Hlinite orgazem?

Uredništvo, 09. januar 2014.

Večina moških, pa naj to priznajo ali ne, nikoli ne bo z gotovostjo vedela, ali ste doživeli pravi orgazem ali ne.

Nekaj namigov za dober seks…

par-postelja-dolgcas-3-640Večina moških, pa naj to priznajo ali ne, nikoli ne bo z gotovostjo vedela, ali ste doživeli pravi orgazem ali ne. Čeprav to učinkuje kot največja prevara v spalnici, ženske sem in tja preprosto morajo narediti, kar morajo … V idealnem svetu bi vsi doživljali orgazem vsakič, ko se ljubimo. In to ne majcen, ampak orjaški orgazem. Toda nismo v raju in včasih se znajdemo v položaju, ko smo preprosto prisiljene narediti vse, samo da bi preživele noč. Če občasni “virtualni” orgazem lahko pomaga, res ni razloga za beljenje glave ali kaljenje mirnega spanca.

Dejstvo je (moški, prosimo vas, pokrite si ušesa!), da na svetu ni ženske, ki tega ni nikoli naredila. Po neki raziskavi, ki je zajela več kot 30.000 žensk je kar 100 odstotkov anketirank izjavilo, da občasno hlinijo orgazem. Hlinimo večinoma zaradi živčnosti oziroma nesproščenosti, zdolgočasenost ali utrujenosti.

Moški ne ve!

Nobenega zanesljivega načina ni, kako ugotoviti, ali je ženska doživela orgazem ali ne, niti za žensko samo ne. Fizična kakovost orgazma se razlikuje od orgazma do orgazma. Včasih ženska še sama ne ve, ali je doživela orgazem ali pa samo intenziven seksualni užitek, ki je lahko celo močnejši od orgazma. Če je ženska doživela orgazem, to na drugi strani še ne pomeni, da je tudi uživala. Orgazem je lahko tudi dolgočasen. Če celo ženska ne ve vedno, ali je doživela orgazem ali ne, ali je to potem mogoče pričakovati od partnerja? Temu dodajmo še dejstvo, da večina mladih žensk in moških nima pojma, kakšna je videti in slišati ženska in kako se počuti med orgazmom, saj tega nikoli in nikjer niso izvedeli. Družba mladim ljudem informacije o tem celo prikriva, pod pretvezo, da jih želi “obvarovati”. Tudi filmi in televizija so slab vir informacij, zlasti če vemo, da je večina teh orgazmov in seksualnih užitkov zaigranih in lažnih.

“Ali ti je prišlo?”

V posteljiRaziskava, opravljena med ženskami, je pokazala, da je eno od najmanj primernih vprašanj, ki jih je mogoče postaviti po spolnem odnosu – ali ti je prišlo? Si doživela orgazem? Redko koga bo presenetilo, da se bo najverjetnejši odgovor ženske glasil: “Seveda mi je!” ali celo “Če bi ti bilo res do mene, bi to vedel!” Celo v primeru, da se še vedno pogovarja z vami in da še ne spite. Njen odziv na to vprašanje je lahko tudi zelo negativen, ne glede na to, ali je doživela orgazem, resničen ali zaigran. Tako je zaradi družbenega pritiska, ki mu je izpostavljena, saj nas družba navaja k verjetju, da je za žensko naravno, da pri vsakem spolnem odnosu doživi orgazem, saj se to od nje zahteva, če želi, da velja za normalno in moderno žensko.

Od ženske se to pričakuje

Medtem ko je bil v preteklosti ženski orgazem popolnoma prezrt, zdaj velja, da ga vse ženske doživljajo prav vsakič. Pravzaprav se zdaj od ženske pričakuje več kot en orgazem – in to hitro. Prav tako se pričakuje orgazem, ne glede na vrsto stimulacije ali partnerjevo spretnost in seksualno znanje. To vendar uspeva vsem ženskam na televiziji, zlasti v filmih za odrasle, ki prikazujejo “pravi seks”. Naslovnice časopisov nas seznanjajo, da vsaka ženska doseže eksplozivne orgazme, če se le drži preprostih nasvetov iz članka. Ljubezenski romani in tudi filmi so polni žensk, ki jim prihaja že ob dotiku moškega ali ženske. Ženska pogosto verjame, da vse njene prijateljice vedno doživljajo orgazem, saj ji najbrž nikoli niso povedale kaj drugega, ona pa se jih ne upa vprašati. Žensk ne učijo doživljati orgazma, zato se mora ta pojaviti instinktivno. Ženska bi morala samo leči in doživeti orgazem!? Če ga ne doživi, ne izpolnjuje svojih obveznosti do družbe in partnerja!?

Ne hlinite, če …

imate poleg sebe lenega in brezčutnega ljubimca

Če vam nikoli ni namenil ljubezni in pozornosti, ki jo potrebujete, ne izgubljajte energije za hlinjenje. On si tega nikakor ne zasluži. Povejte mu resnico.

čutite, da niste dobra ljubimka

Tako je verjetno zato, ker se na napačen način trudite doseči orgazem. Številne študije so pokazale, da samo ena od treh žensk doživi orgazem med seksualnim odnosom, večina pa jih potrebuje stimulacijo klitorisa. Zato vzemite njegovo roko (ali še bolje: glavo) in jo namestite v svoje mednožje ter mu vrnite na enak način. Tako! To je vse, kar morate vedeti, če želite postati boginja seksa.

nikoli niste doživeli orgazma

Raziskovalci pravijo, da od 10 do 15 odstotkov žensk nikoli ne doživi orgazma, niti med samozadovoljevanjem. Naslednjih 10 do 15 odstotkov žensk do orgazma pripelje izključno samozadovoljevanje. Če spadate katero od teh kategorij, hlinjenje zagotovo ni pravi odgovor. Rešitev ni niti v tem, da partnerju poveste, da ste hlinili (nikoli več vam ne bo verjel). Obrnite se na ginekologa. Če ne gre za fiziološki problem, se posvetujte s psihologom; tako boste odkrili in odpravili morebitno psihološko blokado.

vam je nerodno povedati, kaj vas vzburja in kaj ne

Razmislite o naslednjem: dokler ste s tem moškim, nikoli ne boste doživeli orgazma. Kljub vsemu mu ne povejte, da vas ne vznemirja. Namesto tega vodite njegovo (svojo) roko do mesta, kjer vam najbolj prija. Verjemite, dobro si ga bo zapomnil in z veseljem ga bo redno obiskoval.

Celoten prispevek na www.viva.si.

viva

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,423
07.07.2021. ob 00:49
284,502
29.07.2021. ob 05:10
110,197
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close