Hrbtenica vam bo hvaležna

Uredništvo, 18. oktober 2017.

V Rogaški Slatini gostijo strokovnjake manualne medicine Centra zdravja MO-GY. Za zdravo življenje in hrbtenico!

V sklopu svojih paketov za zdravo življenje so v Turistični agenciji Sonček k sodelovanju povabili Center zdravja MO-GY, v katerem delujejo strokovnjaki manualne medicine. Oblikovali so pakete s tremi nočitvami v Rogaški Slatini, kamor tokrat vabijo ljudi, ki imajo težave s hrbtenico, z bolečino v vratu, glavoboli, artrozo sklepov, otroke s skoliozo …

Manualna medicina je posebna tehnika zdravljenja, s katero zdravniki specialisti uspešno odpravljajo simptome sprememb hrbtenice, sklepov, mišic in vezivnega tkiva. Vzroki zanje so različni, prednjačijo pa predvsem prisiljena drža, obrabne spremembe in razvojne posebnosti. Manualna medicina je priznana kot uradna veja medicine, vendar le pod pogojem, da jo izvaja zdravnik, ki je predhodno opravil ustrezno specializacijo: iz nevrologije, ortopedije ali fiziatrije. Zdravniki, ki so se ustrezno izobraževali v tujini, so v ordinacijah MO-GY v več kot petindvajsetih letih uspešno pozdravili že na tisoče pacientov.

Kratke počitnice za zdravo življenje

Na kratkih počitnicah v Rogaški Slatini, bodo gostje opravili prvi pregled (s seboj naj prinesejo izvide) ter se seznanili s postopki zdravljenja in vajami za samopomoč. Terapije lahko nadaljujejo v petih Centrih zdravja MO-GY po Sloveniji. Ponavadi zadošča že 5 terapij.

Program

Program se bo odvijal v hotelih Zagreb in GH Sava, sestavlja pa ga uvodno predavanje, specialistični pregled s prvo terapijo (predvidoma, odvisno od ugotovitev zdravnika) ter delavnica s praktičnimi vajami in namigi, s katerimi si lahko pomagate tudi sami.

Pregled in terapije bo predvidoma izvajal dr. Sergej Fedorov, eden največjih strokovnjakov s področja manualne terapije, ki je pred leti celo predaval na Beloruski državni medicinski univerzi.

Deluje v ordinaciji MO-GY v Mariboru in Moravskih Toplicah. Leta 1985 je končal medicinsko fakulteto in leta 1986 specializiral iz področja nevrologije. Leta 1989 se je specializiral iz področja manualne medicine, leta 2004 pa opravil tudi specializacijo mehkih tehnik manualne medicine. Prav tako odgovarja in svetuje na spletnem portalu Med.Over.Net, forumu Manualna medicina – zdravljenje gibalnega sistema.

Oddih za zdravje

Vaši gostje bodo v lepem okolju Rogaške Slatine, v lepo urejenih hotelih Zagreb in GH Sava prav gotovo združili prijeten kopalni oddih s koristnim korakom za svoje zdravje. 4-dnevni oddih s 3 polpenzioni je v času jesenskih šolskih počitnic na voljo že od 169 € po osebi. Opozorite jih tudi na novi ROI spa v GH Sava, eden najlepših spa centrov v tem delu Evrope, ki ga je vredno obiskati (doplačilo 20 €).

Pravi naslov za počitnice za zdravo hrbtenico je:

www.sonchek.com/mogy ali
na klicnem centru agencije Sonček: 02/22 080 44.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,549
31.07.2021. ob 17:39
110,204
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close