Hitri nasveti za pogovor z vašimi otroki

Društvo UP , 12. november 2021.
Duševno zdravje in odnosi

Ker si mladi zaradi svoje specifičnosti v razvoju zaslužijo prav posebno mesto v družbi, smo jim tudi v Društvo UP namenili posebno mesto.

Poznajte dejstva: bodite vir verodostojnih informacij in nasvetov za svoje otroke. Pomagajte jim razumeti kratkoročne in dolgoročne posledice uporabe droge in alkohola.

Poslušajte, ne kritizirajte in spodbujajte odprt dialog: otroci bodo vaše mnenje upoštevali bolj, če bodo čutili, da so slišani, in vedeli, da ste na njihovi strani. Ne pozabite, da je vaš cilj pogovoriti se z otrokom in ne odčitati lekcije.

Z otrokom se vnaprej pogovorite o situacijah, ki lahko nastanejo zaradi drog in alkohola: skupaj razmislite o načinih, kako se izogniti neprijetnim situacijam in pritiskom vrstnikov.

Izberite pravi čas za pogovor: vsakodnevne dejavnosti, kot sta večerja ali vožnja z avtomobilom, predstavljajo odlične priložnosti za pogovor o alkoholu in drugih drogah.

Posebno skrb nudimo vsem mladim, ki se srečujejo s težavami in so tako bolj izpostavljeni možnosti jemanja prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi. Program nudi individualne pogovore, družinska srečanja, izobraževanje za starše, šolo starševstva, razne aktivnosti, ki promovirajo zdrave načine preživljanja prostega časa. Skupaj se učimo tehnik premagovanja življenjskih ovir, doseganja zastavljenih ciljev, motiviranja, zabavanja na zdrav način, dvigovanja samozavesti, izboljšanja samopodobe, učenja učinkovitih tehnik komunikacije in še in še in še. Pridite in se prepričajte na lastne oči. Več o programu lahko izveste, če pokličete na: 01 434 25 70 ali pišete na: [email protected]

Foto: Profimedia

O avtorju

U. L.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
85,782
26.09.2021. ob 09:23
45,902
09.12.2021. ob 08:47
15,907
23.10.2020. ob 12:27
Preberi več

New Report

Close