Starševski čvek

plača Marovt Loče

Default avatar
Hej,

a mi kdo zna povedati, kakšna je kaj plača pri proizodnem podjetju Marovt Loče (za troizmensko delo) in kakšen je na splošno vtis? Zanimam se namreč za delo pri njih.

Hvala,
Maša
Default avatar
Po pravici povedano ne bi šla več tja delat niti za 1000 evrov.Plača minimalna, dodatkov,ki so navedeni v pogodbi nikoli ne vidiš, vzdušje grozljivo. In bog ne daj, da jim poveš, da ni takšnoplplačilo, ki je navedeno v pogodbi,potem se pa začne.. Pa,če slučajno vprašaš, če so nadure pozabili obračunati...Če si samo tiho in delaš, pa si rečeš samo, da imam delo,pa vse, popolnoma vse pozres,potem le,drugače pa odsvetujem.
Default avatar
[quote="a iscejo?"]Po pravici povedano ne bi šla več tja delat niti za 1000 evrov.Plača minimalna, dodatkov,ki so navedeni v pogodbi nikoli ne vidiš, vzdušje grozljivo. In bog ne daj, da jim poveš, da ni takšnoplplačilo, ki je navedeno v pogodbi,potem se pa začne.. Pa,če slučajno vprašaš, če so nadure pozabili obračunati...Če si samo tiho in delaš, pa si rečeš samo, da imam delo,pa vse, popolnoma vse pozres,potem le,drugače pa odsvetujem.[/quo

PS:Pisano za Marovt Stranice, toda firma je ista, kajne?
Default avatar
Od ene tam zaposlene sem namreč slišala, da dobi cca 700 € neto izplačila in da se ji ful pozna, če preseže normo. Baje ima bruto čez 1000 €. Malo se mi zdi za lase privlečeno, zato pa sprašujem.

Lp
Default avatar
[quote="nikkson"]Od ene tam zaposlene sem namreč slišala, da dobi cca 700 € neto izplačila in da se ji ful pozna, če preseže normo. Baje ima bruto čez 1000 €. Malo se mi zdi za lase privlečeno, zato pa sprašujem.

Lp[/quote

Z nočnimi je 700 evrov neto točno minimalna plača. Če jih imaš vsaj 10 dni.Koliko časa pa dela tam, da lahko presega normo? Sicer jaz nisem delala takrat na normo, pa vendar so rekli, da so norme visoke, odvisne tudi od strojev in da so težko dosegljive.Sem bila sama priča delavcev,ko sodobili prvo plačo jih ni bilo več. Moško delo sicer, težko, pa minimalc.No, jaz sem obupno iskala drugje in k sreči podpbre pol leta ušla.Pa ne toliko zaradi denarja, saj jeskoraj povsod minimalc, kot pazaradi odnosov nekaterih vodilnih. Morda je v Locah kaj bolje, ne vem.Lp
Default avatar
brat je delal tri meseca..ni bil zadovoljen
Default avatar
Glede na to, da je minimalna plača cca 560 € neto me zanima, kakšno osnovo potem dajo pri njih?
Default avatar
ZDRAVO. PRIDRUZUJEM SE VASI TEMI, DA BI MALO IZMENJALI KOMENTARJE DRUGIH FIRM.....PLAČE...ITD... SEM REDNO ZAPOSLEN VOZNIK: VOZIM VSEPOVSOT NAJMANJ PA PO CESTI... PREJMEM OD 1000€ DO 1400€ KOMPLET PLAČE Z POTNIMI,MALICO,TELEFONOM. KUPIM SI OBLACILA,OBUTEV IN DELAM VSE SOBOTE. IMAM VSAKI MESEC 174UR NA PLACILNI. NAD UR NE DUHA NE SLUHA. DELAVNIK SE ZACNE OB ŠESTIH ZJUTRAJ IN DO ŠESTIH ZVEČER,4X TEDENSKO SE PODALŠAM DO SEDMI OSMIH ZVEČER...PRITISKI IZ VSEH STRANI OD STRANK DO ŠEFOV, KI JE ŽE TAK VSA ČETRTI IN SLIŠIŠ SAM: ZA SLUZBO IMAM 10 PROŠEN......JOÒOOJ IN SE PO VRHU JE EN TAK CLOVEK KI VSAKEGA ZATOŽI NA FIRMI IN SI SE PO VRHU KAJ ZMISLI ZRAVEN...IN SEVEDA TI VSAK DAN DIHA ZA OVRATNIK...:) BI GA NAJRAJE Z ENIM KOLOM NAHLODO VSAKO JUTRO,KO PRIDEM NA SIHT. DAJTE KAKSEN VAS KOMENTAR ALI ZGODBICO
Default avatar
Iscejo,seveda iscejo,ljudje odhajajo psihicno izzeti.Osnova je 3.84 bruto na uro.To po zakonu ni niti minimalc.Vse dodatke ti kr stejejo v minimalno placo.Ce ugotovis kaksno nepravilnost in ponizno vprasas,te zacnejo psihicno masirat,kradejo nadure in dopust.Obnasajo se ponizujoce do zaposlenih.Ljudje prihajajo in odhajajo.Zenske iskoriscajo na polno.Ta firma je zrela za temeljit obisk inspektorja.Grozno je tam.V Locah in Stranicah.Obup
Default avatar
jas delam že skoraj dve leti tam. nikol norme kr je nenormalna. vedno sm mela nad 750 neto plače. zdaj sem noseča in seveda so mi podaljševali za en mesec da nebi šla na bolniško. delala sem skos celo trudla sem se da čimveć naredim da bo mal za prešparat saj s partnerjem živima sama. žal mi je da sem se ubijala tam noseča in na koncu že ttetji mesec dobim plačo 650 z potnimi vret! to je nehumano. sram jih je lahko kak iskoriščajo. ljudje skoraj vsak mesec dajo odpoved. nikol več nazaj ne grem.
Default avatar
mikimiska89, jaz sem se sicer že zaposlila drugje, a me vseeno zanima, a si delala na Stranicah ali v Ločah? Si delala na 3 izmene (plača je baje višja, če delaš samo dopoldan in popoldan?!)?

Lp
Default avatar
Koliko pa dobijo tisti, ki delajo v kontroli, na dve izmeni? Je tam kaj boljše ali kvečjemu slabše?
Delam v konkurenčnem podjetju za 900 € - dve izmeni.
Default avatar
Ne hodit tja delat jaz sem bil tam 5 mesecev od marca letos in vam povem da na začetku te privlačijo z lepo plačo nato pa gre še samo navzdol. Da ne govorim o izkoriščanju in kršenju pogodbe iz njihove strani ter psihičnega maltretiranja.