Starševski čvek

Prividi in prisluhi

Default avatar
Zanima me kako naj prikrijem pred svojim šefom in sodelavci zelo hude psihične težave. Pred nekaj tedni mi je umrla babica in potem se mi je začelo zdeti, da jo slišim, ko govori, da jo vidim, ko sedi zraven mene v avtu, ko se peljem v službo.
Sem tajnica in računovodkinja v zasebnem podjetju, ki ni tako veliko. Kje naj iščem psihiatra, ki tega ne bo zapisal v mojo kartoteko, ker jo šef hoče občasno videti?
Default avatar
zakaj pa bi šef imel pravico videti tvojo zdravstveno kartoteko!?! Vse kar imaš ti z zdravnikom je samo med vama,veže ga molčečnost.
Default avatar
Preberi raje kaj o izkušnjah ljudi, ki imajo za sabo klinično smrt.

Ko odložimo telo, se življenje nadaljuje v nematerialnih svetovih. Če sta si bili z babico blizu, je logično, da te spremlja in ti želi na nek način povedat, da živi še naprej, čeprav na drugi valovni dolžini.
Namesto tablet se loti študija o "onostranstvu". Literature je dovolj na razpolago, tečajev in šol pa tudi.
Default avatar
Zakaj k psihiatru si pomislila da imaš mogoče opravka s paranormalnim
Default avatar
Poslušaj, tvoja babica s tabo vzpostavlja stik, ti pa jo ignoriraš in hočeš tablete, da te ni sram. Jaz bi bila tako vesela, če bi moja babiva mene poiskala po smrti, zelo sem jo imela rada!

Zakaj je ne poslušaš, ali ne pomisliš tudi na to, da te bo Bog kaznoval, če boš lastno babico žalila z ignoriranjem, jebeš šefa!

Moraš ji prisluhniti in zaleti ločiti med dozdevanjem in resnico!

Če misliš, da temunisi kos, najprej pokliči na pomoč eksorcista, naj se s tabo vozi v avtu!

Nato pojdi k dughovniku.

In šele nato k psihiatru, šele takrat, ko bo sebi in vsem dokazala, da si bolana ko paprika.
Default avatar
Ce prej nisi imela težav s prisluhi in prividi potem lahko pomisliš tudi na kaj iz onostranstva
Default avatar
Šef nima pravice videti tvoje zdravstvene kartoteke. Pa kaj je s tabo ženščina, pošlji ga nekam.
Default avatar
Js upam res upam da je biu tole kle gor cinizem in ga tko poskusam tut razumet....js bi ji predlagau naj gre direkt k dohtarjubin proba preiskat svoje stanje....sefa pa itak bas boli đoko za kartoteko zdravstveno....ka pa ma on za zjat tja pizdun?
Default avatar
Govorim o tistem z exorcistom...
Default avatar
Dragi komentatorji, oprostite mi za iskrenost, ampak med prebiranjem vaših "nasvetov" sem se resno vprašala "pa kdo je zdaj tu nor!?" Kakšne nebuloze to kvasite?? Vpraševalka razsodno opisuje svoje občutke nelagodja ob nenavadnih zaznavah, zaradi katerih je dovolj samokritično zaskrbljena, medtem ko razločno napiše, da ji je babica umrla pred "nekaj tedni", vi pa ji natrosite cel kup enih neuporabnih (in mestoma škodljivih) "modrosti", vse, razen tega, da so spremenjene človekove zaznave v obdobju žalovanja (ki je večstopenjski proces) nekaj povsem običajnega in prav nič nenavadnega. Kakor se te spremenjene zaznave v stvarnost mahoma pritihotapijo, tako tudi odidejo, minejo. Prav zanimivo bi bilo od nje po vsem tem času slišat - kako je danes s tem. Sta dozdevna prisotnost babice in njen govor še vedno v dometu njenih zaznav?

Se pa z vami močno strinjam, da noben šef nima popolnoma nobene pravne podlage za vpogled kogarkolišnjo zdravstveno kartoteko, kot mu tudi prav nihče od zaposlenih ni dolžan o svojem zdr. stanju poročat, ali na tako intimna vprašanja odgovarjat. Če šef to počne, potem grobo krši zakon o varovanju osebnih podatkov in si zasluži prijavo na pristojne službe.

Srečno!
Default avatar
Če imaš čudne stvari v kartoteki ti ne podaljšajo vozniške in na pregledu za službo imaš težave. Zato pazite kaj sanjate, Big Brother vas gleda.
Default avatar
Prikriti pred šefom je napisal/a:
Mogoče se ti pa ne zdi. Obvezno preberi knjigo Posmrtno življenje Bilyja Fingersa - Annie Kagan.... nekaj identičnega se je zgodilo njej kot tebi in spraševala se je nekaj podobnega kot ti :)) Preberi, pol pa javi, če je podobno.

Pa še ena knjiga je na to temo: "Angeli v mojih laseh" in druge od nje.
Default avatar
tvoja babica se v grobu obrača je napisal/a:
Šef ji daje kruh , NE POKOJNA BABICA! Sprašuje za rešitev težave, ti jo pa žalliš?! TI SI BOLNA KO PAPRIKA!
Default avatar
Mmi je napisal/a:
Motiš se. Seveda ima. Odvisno od položaja zaposlenega na del mestu. In jaz tudi vse preverim. Zakonito.
Default avatar
Imam občutek, da si bila na babico silno navezana. Morda je umrla prehitro in je ostalo med vama še veliko neizrečenih besed. Po smrti ljubljene osebe imamo v sebi poleg žalosti še veliko nepredelanih stvari. Kaj bi, če bi.... Možgani delajo po svoje, vsiljujejo se nam nenavadne misli.
Te misli, ki te obdajajo - tako kot so prišle, bodo tudi odšle. Moli za mir babičine duše, naj počiva v miru. Ne žaluj pretirano, pravijo, da mrtvi trpijo, če preveč jočemo in vzdihujemo za njimi.
Zakaj pa pravimo, naj pokojni počivajo v miru?
Še boljše, kakor iti h psihiatru, se mi zdi, iti h kakšnemu duhovniku, on sigurno nima "kartoteke", kamor bi tvoj firbčni šef lahko vtaknil svoj nos.
Default avatar
whitecow je napisal/a:
eh sm dal čudn odgovor.

V bistvu sem te tel tud vprašat ali imaš poleg občutkov tudi klake bolj oprijemljive dokaze, npr prižiganje/ugašanje luči itd? Pač pokojniki se vćasih na tak(e) načine poslovijo/poslavljaoj oz če morajo še kaj skončat in rabjo asistenco/oz hočejo komu pomagat itd. na tak način pokažejo na svojo prisotnost.