Humanitarni tek in hoja Europa Donne

Uredništvo, 24. september 2012.

Tek in hoja za upanje 2012: Letos za otroke.

Europa Donna Slovensko združenje za boj proti raku dojk, tudi letos organizira dogodek Tek in hoja za upanje, ki bo potekal v Ljubljani, v Mariboru in v Dolenjskih Toplicah. Dogodek je že tradicionalno namenjen osveščanju o raku dojk, aktivnemu preživljanju prostega časa in veselemu druženju. Do sedaj zbrana sredstva so že porabili za posodabljanje medicinske opreme in za pomoč bolnicam v stiski. Letos pa so se povezali z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in bodo zbrana sredstva namenili otrokom iz socialno ogroženih družin.

»Otrokom, ki so v stiski, želimo sporočiti, da v svoji stiski niso sami. Posebno sporočilo našega združenja je, da stiska ne kliče le po sočutju in materialni pomoči, ampak naj odpira tudi srce in oči. Da znamo z drugimi čutiti, vidimo njihovo stisko. Taka dejanja nas bogatijo in navdajajo z željo po boljših medčloveških odnosih, ki so danes tako skrhani. To je naše sporočilo letošnjega Teka in hoje za upanje«, je povedala Mojca Senčar iz združenja Europa Donna Slovenija.

Sredstva za otroke pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste-Polje se bodo zbirala z udeležbo na teku in hoji ter s plačilom donacije, ki znaša v Ljubljani 10 EUR in v Mariboru 5 EUR ter s prostovoljnimi prispevki iz Dolenjskih Toplic. Zbranim donacijam bo združenje Europa Donna Slovenja dodalo še izkupiček od prodanega blaga na dogodkih in druge donacije podpornikov dogodka zbrane do konca rožnatega oktobra, meseca boja proti raku dojk.

Poleg zbiranja sredstev bodo v okviru Teka in hoje za upanje v Ljubljani in Mariboru organizirali tudi tek za osnovnošolske otroke, s katerim želijo opozoriti na dejstvo, da se skrb za zdrav način življenja začne že pri najmlajših. Tek za otroke bo z najmlajšimi v Ljubljani odtekla atletinja Brigita Bukovec, nosilka srebrne olimpijske medalje iz Atlante, v Mariboru pa Mojca Bračko. Obe bosta poskrbeli tudi za dobro ogrevanje pred tekom. Za otroke bodo v okviru dogodkov na voljo številne zanimive aktivnosti, te pa bo pospremil še zabavni program.

V Ljubljani bo dogodek Tek in hoja za upanje potekal v soboto, 29. septembra pred Halo Tivoli, s pričetkom prijav ob 9. uri, vodenim ogrevanjem ob 10. uri in s startom teka ob 11. uri, v Mariboru pa teden dni kasneje, 6. oktobra, v Mestnem parku Maribor, ob istih urah. V Dolenjskih Toplicah bo dogodek potekal v četrtek, 18. oktobra, ob 13 uri.

Tudi letos se bo teklo in hodilo pod častnim pokroviteljstvom Ministrstva za zdravje. Dogodek bo potekal v vsakem vremenu.

Razgibajmo se za razigrano in zdravo prihodnost!

Več o dogodku in prijave na dogodek na: http://www.europadonna-zdruzenje.si/

Brezplačna objava

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,495
12.07.2021. ob 21:25
110,196
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close