Genjoga in osteoporoza

Uredništvo, 18. julij 2013.

Misel na osteoporozo pogosto prelagamo v tretje življenjsko obdobje, ne zavedamo pa se, da se skrb za zdravje začne že prej, ko lahko največ naredimo za trdne kosti.

OSTEOPOROZA – postanimo aktivni danes

Telovadba-zenske-3Misel na osteoporozo pogosto prelagamo v tretje življenjsko obdobje, ne zavedamo pa se, da se skrb za zdravje začne že prej, ko lahko največ naredimo za trdne kosti. Najpomembnejši sta zdrava prehrana in veliko gibanja, ki ohranjata kosti trdne. Že kmalu po 30. letu se začne zmanjševati kostna gostota, zato se čedalje več mladih, tudi moških, spopada z osteoporozo.

Joga nam pri preventivi lahko zelo pomaga, saj s posebnimi vajami ali asanami, – ki jih lahko izvaja vsakdo ne glede na starost ali gibljivost -, pomaga pri gradnji kostne mase, mišice z redno vadbo postanejo močne in elastične, ker pa se pri vadbi zavedamo telesa, se popravi tudi drža. Izredno pomembno je dihanje, saj s pravilnim in globokim dihanjem v telo vnesemo dovolj kisika. Če smo dedno obremenjeni z osteoporozo, je nujno, da se zavedamo, da lahko zgodaj veliko storimo za preventivo in se izognemo osteoporozi.

Praktična delavnica s strokovnjaki bo v nedeljo, 8. septembra 2013, ob 18. uri v hotelu Plaza (dvorana Lencia) v Ljubljani. Prijavite se lahko na [email protected] ali telefonsko številko 031 604 200. O osteoporozi, dedni pogojenosti zanjo in naraščanju te bolezni v razvitem svetu nam bosta spregovorila dr. Anja Štiglic, dr. med., in mag. Marko Smolič, (direktor Inštituta za DNK analize). Terapevtsko jogo in osteoporozo bo predstavila Biljana Gorše, vodja strokovnega sveta na Joga Inštitutu, RYT.

Praktično delavnica z vadbo terapevtske joge za osteoporozo pa bo vodila mag. Maja Tanko Smolič, mednarodno akreditirana uciteljica joge.

Več informacij na www.genjoga.com.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,495
12.07.2021. ob 21:25
110,196
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close