Goran Ivanišević – pet let pozneje

Uredništvo, 23. maj 2012.

Wimbledonski zmagovalec in veliki teniški igralec je podelil svoje izkušnje z lasersko korekcijo vida.

Wimbledonski zmagovalec in veliki teniški igralec vseh časov je podelil svoje izkušnje z lasersko korekcijo vida, ki se ji je podvrgel pred petimi leti v zagrebškem centru Optical Express VisuMed.

6B8B0FCE-A494-11E1-A6E2-DA0166B94067

Optical Express daje trenutno 50% popusta na vse metode laserske korekcije vida.
 

1. Pred več kot petimi leti ste se podvrgli laserski korekciji vida. Nam lahko poveste, kakšen vid imate danes?

Imam fantastičen vid. Velikokrat pomislim, da bi se moral že mnogo prej odločiti za ta poseg. Nimam nikakršnih motenj in odlično vidim.
 

2. Ali vam je bila laserska korekcija vida v pomoč v profesionalnem smislu in na kakšen način?

Jaz se dolgo nisem zavedal, da imam dioptrijo in da tako slabo vidim. Ko sem začel uporabljati leče, mi je bilo z njimi zelo težko trenirati in igrati.

Ko se pripravljaš za pomembno tekmo, so ti najmanj potrebne male motnje, kot so na primer skrb za leče, ali sem jih vzel, ali sem vzel tekočino za čiščenje in drugo.

Med igro so me včasih pekle oči, včasih mi je izpadla leča in podobno.  Predpostavljam, da imajo takšne probleme vsi, ki živijo aktivno.

Jaz sem se za ta poseg odločil precej pozno v svoji karieri, zaradi česar mi je še vedno žal. Prepričan sem, da bi osvojil 50% več tekem, če bi se prej podvrgel korekciji vida.
 

3. Kako hitro ste začeli po tem posegu spet trenirati in opravljati vsakdanje aktivnosti?

Tenis sem igral že po dveh dneh, čeprav mi je doktor Šarić priporočil, naj se ga izogibam vsaj dva tedna zaradi možnih udarcev, vendar sem bil jaz preveč nestrpen.
Nisem mogel zdržati, hotel sem takoj videti, kako je igrati tenis brez dioptrije.

Vse druge vsakdanje aktivnosti sem opravljal že naslednji dan.
 

4. Česa ste se najbolj bali pred posegom glede na to, da je za vas dober vid izjemno pomemben in vam predstavlja kariero?

Strah me je bilo in imel sem pomisleke, kot jih imajo verjetno vsi. Jaz sem bil na operaciji pred petimi leti, ko se še ni toliko vedelo o samem posegu. Vedel sem, da se moram pogovoriti s strokovno osebo oziroma z izkušenim kirurgom. Še danes pogosto slišim razne neresnice in zablode o laserskem zniževanju dioptrije. Zdaj točno vem, da niso resnične, ker sem sam vse to prestal in izkusil. Veseli me, da se sem se odločil za posvet s strokovno osebo, saj mi je ta poseg resnično izboljšal življenje.
 

5. Ali bi ta poseg priporočili svojim kolegom športnikom?

Ne samo športnikom, pač pa vsem, ki si želijo rešiti svoje življenjske probleme. Športnikom pa bi priporočil, naj ne čakajo tako dolgo, kot sem jaz.

Goran Ivanišević se je podvrgel posegu v Optical Express (takratnem VisuMedu). Optical Express je vodilna evropska skupina za lasersko korekcijo vida. Pred dvema letoma je začela opravljati posege na tehnologiji IntraLase in Advanced CustomVue, ki jo je leta 2007 odobrila tudi NASA za korekcijo vida astronavtov.

Center v Zagrebu je edini na Hrvaškem, ki je ozko specializiran za posege laserske korekcije vida, kar pomeni, da so vsa vlaganja v tehnologijo in edukacijo usmerjena na ta segment refrakcijske kirurgije.

Skupina se lahko pohvali z več kot 1 000 000 posegov in s sodelovanjem vodilnih svetovnih in hrvaških strokovnjakov.

Goran ni edini vrhunski športnik, ki je svoj vid zaupal strokovnemu timu Optical Expressa. Njegov primer so sledili številni športniki, na primer Jakov Gojun, Ivana Brkljačić, Marija Stojić, košarkaški trener Neven Spahija in številni drugi osvajalci medalj na svetovnih športnih tekmovanjih.

Več informacij lahko dobite, če pokličete na telefon  +385 1 48 60 644.

www.opticalexpress.hr

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,353
15.05.2021. u 17:37
283,830
15.05.2021. u 17:49
110,376
15.05.2021. u 16:42
Preberi več