Starševski čvek

prigrizek za 4

Default avatar
Jutri dobiva obisk, dva prijatelja. Naredila bi večerni prigrizek - kaj izvirnega s pogojem, da je res zelo poceni. Žal smo konec meseca in pri nas se to pozna. Lahko je mesno ali vege. Hvala za ideje.
Default avatar
naroči pico, no, če si v Lj, je Katra zakon, dve veliki pici in te bo stalo 20 e, pa najeste se
Default avatar
Pitulice ... nadevaš jih pa s tistim, kar imaš doma.
Default avatar
http://www.kulinarika.net/recepti/18931 ... rompirjem/


Testo narediš sama ali pa ga kupiš v Hoferju za dober €.
Lahko oblikuješ kot štrudelj in potem režeš na kose, če si pa malo spretna, lahko vsak list testa zaviješ posebej in imaš pitice.
Za sladkarijo lahko narediš jaboljčni štrudelj ali pa jogurtovo pecivo, povrh pa jabolka.
Default avatar
narežeš kruhke, namažeš s paradižnikovo mezgo in obložiš s sirom.. pa v pečico. Če bo kak everček ostal, pa na vrhu še malo pršuta.. ob prihodu pa ponudiš sadna nabodala (na palčke za čevapčiče nabodeš mandarine in koščke jabolk ali kakšnega drugega sadja..
če bi ponujala pizzo, bi jo pa raje naredila sama, ker mi je mnogo boljša, pa še poceni je..
Default avatar
če maš kaj šunke pa sira, nardiš testo za kruh, ga ovblikuješ v krog, razrežeš na trikotnike, not rezina, dve šunki in/ali pa sir..pa maš lahk potem še za naprej namest sendvičev
__________________________________________________
Default avatar
Avtorica je prosila za kaj izvirnega, ve pa ji pišete o picah in kruhkih, trape
Default avatar
Kupiš bageto-38 centov
Pica šunko 250 g 1 evro
Sirkakšenkoli 250-300 g -približno 2 evra
če imaš doma olive super,če jih nimaš bo enako dobro
1 jajce
malo origana ali materine dušice,ni nujno.

Bageto narežeš na 1 cm debele kolesce,na njih preprosto namažeš nadev :
Pica šunko naribaj na ribež,enako sir,dodaj jajce,ali dva po potrebi,začiniš če imaš kaj od zgoraj napisanega in lepo zmešaš z rokami,da dobiš lepo pacavo,mazavo maso,
Namazane kruhke zložiš v pekač enega ob drugem in v pečici na 200 stopinj pečeš par minutk,da nadev na kruhu malo porjavi in vidiš,da je sir pričel topiti...
Preprosto,hitro,poceni in zelo dobro! :)
Default avatar
Skutne pitulice so zakon.

Listanto testo Mercator 1,2€
Skuta - 1,5€
K.smetana - 0,5 €

Olje, voda, jace, sol.......

Pa grisnise z malo pršuta gor,.....Mercator pršut 2€, grisini 0,5€.....

Pa mogoče še ocvrta jabolka z vanilijevo kremo (domačo) - recept je bil pred kratkim na Okusno.je

Ali pa pečena jabolka z medom in orehi - super sladica.

Za pit pa kuhano vino ali punč.
Default avatar
Pitulice, grisini, ocvrta jabolka je napisal/a:

Pitulice se delajo z vlečenim in ne z listnatim testom.
Default avatar
Buči je napisal/a:
Jaz sem jih delala z listatim in vlečenim - oboje so super.
Default avatar
Spečeš domače grisine -lahko jih pomažeš z jajcem in potreseš z origanom, janežem, sezamom, makom ..lahko rudi karijem, če imate radi pikantno
lahko spečeš žemlje dafke
Karkoli boš sama spekla bo bolje kot kupljeno
Default avatar
Ni sicer izvirno, ampak vedno zmanjak in je poceni - domače zapečene brusetke.
- bageta, paradižnik, šopek bazilike, česen, ol.olje (lahko še jajčevec, mocarelo)
- da ni verzija pice - naredi zeljne žepke (testo skor zastojn, zelje isto) - podobno spomladanskim zvitkom v kitajski
- pitice s kislim zeljem
- lahko celo slane mafine z kislim ali navadnim zeljem ali špinačo ali kumino
- domači kvašeni rogljički ali z kislim zeljem ali špinačo ali sezamom ali drugimi semeni
- nabodala zelenjave (bučka, 2 papriki, pol kile šampinjonov, paradižnik,...)+ popečene rezine bagete s česnom, zelišči, maslom, čemažem
- košarice z zelenjavo, tuno,...
Default avatar
Tole je zelo dobro, lahko pripraviš prej in potem samo malo (do toplega) pogreješ v mikrovalovki, ni pa niti to treba, ker je dobro tudi hladno: http://www.kulinarika.net/recepti/12944 ... lorraine-/
Priprava je preprosta, sestavine pa tudi niso drage, če se malo znajdeš. Maslo lahko v skrajnem primeru nadomestiš z margarino, če jo imaš doma. Sicer ni isto in ni priporočljivo, ampak gre. Šunko in sir vzameš nekaj v akciji, smetano trgovinske znamke, pa imaš za zelo mali denar za grickat zraven piva ali vina.

Tudi bruskete so v redu, ker jih lahko obložiš z zelo poceni sestavinami. Tu imaš en kup namigov: http://jazkuham.si/recepti-popeceni-kruhki/ S tem, da bi jaz naredila male, iz žemelj. Žemljo prerežeš kot za sendvič, potem pa daš na pol, kot je nakazano. Iz 1 žemlje tako dobiš 4 kruhke. Namažeš/obložiš z nečim in na hitro popečeš v pečici. Lahko delaš sproti in lahko narediš različne.

Če hočeš biti izvirna, pa umesi kruh in ga speci tik pred napovedanim obiskom ali pa celo da se ga malo počaka. Na mizo postavi zaseko, narezano čebulo (če imaš bučno olje, lahko daš kako kapljico na čebulo) pa sol in potem kruh direktno iz pečice. Lahko pripraviš tudi namaz iz skute (poceni pasirano skuto dobiš v Lidlu) in nekaj zelišč po izbiri. Pa nože daj samo za mazanje, ker se sveže pečen kruh ne reže, ampak se trga.
Default avatar
Tiste kruhke, pečene v pečici z naribanim sirom in šunko so nam naredili eni kolegi z toastom. Vrhunski so za minimalno denarja. Res.