Hodim, da pomagam – gibanje v zdravem okolju

Uredništvo, 16. april 2013.

Organizator – Lions klub Brnik – je združil zanimanje za nordijsko hojo, skrb za okolje in človeka ter skrb za nemočne.

Organizator – Lions klub Brnik – je združil zanimanje za nordijsko hojo, skrb za okolje in človeka ter skrb za nemočne. Pohod trojk (skupine treh udeležencev) v nordijski hoji je tradicionalni, družabno humanitarni dogodek, izkupiček pa kot vedno namenjamo enemu naših ključnih projektov – cepljenju otrok proti klopnemu meningoencefalitisu. Cepljenje je samoplačniško in je za prenekatero družino prevelik strošek. Z našimi donacijami in aktivnostmi smo v zadnjih treh letih omogočili cepljenje več kot 2.000 otrokom v regiji, pa tudi pomembno vplivali na širšo družbeno zavedanje glede tega problema (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23246549).

Kje in kdaj?

Idilično okolje pod Krvavcem, lokacija »Vodnikova domačija« , Adergas 27, Cerklje, druga sobota v juniju, 8.6.2013.

Kako?

Start ob 10.00, poti so označene in brez prometa: krajša ravninska (približno 7 km) in daljša hribovita (približno 10 km), pohod bo po čudovitih gozdnih in travnatih poteh. Pohodnikom priporočamo lahke, nizke treking čevlje, nogavice preko gležnjev, lahke hlače, športno majico ter vetrovko za primer slabšega vremena. Potrebujete tudi pohodniške palice in dobro voljo.

Informacije in prijave

Informacije na http://www.lions-brnik.si, prijave na elektronski naslov: [email protected]

Startnina za trojke je 30 € (plačilo možno na startu), otroci do 15 leta se lahko trojkam kot dodatni udeleženec pridružijo brezplačno

Zbrana sredstva so namenjena za cepljenje otrok proti klopnemu meningoencefalitisu in pomoč otrokom s posebnimi potrebami!

Opis dogodka

Prireditev “Hodim, da pomagam – gibanje v zdravem okolju” ni le pohod v nordijski hoji, v okviru pohoda se bo ocenjevala pravilnost hoje, merili bomo čas pohoda, najlepše in najhitrejše trojke pa prejmejo simbolične nagrade.

Po pohodu bo družabno srečanje z malico, bogatim srečelovom in glasbo. Lokacijo dogodka, kjer je dovolj prostora za parkiranje, najdete na spletni strani: www.domacija-vodnik.si

Skica poti

 zemljevid-poti

Opis poti

Izbirate med dvema dolžinama pohoda: krajšo ravninsko progo (6,5 km – 60 do 90 minut lahke hoje) in daljšo hribovito (9,7 km – 90 do 120 minut zmerne hoje). Start za vse pohodnike je pri Vodnikovi domačiji, Adergas 27, začetek je raven, teče mimo ribnika Češnjevek (ocenjevanje pravilnosti hoje) in gradu Strmol, po 2 km se obe progi razcepita:

  • Lahka proga se nadaljuje desno ob vasi Dvorje, prečka cestno povezavo Cerklje – Adergas, teče preko travnika in mostička, po 2 km hoje zavije desno proti vasi Adergas, mimo samostana in cerkve po asfaltni cesti, kjer 2 km in po kratkem vzponu zavije proti cilju pri Vodnikovi domačiji.
  • Srednje zahtevna proga se od razcepa nadaljuje po robu gozda, po 3 km sledi 1 km dolg rahel vzpon po gozdni poti, nato gre pot ravno po travniku. Po približno 5,3 km je kontrolno merjenje pri naravnem vodnjaku ob kmetiji v Spodnji Štefanji vasi. Pot se nadaljuje 2 km po planoti do kraja Mežnar, kjer je naslednja kontrolna točka (7,5 km). Od tu se preko srednje strmega klanca dolžine 1 km spusti do cilja v pri Vodnikovi domačiji v Adergasu.

Časovnica

9.00–9.45 Prihod obiskovalcev, prijave, plačilo startnine in dvig startnih številk

10.00 Skupni start trojk

11.15–11.45 Časovna kontrola in ocenjevanje hoje pri kmečkem turizmu Mežnar

11.30–12.00 Ocenjevanje hoje pri ribniku Češnjevek

11.30–12.30 Prihod pohodnikov na cilj

13.00 – 15.00 Pogostitev, zabavni program, srečelov, družabne igre in razglasitev rezultatov

Partnerji dogodka:

zzv-kranj cerklje

Vljudno vabljeni!

Več na: www.lions-brnik.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,420
24.07.2021. ob 23:02
284,474
12.07.2021. ob 21:25
110,190
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close