Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Skuhaj si sam - Golaž s krompirjem

Default avatar

Babi-Nada

Včeraj je bil na vrsti golaž s krompirjem.

Golaž s krompirjem

sončnično olje
čebula
česen
govedina
sladka paprika v prahu
sol
poper
pelati v konzervi
krompir
jušna osnova
lovorov list

Najprej nasekljamo čebulo, lahko jo je nekoliko več, tudi do 500g, in vsaj tri stroke česna. Nato vse lepo popražimo. Vmes lahko nekoliko zalijemo z vodo, da se čebula lepo zmehča. Ko je čebula prepražena, dodamo govedino, narezano na koščke in jo popečemo z vseh strani.
Ko je govedina lepo popečena, zalijemo z jušno osnovo, posolimo, popopramo in dodamo sladko papriko v prahu in kuhamo 60min.
Po 60 minutah, pa dodamo pelate, krompir in lovorov list in kuhamo še 30 minut.

In to je to, res enostavno in okusno.

Opombe:
Ko pražimo čebulo, ves čas mešamo, da se ne prižge, pazimo, da je ne prepražimo preveč, ampak da je še vedno sočna, zato le malo dolijemo vodo, da se lepše mehča. Ogenj naj ne bo premočan, raje pražiti dlje časa in vseskozi mešati, kot na hitro zažgati.
Jušna osnova je lahko, goveja, kokošja, lahko samo iz kocke ali pa z malo vegete. Ravno toliko, da da okus.
Kuhamo na rahlem ognju, da lepo pomalo vre. Vsake toliko časa dobro premešamo.
Pelati so lahko v konzervi že spasirani ali še celi v lastnem soku.
Po želji, pa lahko dodate tudi narezano papriko, korenje.

Babi - Nada