Globinska obnova kože

Uredništvo, 15. november 2017.

Zima je odličen čas, da svoji koži privoščite piling, pa ne tistega doma, temveč kislinski piling, ki bo vašo kožo …

Jesen in zima sta odličen čas, da svoji koži privoščite piling, pa ne tistega doma, temveč kislinski piling, ki bo vašo kožo prerodil.

Eden najbolj učinkovitih orožij za boj proti staranju je piling. Cilj vsakega pilinga je podpora naravnemu procesu obnove kože. Kožne celice se teoretično obnovijo v enomesečnem ciklusu. Ob koncu cikla se stare poroženele celice odstranijo in dajejo prostor za obnovo novim mladim celicam. Takšen ciklus obnavljanja oz. regeneriranja kože je običajen tja do 25. oz. 30. leta. Kasneje se ta ciklus upočasni. In največkrat je lahko posledica poslabšanja stanja kože prav zaradi upočasnitve obnavljanja kože oz. prekomerne poroženitve celic. Koža je postala bolj gosta, nepropustna, kar privede do sive, uvele kože in potrebuje veliko več časa za regeneracijo.

Preprečitev poslabšanja stanja kože, bodisi zaradi upočasnitve regeneracije kože, ali zaradi preteklih nesreč, je vsekakor v prvi vrsti uporaba specialnih pilingov, primernih za vaše trenutno stanje kože. S pomočjo pilingov pospešimo odstranitev poroženelih starih celic in s tem naredimo prostor mladim celicam, da lažje prodrejo na površino kože. Z njimi izboljšamo kakovost kože, stimuliramo in obnovimo tonus kože, zmanjšamo plitve ali globoke gubice, pore, brazgotine po aknah, hiperpigmentacijo kože. Nadaljuje se z ustrezno nego kože doma, ki jo določimo glede na stanje kože in želje stranke.

Kemični piling je namenjen odstranjevanju nepravilnosti obraza, vratu in dekolteja, kot so:

  • brazgotine po aknah
  • druge brazgotine
  • pigmentni madeži
  • drobne gubice
  • druge kožne nepravilnosti

Je postopek kemičnega pilinga s kislinami, ki prodrejo globoko v kožo in jo globinsko obnovijo, odstranijo nepravilnosti, tudi brazgotine in gube. Uporabljajo se kombinacije kislin, ponavadi s tri-klor-ocetno kislino ali fenolom.

Kako izbrati kemični piling?

Po posvetu s strokovnjakom se glede na vaše želje, stanje kože, morebitne poškodbe kože in želenih rezultatov odločimo za piling, ki bo prinesel najboljše rezultate.

Izvajamo tri vrste kemičnih pilingov, ki temeljijo na globini delovanja:

  • površinski piling: je primeren za površinske kožne madeže, hrapavo, suho, utrujeno ali pusto kožo, luščenje kože, plitve gube, in v primerih, ko gre za gosto, nepropustno, zadebeljeno kožo. Površinski piling ne povzroča nobenih nevšečnosti, možno je nevidno luščenje, ali prisotnost rahle rdečine;
  • srednje globinski piling: uporablja se pri hiperpigmentaciji (neenakomerna barva kože, starostne pege, površinski madeži), brazgotinah po aknah, aktivnih aknah in gubah. Reakcije po tretmaju: takoj po terapiji je močna rdečina, po približno treh dneh sledi močno luščenje.
  • globok piling: primeren je pri globokih gubah in globokih brazgotinah po aknah. Okrevanje po tretmaju je 14 dni. S tretmajem dosežemo presenetljive rezultate in osupljivo zmanjšanje vidnih znakov staranja kože.

Po posegu je nujno upoštevati navodila zdravnika.

Več informacij o pomlajevanju obraza najdete na spletni strani Fabjan, estetska kirurgija.
Če želite izvedeti še več ali se naročiti na poseg, lahko pišete na naslov [email protected] ali jih pokličete na 041 630 687.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
13.06.2021. ob 13:25
284,295
15.06.2021. ob 19:35
110,159
20.06.2021. ob 12:01
Preberi več