ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

rak na dojki v času nosečnosti

Default avatar

matejka

Pozdravljeni!
Zanima me kolikšna je verjetnost da se med nosečnostjo pojavi rak na dojki. Slišala sem namreč, da je 100%, da se rak na dojki v času nosečnosti sploh ne more pojaviti. Kaj menite vi? Ali je možno,da so se na dojki pojavile spremembe zaradi nosečnosti (mlečne žleze)? Obiskala sem tudi svojega ginekologa ,ki mi je dojki pretipal in rekel ,da je dojka na otip sprememenjena zaradi nosečnosti. Ne vem zakaj ampak še zmeraj mi neki čut ne da miru in sem v dvomih. Hvala za odg.
Mateja
Default avatar

Stanko Pušenjak

Spoštovani,

rak v dojki že obstaja nekaj mesecev ali celo nekaj let, preden se ga lahko odkrije s pomočjo diagnostičnih sredstev in praviloma še nekaj mesecev ali let dalj, preden se ga lahko otiplje z roko. Zato se lahko rak v dojki seveda odkrije tudi v nosečnosti. Točnega časa nastanka sicer ne vemo vendar domnevamo, da raka v dojki odkrijemo šele 1 - 5 let po njegovem vzniku.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak