Starševski čvek

menjava gum in bedasta zakonodaja

Default avatar
Zakaj mamo uzakonjeno menjavo gum med 15 novembrom do 15 marca, če je pol v praksi itak tako da ti težijo že pred 15novembrom če je sneg, oziroma tudi po 15 marcu če je sneg. Ni pa smisla met zimskih gumb 15 novembra gor če je toplo kot konc poletja...a oni bi ti radi kazen pisal če nisi gum zamenjal.


A se zastopmo :)

po pi*ki me bojo tolkl če nam mel gum pred ali po tem datumu (če bo mraz in sneg), če bo pa lep vreme, ampak bomo že globoko čez 15nov me bojo pa lih tko.

Kaj ti bojo neki zakonski datumi če v praksi itk pol dejanske razmere upoštevajo.

Že pr Janši je zakonodajalec čist zaj*bu k ni prej vpisu da obsojenc ne more kandidirat.
Default avatar
Bolj kot je bedasto napisano, večja je možnost, da te oglobim. Ali pa da se ven izvlečem.

Oni že vedo zakaj je tako. Naj se danes najde junak in začne spreminjati te bedaste zakone? Saj ga bodo linčali, lastni sodelavci v pisarni. Ker bi vsi izgubili delo.

Zmanjšaj občine, pa boste videli koliko bo protestnikov. Iz 250 na 150. In tukaj pride 100 županov, 100 njihovih žena, 100 ljubic, 200 njihovih otrok, 100 podžupanov, 100 tajnic in zopet njihovih družinskih članov in vsi se napajajo iz proračunskega denarja. Samo vzemi in boste videli, vsi so na cesti in je revolucija, ne moreš sprejeti takšnega zakona, ker vsak izmed županov, pozna nekoga v parlamentu. Kako boš to izvedel? Samo trojka lahko. Nekdo, ki ni povezan. Zato pa nočemo trojke, ker izgubijo politiki vso moč jemanja.

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
sama se ne oziram na točen datum, mene bolj skrbi moja varnost in varnost vseh udeležencev na cesti.

Ravno ogledujem cene novih gum, sama ponavadi menjam gume tam okoli 1. novembra, imam jih pa tudi malo dlje kot je zakonsko predpisano, če je sneg ali ne.
V glavnem mene bolj zanima varnost, ko sam zakon, pa še gužve ni.

eni kekci imajo pa tako zlizane gume, da še za polet niso.
Default avatar
AVSTRIJA
V Avstriji je zimska oprema za vozila do 3,5 t obvezna le v primeru zimskih voznih razmer, za vozila nad 3,5 t pa je v obdobju od 1. 11. do 15. 4. obvezna ne glede na vozne razmere.

ITALIJA
Od leta 2011 se lahko vsaka italijanska regija sama odloča kdaj in kakšno zimsko opremo bo zahtevala od voznikov na cestah na njihovem območju. Tako se je večina regij na območju severne in osrednje Italije odločilo za datumsko določeno uporabo zimske opreme, ki vključuje ali 4 zimske pnevmatike ali pa 4 letne in v opremi dodatne snežne verige.
V pokrajini Furlanija-Julijska krajina, na avtocestah Trst – Benetke in Palmanova – Udine – Trbiž, je obvezna uporaba zimske opreme vse od 15.11. do 15.4., ne glede na vozne razmere. Podobno je tudi na večini ostalih regionalnih cest v tej regiji. Le na nekaterih regionalnih cestah je zakon nekoliko blažji in zahteva zimsko opremo le med 15.11. in 31.3.
Na območju Benečije (Veneto) je na avtocesti od Benetk do Brescie zimska oprema obvezna v terminu od 1.11. do 31.3., na ostalih avtocestah in regionalnih cestah v tej regiji pa od 15.11. do 15.4.
Podobno je tudi v ostalih italijanskih regijah npr. Emilia-Romagna (Bologna) kjer je zimska oprema obvezna od 1.11. do 15.4., v Toskani je na glavni avtocesti A1, ki pelje od Milana proti Rimu, zimska oprema obvezna od 1.11. - 15.4., na vseh ostalih avtocestah in regionalnih cestah pa od 15.11. do 15.4.
V regiji Trentino - Južna Tirolska (Bolzano, Trento, Brenner) je zimska oprema obvezna od 15.11. do 15.4. in to ne glede na vozne razmere.
Zimsko opremo najdlje zahtevajo na cestah v dolini Aoste, kjer je na avtocestah, ki peljejo proti predoroma Mont Blanc in St. Bernard obvezna vse od 15. 10. do 15.4.


HRVAŠKA
Na Hrvaškem so leta 2013 spremenili zakon o zimski opremi. Po novem morajo biti na določenih avtocestah in državnih cestah vozila opremljena z zimsko opremo od 15.11. do 15.4 in to ne glede na vozne razmere. Gre za avtoceste A1 Zagreb – Maslenica, A2, Zagreb – Macelj, A3 Bregana – Zagreb – Bajakovo, A4 Zagreb – Goričan, A5 Sredanci – Osijek in A6 Reka – Bosiljevo. Oglejte si zemljevid in spisek vseh cest, kjer je zimska oprema obvezna od 15.11. do 15.4.
Na preostalih cestah po Hrvaški je zimska oprema obvezna v primeru zimskih voznih razmer, prav tako tudi na prej omenjenih cestah v primeru sneženja pred ali po terminu 15.11. - 15.4.
Zimska oprema motornih vozil do 3,5 t:
4 zimske ali celoletne pnevmatike (z oznako M+S) z min. 4 mm profila ali
4 letne pnevmatike z min. 4 mm profila + snežne verige na pogonskih kolesih.
Default avatar
Saj daš lahko samo ketne v prtljažnik, pa bo.
Default avatar
Kalisto je napisal/a:
Kaj bo? Kazni res ne bo, ampak ta pravila s ketnami so samo potuha. Ja, nekateri so tako odgovorni, da bodo nataknili zimske gume takoj, ko se bo začelo pripravljati na prvi sneg, drugi pa se bodo še po tem vozili z letnimi gumami in ketnami v prtljažniku z izgovorom, da še ni 15.11. In ravno zaradi teh drugih so potrebni zakonsko določeni datumi, žal, drugače se mi zdi da nekateri sploh ne bi nikoli menjali gum.
Default avatar
gumaguma je napisal/a:
Se strinjam s tabo. Ampak zdi se mi pa nesmiselno razburjanje nad zakonom, če dopušča tudi variano za "lenobe in škrtuhe".
Default avatar
Za varnost mora vsak sam poskrbeti. Za zakon pa tako, da daš ketne v prtljažnik, če je res takšno toplo vreme in ne rabiš zimskih gum.