Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Skuhaj si sam - Golaž s krompirjem

Default avatar

Babi-Nada

Včeraj je bil na vrsti golaž s krompirjem.

Golaž s krompirjem

sončnično olje
čebula
česen
govedina
sladka paprika v prahu
sol
poper
pelati v konzervi
krompir
jušna osnova
lovorov list

Najprej nasekljamo čebulo, lahko jo je nekoliko več, tudi do 500g, in vsaj tri stroke česna. Nato vse lepo popražimo. Vmes lahko nekoliko zalijemo z vodo, da se čebula lepo zmehča. Ko je čebula prepražena, dodamo govedino, narezano na koščke in jo popečemo z vseh strani.
Ko je govedina lepo popečena, zalijemo z jušno osnovo, posolimo, popopramo in dodamo sladko papriko v prahu in kuhamo 60min.
Po 60 minutah, pa dodamo pelate, krompir in lovorov list in kuhamo še 30 minut.

In to je to, res enostavno in okusno.

Opombe:
Ko pražimo čebulo, ves čas mešamo, da se ne prižge, pazimo, da je ne prepražimo preveč, ampak da je še vedno sočna, zato le malo dolijemo vodo, da se lepše mehča. Ogenj naj ne bo premočan, raje pražiti dlje časa in vseskozi mešati, kot na hitro zažgati.
Jušna osnova je lahko, goveja, kokošja, lahko samo iz kocke ali pa z malo vegete. Ravno toliko, da da okus.
Kuhamo na rahlem ognju, da lepo pomalo vre. Vsake toliko časa dobro premešamo.
Pelati so lahko v konzervi že spasirani ali še celi v lastnem soku.
Po želji, pa lahko dodate tudi narezano papriko, korenje.

Babi - Nada