Gladiatorji “zavzeli” Celje

Uredništvo, 17. maj 2016.

V okviru projekta Mesec športa se je odvijal vzdržljivostni izziv Urbani gladiator in Otroški urbani gladiatorček.

V okviru projekta Mesec športa v knežjem mestu, ki je v polnem zamahu in traja vse do 5. junija, se je v nedeljo odvil priljubljeni vzdržljivostni izziv, znan pod imenom Urbani gladiator. Deževne vremenske razmere so poskrbele za ravno prav blaten gladiatorski teren. Že v soboto so na Otroškem urbanem gladiatorčku pogumno nastopili najmlajši, skoraj 400 neustrašnih urbanih gladiatorjev pa se je z več kot 40 ovirami borilo v nedeljo.

V sklopu enomesečnega projekta Mesec športa v knežjem mestu se je v svoje domače mesto vrnil  vse bolj zanimiv in vznemirljiv Urbani gladiator, ki se je v kratkem obdobju dveh let uspel razviti v eno najuspešnejših zgodb, ki povezujejo šport in rekreacijo z zabavo in druženjem. Celje v zadnjih letih tako ni znano le kot knežje mesto, temveč tudi kot »rojstno mesto« pogumnih urbanih gladiatorjev. Že v soboto so »teren« za adrenalina željne gladiatorje pripravili mali gladiatorčki, ki so kljub dežju premagovali ovire na spretnostnem poligonu v parku ob Mestni plaži. Skakanje v vrečah, tek čez gume, vožnja z zipom, plezanje skozi gume in čez lesene pregrade, gladiatorska arena … Vse ovire, ki so se znašle na poti, so malčki zlahka premagali. Dokazali so, da zmorejo in se tudi v njihovih majhnih srčkih skriva veliko poguma in volje. Zato jih je organizator nagradil s spominsko majčko, medaljo in diplomo ter s slastnim jabolčnim zavitkom in kupončkom za kepico sladoleda.

PR UG CE 031

 

Svojo mero poguma, vzdržljivosti in spretnosti pa so v nedeljo dokazovali »ta veliki« urbani gladiatorji. Kljub dežju je standardno startno-ciljno prizorišče v lapidariju ob Osrednji knjižnici Celje prevevalo fantastično vzdušje. Pred startom je bilo čutiti rahlo napetost in nestrpnost, pričakovanje, vnemo in adrenalin, po prihodu ekip v cilj pa je bilo ozračje nabito s pozitivno energijo, smehom, ponosom. Tokrat so organizatorji pripravili 4 različno dolge trase. Najkrajša je bila družinska trasa, ki je štela 3 kilometre. Kratka trasa je merila 2 kilometra več, nekoliko bolj vzdržljivi gladiatorji pa so premagali srednjo traso, dolgo 10 kilometrov. Najbolj vztrajni, pogumni in trmoglavi so se z dežjem in ovirami borili dolgih 15 kilometrov. Tako so udeleženci, ki so prišli z vseh strani Slovenije, z gladiatorske perspektive spoznali najbolj zanimive, najbolj atraktivne in najbolj znamenite točke mesta ob Savinji – Lapidarij, Mestni park, Herkulovo svetišče, Stari grad, kajak kanu center Špica, Petriček … Skakali so čez ogenj, plezali čez steno, nosili gume in različna bremena, se spuščali po drči, plazili po blatu … premagali so več kot 40 različnih ovir. V cilju je sledilo okrepčilo, nato pa je bilo na vrsti obvezno fotografiranje z medaljami in diplomami.

Nino Cokan, direktor prireditve:

»Vreme nam res ni naklonilo sonca, ampak je nebo poskrbelo za gladiatorske razmere v pravem pomenu – blato in spolzka drča sta tisto, kar imajo naši gladiatorji najraje. Znova so nas navdušili s pozitivizmom, srčnostjo, vztrajnostjo in dobro voljo. Mi se trudimo po najboljših močeh, da pripravimo atraktivne ovire in zanimive trase, ampak pomembno pripomore k uspešnosti dogodka tudi dobra volja udeležencev. Ko so zadovoljni oni, smo zadovoljni tudi mi. Za uspešnost dogodka pa se je potrebno zahvaliti tudi vsem prostovoljcem, gasilcem, Slovenski vojski, sponzorjem in Mestni občini Celje, ki zmeraj najde posluh za našo organizacijsko in logistično izjemno zahtevno prireditev.«

PR_UG CE 011

Na celjskem Urbanem gladiatorju je letos v precej neugodnih vremenskih razmerah nastopilo okoli 400 pogumnežev, kar dokazuje, da je dogodek v le dveh letih postal prava uspešnica zabavno-rekreativnih prireditev. V tako kratkem času je namreč bilo izvedenih že skoraj 20 gladiatorskih izzivov. Potem ko se je Urbani gladiator maja 2014 premierno »zgodil« v Celju, se je še v istem letu preselil v Laško, Ljubljano in na Polzelo. V letu, ki je sledilo, je bilo na sporedu že 12 gladiatorjev v mestih širom Slovenije. Priljubljenost raste in letos so urbani gladiatorji že osvojili Portorož, Domžale ter Celje, vnovič bodo osvajali še Maribor, Laško, Ljubljano, Polzelo, pa tudi Portorož bodo še enkrat obiskali v nekoliko lažji in še bolj zabavni različici. Novi lokaciji letošnje gladiatorske sezone pa sta Trebnje in Kope. Tu bo dogodek še posebej zanimiv, saj se bodo urbani gladiatorji umaknili mestnemu vrvežu in se iz urbanega okolja preselili v idilično naravo koroške pokrajine – poleti in pozimi, decembra, ko bo na sporedu zaključek letošnje serije.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,294
15.06.2021. ob 19:35
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več