Golo iskreno o uspehu podjetniške Ize Sie Login

Powered by:
Foto: TANIA MENDILLO

Jasno postavljeni cilji in iskrena srčna želja, ki človeka navdihuje, vedno vodi do svetlobe in uspeha. Odličen dokaz je fascinantna zgodba poslovnega vrhunca podjetniške Ize Sie Login, zapisana v knjigi Iza in Samorog. Čudovito je, da so vsi dogodki resnični in da smo bralci od blizu priča neverjetni rasti podjetja Outfit7. Golo iskreno je Iza Sia Login posebej za bralce povedala še lasten recept uspeha, ki je preplet znanja, dela in duhovnosti.

Vaša prva knjiga Iza in Samorog je pred kratkim ugledala luč sveta. Kakšno sporočilo nosi naslov ter sama vsebina knjige bralcem?

Beseda Samorog v angleščini opisuje zasebno podjetje, ki hitro doseže milijardno vrednost. Tako knjiga IZA IN SAMOROG, ki jo je napisal Dani Polajnar, v obliki lahkotno berljivega romana, razkrije resnično viralno poslovno zgodbo uspeha, katere vizija je segala preko “samo dobička”.

Govori o namenu, vrednotah, močni korporativni kulturi, inovacijah, denarju, kristalih, astrologiji, manifestaciji, ljubezni in enakovrednosti. Kajti skupek vseh teh medsebojno prepletenih elementov veča energijo in uresničuje življenjsko poslanstvo.

Foto: TANIA MENDILLO
Vaša poslovna zgodba podjetja Outfit7 se je pričela s prvo mislijo, željo, navdihom. Kaj je po vašem čisto prvi začetek vsake kreacije?

Vsaka kreacija se začne z idejo, željo po ustvarjanju nečesa novega, kar te navdihuje in daje motivacijo za vnaprej. In seveda, s kar se da natančno definiranim in predstavljivim ciljem v sebi. 

Pot uspeha je vse prej kot gladka, veliko je nepredvidljivih situacij, neuspehov. Kako odreagirati na stresne situacije in na padce, ko nam ne gre ali ko se nam zdi, da se ne premikamo v želeno smer?

Pomembno je, da v takšnih obdobjih ostanemo v stebru ali svojem centru tudi takrat, ko ni vse tako, kot je treba. To je veščina, ki jo lahko natreniramo, podobno kot mišice, z redno vajo. Padci ali neuspehi so navadno samo lekcije, da smo v prihodnosti še bolj uspešni, da izboljšamo svojo igro in da lekcije lahko uspešno osvojimo ter napredujemo na tej poti. V kolikor jih ne osvojimo, se nam ponovijo v močnejši in jasnejši obliki. 

Pogosto se govori, da korak za korakom pripelje do uspeha. A kako verjeti, da nam bo uspelo, ko še ni želenega rezultata? In da nismo v “uporu s tokom, energijo” …

Eno je vera, a ta ni vedno dovolj. Potrebno je še vedenje oz. čutenje kot, da je že uspelo, kot da je želja ali cilj že uresničen, kar ima veliko večjo moč.

Kako se “ubraniti uporu in iti s tokom”? Z neprizanesljivo iskrenostjo in resnico. Da smo sposobni v vsakem trenutku iskreno odgovarjati za svoja dejanja in misli, morebitna odlašanja, obsojanja in izgovore. Da se zavemo, da vse izvira iz naše notranjosti in da je potrebno spremeniti sebe, svoje misli, prepričanja, da bo sprememba vidna zunaj nas.

Kakšno vlogo igra intuicija ter zaupanje vase pri pomembnih odločitvah?

Kakor pri kom. Nekateri intuicijo uporabljamo več, drugi manj. Tu gre predvsem za zaupanje svojim lastnim občutkom. Bolj jasno kot jih čutimo, laže jim lahko zaupamo. Bolj jasno pa jih čutimo, ko smo, kot sem že rekla, neprizanesljivo iskreni do sebe.

So vrednote pomembne v poslovanju? Katere?

Seveda. Vrednote so temelj vsake korporativne kulture kot tudi dobrega poslovnega sodelovanja z zunanjimi partnerji. Vsaka organizacija ima lahko različne vrednote. Vsekakor pa menim, da so osnovne etične vrednote, ki jih navadno niti ne omenjamo in so večini samoumevne (ali pa tudi ne): resnica, iskrenost, poštenost …

Veliko se govori o kreiranju, manifestiranju, pozitivni miselnosti, vibraciji … kakšno je vaše mnenje o tem?

Ljudje si vse, kar se nam v življenju dogaja, skreiramo sami in smo za to tudi sami odgovorni. Seveda je to za slabe situacije, bolezni, nesreče in drame težko razumeti, a večino situacij skreiramo nezavedno iz svoje podzavesti, v kateri tičijo neozaveščena omejujoča prepričanja.

Z ozaveščanjem in zdravljenjem vzorcev in prepričanj jih lahko odstranimo iz svojega življenja in tako prikličemo v svoje življenje več sreče, ljubezni in luči.

Kako razumete delovanje “vesolja”? In kaj je po vašem mnenju pomembno za dosego željenega cilja? 

V “Vesolju”, jaz temu pravim v “Univerzumu”, veljajo univerzalni zakoni in eden od njih je tudi povsem fizikalen: akcija – reakcija, kar pomeni: kar dam, to dobim. Deluje kot bumerang. Negativni občutki pa nam blokirajo to, kar si želimo. Če smo iskreni do sebe, lahko ulovimo naše negativne občutke, ki nam blokirajo manifestacijo.

S tem, ko kreiramo, ustvarjamo, nas to dodatno izpolnjuje, saj vsi želimo biti vredni. In vedno se je potrebno prilagajati situacijam, nenehno raziskovat, iskat, ob tem se vedno najde pot. In več kot je kreativnosti, večji je pretok energije ter tudi posledično so vidni rezultati in manifestacije.

Za dosego željenega cilja je ključna strast, kreativna energija, ki deluje podobno kot električna energija – če je ni, motor ne teče in ne pridemo na željeni cilj. 

Foto: TANIA MENDILLO

Razkritih 5 skrivnosti uspeha Ize Sie Login

  1. Jasno določi zanesljive cilje, za katere čutiš veliko strast;

Definiraj svoje cilje, vzemi si čas in temeljito razmišljaj o njih ter jih nato še ubesedi in zapiši. Presplošno zastavljeni cilji ne prinesejo točnih rezultatov, ni dovolj npr. želim zdravo jesti. Potrebno je, da ste bolj konkretni, natančni v smislu, da določite: kaj moram jesti in kdaj ter kolikokrat dnevno.

  1.      Jasno določi namen – zakaj delaš to, kar delaš – kaj je sprememba, ki jo želiš videti v svojem svetu;

Če vem, zakaj delam to, kar delam, če si želim videti pozitivno spremembo v svetu, delujem v skladu s svojim poslanstvom. Še posebej je to vprašanje pomembno, ko smo “down”, ko nam pade motivacija. In sam denar ni nikoli odgovor na vprašanje, zakaj delam, kar delam. Denar je vedno le posledica vložene energije, dela, poslanstva, ustvarjanja.

  1. Jasno določi vrednote; ki so temelj kulture, ki jo ustvarja tvoj tim. Vsako podjetje deluje po določenih zastavljenih lastnih etičnih vrednotah.
  1. Soustvarjaj skupaj s člani tima in se zavedaj njihovih kvalitet; vsak član tima je pomemben in enakovreden del organizacije in si zasluži spoštovanje.
  2. Konkurenca ne obstaja, saj smo vsi unikatni in edinstveni.

Za več o Izi, kliknite tukaj.

Mnoge druge zgodbe uspešnih ljudi si lahko preberete na spletni strani uspešna.si, kjer so razkrita tudi  čisto sveže načrtovana spletna razkrivanja in odkrivanja skrivnosti uspeha preko spleta.

Vsebino pripravila Andreja Motaln

New Report

Close