Hrbtenica – diha in ljubi – columna vertebralis so mi dali ime

Uredništvo, 05. november 2012.
Energijska vadba

Vabljeni na delavnico v Dobrni od 23. do 25. novembra 2012 – HRBTENICA – diha in ljubi – columna vertebralis so mi dali ime.

Nekaj o terapiji

Energijski tretma in tehnika zdravljenja z univerzalno vibracijo.
Izvajam prijeme na določen način in za določene dele telesa v povezavi z bioenergijo in biodinamičnega načina kraniosakralne osteopatije in resonance. S sposobnostjo zavedanja in popolne pozornosti izvabimo  iz naše notranjosti preko delovanja našega primarnega respiratornega sistema delovanje vibracij, delovanja notranjih organov in ugotovimo, kje biva naša energija.  Vzpostavimo stanje v telesu preko zavedanja sebe. Poglobimo razumevanje lastnih načinov, ki so nas pripeljali v razna stanja razumevanja ali nerazumevanja. Razlage, ki so jo naši možgani sposobni priklicati in povrniti samozdravljenje.
Energijska vadba

Kdo in zakaj naj se odloči za tako obliko tretmaja

Tehnika je zelo učinkovita pri poškodbi ali okvari hrbtenice in zaznavnih težavah na posameznih vretencih, kjer je potrebna še posebna pozornost. Vpliv na upočasnjenost bitja srca pozitivno vpliva na počutje, prav tako popustijo mišični krči in napetost. Kadar je volja dovolj močna se lahko spremeni tudi način in kakovost življenja.

Kot tehnika pa se uporablja kot pomoč pri sanaciji, zavedanju in ozaveščanju:

  • pri poškodbah lokomotornega sistema,stisnjenem tkivu in telesnih osi, zaznavi mišičnega napora,
  • podpora vegetativnega živčevja in simptomatike, v vsakdanjiku to zaznavamo kot izčrpanost in izgorelost, nespontanost, apatičnost tudi odsotnost, nejasno razumevanje , nespečnost, oblike depresije, žalostno razpoloženje, kompulzivne motnje- ponavljajoče se moteče navade in misli, prenizek in previsok tlak, tresenje, odvisnosti, nemir, potenje, zardevanje, čustvene izčrpanosti, pozabljanje, nezmožnost sodelovanja – koncentracije, prekomerno ali premalo zainteresiranosti,…
  • prebavne motnje, slabosti v želodcu, prehitra in predčasna prebava,
  • tehnika se uporablja tudi pri astmatikih, odprava slabih dihalnih navad, zavedanje navad pri odpravi plitvega dihanja ali dihanja s pavzami in oblik glasnega in piskajočega diha.
  • Tretma je dobrodošla izbira tudi za osebe, ki so izpostavljene stresnim situacijam in so utrujene od stalnih napetosti znotraj in zunaj telesa. Pomoč pri zavedanju svojega telesa in funkcij, ki jih telo zmore. S prepoznavo vzorcev in težav , ki jih ozavestimo pa krepimo moč duha in telesa in odpravo travme in vzorcev , ki nas bremenijo.
  • Poznana je tudi kot terapija pri težavah, ki jih poznajo bolj ženske . V zdajšnjem času, se terapija že uporablja tudi pri nas kot tehnika, ki je kot priprava na porod

Delavnica – urnik dogodkov

PETEK 23. 11.2012
hrbtenicaPrihod od 12 ure dalje (prevoz bo organiziran za tiste, ki bodo želeli), prosto možnost kopanja, savnanja , v kolikor želite lahko pridete prej in uživate
Ob 17. uri do 18 ure:
Vadba splošne vaje za dobro počutje in hrbtenico, v kolikor bo lepo vreme bomo vadili zunaj, v primeru slabega vremena v prostoru.
Od 18 ure dalje prosto in približno ob 18,30 večerja
Za tiste, ki bodo želeli je večerno kopanje in savna do 22 ure je odprto, za ostale sprehod v bližnjo okolico in večerni pogovor.
Ob 20 ure do 21 ure bo za tiste, ki boste želeli, vodena meditacija za splošno zdravje hrbtenice, mehčanje in odpravljanje vzorcev iz področja posameznih vretenc ob zvoku zvončkov. Dobili boste tekst za prakticiranje doma z navodili.

SOBOTA 24.11.2012
Ob 7 uri se dobimo pred stavbo in naredimo dihalne vaje, energijske vaje raztezanje meridianov z upoštevanjem miselnih povezav. Dobili boste tekst za prakticiranje doma z navodili.
Zajtrk od 8.45 do 9.30
Kratka predstavitev teksta in pogovor na temo
Prijavljeni boste prejeli opis po elektronski pošti pred našim srečanjem v Dobrni.

• S KAKŠNIMI NAČINI MANIPULACIJE SMO PREŽETI,
• KADAR DELUJE PRISTNI STIK
• NAČELA POSTAVLJANJA MEJA

Vseh negativnih zatrtih čustev in trenutkov se lotevamo vsak na svoj najboljši način, da jih čimprej prepoznamo, ozavestimo, jasno izrazimo ,dosledno priznamo, občutimo in pozitivno usmerimo in pozabimo Presvetlimo z žarom ljubezni, razumevanja in čisto komunikacijo. Obarvanost glasu, izražanje z dihanjem.
Poudarek na gibanju in uporabi telesa in znakov kako vemo in prepoznamo, da smo pod stresom in kako lahko sami preprečimo, da se tako stanje ne nadaljuje ali preseže meje obvladljivega.
Vse kar storim zase – ne krepim negativnih občutkov za svoj prav. Znamo zgolj razumeti našega sogovornika, družinskega člana.

Nekje okrog 11.30 ure odmor za kavico, čaj in sadje (bo organizirano)
Okrog 12.00 ure do 13.30 ure predstavitev in izvedba 12 vaj za živčevje.
Dobili boste tekst za prakticiranje doma z navodili.
PROSTO
Od 13.30 ure do 18.00 ure kopanje in savnanje ali oddih.

Prijava na terapijo:

Terapija zajema pregled splošnega počutja, energijsko ravnovesje in napotke…., podrobnosti v prilogi; Cena terapije je 20 eur traja nekje 30 minut.
Od 18 ure dalje prosto in približno ob 18,30 večerja. Za tiste, ki bodo želeli je večerno kopanje in savna do 22 ure je odprto, za ostale sprehod v bližnjo okolico in večerni pogovor.  Od 20 ure do 21 ure za tiste, ki boste želeli, bomo naredili vodeno meditacijo za splošno dobro počutje, zaznavo vibracij, mehčanje in odpravljanje vzorcev, nekaj pozitivnih sugestij…. Dobili boste tekst za prakticiranje doma z navodili.

NEDELJA 25.11.2012
Ob 7 uri se dobimo pred stavbo in naredimo dihalne vaje, ponovimo energijske vaje raztezanje meridianov in 12 vaj za živčevje.
Zajtrk od 8.45 do 9.30
Priprava na odhod in po želji kopanje in savnanje pred odhodom domov..

Ste kdaj pomislili,da naša hrbtenica vse to zna in hrepeni, da se sprosti in nam pomaga!
Zemljevid hrbtenice in povezav na vseh področjih boste prejeli na delavnici.

Vaditeljica in terapevtka
Tina Sešek 041 745 363

Priloge:

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije Energijske vadbe v Opatiji.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,354
16.05.2021. u 01:19
283,832
15.05.2021. u 20:58
110,376
16.05.2021. u 00:57
Preberi več