za moškega pa naj bi bila zrela okoli leta 2015. Okoli leta 2030, bodo lahko živalske samice donosile človeške otroke. V pol stoletja bodo lepotni kirurgi lahko ustvarili idealno telo. Takrat bo tudi že mogoče gojiti nove zobe iz lastnega telesnega tkiva in s kemičnimi posegi lase ohranjati v mladostni barvi. Toda pot k bolj zdravemu in vedno starejšemu telesu bo lahko prinesla tudi slabe strani. Sociologi se bojijo, da bo nastala dvorazredna družba, kajti večina ljudi ne bo mogla plačati medicinskega napredka. Poleg tega bi lahko prišlo tudi do zlorabe hormona “agresije” – testosterona. Po naravi začne njegova količina pri moških upadati od sredine dvajsetih let dalje. Če bi količino lahko ohranili, bi to lahko pripeljalo do mačovske družbe, v katerem bi bile ženske žrtve. Po vsem tem se lahko vprašamo: » Kam drvi ta svet?! »

Vir: Reuters

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,390
12.05.2021. ob 13:12
284,253
17.05.2021. ob 12:55
110,150
12.06.2021. ob 15:43
Preberi več