Starševski čvek

JT: Naravno do ženskega hormonskega ravnovesja

Default avatar
Pozdravljeni,

odpiram današnjo javno tribuno, v kateri bomo govorili o ženskem hormonskem ravnovesju. Ali tudi vas pestijo težave, kot so predmenstrualni sindrom, glavoboli, nečista koža, vročice, depresije, nespečnost in ne veste kje tiči vzrok?
Vabljeni na pogovor z gospo Simone Godina, nutricistko funkcionalne diagnostike, certificirano integrativno holistično zdravstveno trenerko ter članico združenja zdravljenja brez zdravil.

Simone, dobrodošli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anja V.

Potovanja.Over.Net
Forumi
FB: Potovanja.Over.Net
Default avatar
Pozdravljeni.
Imam težave s ščitnico - hipotiroza. Jemljem zdravila, zdaj 3 mesece.
Imam tudi policistične jajčnike. KT mi povzročajo preveč stranskih učinkov, menstruacija oz. krvavitev je bila pa dosti daljša. Tako, da jih ne jemljem.
Menstruacija zelo močna, traja 10 dni. Težave z aknami, mozolji, ogrci, mastnimi lasmi. Težave z depresijo. Brez energije sem. Na hitro sem se zredila.
Ob jemanju ščitničnih hormonov ne opazim sprememb.
Je sploh kakkšna rešitev, da se moja menstruacija uredi, da ne bo tako dolga? To traja že 25 let. Močna in dolga je bila tudi, ko sem bila vitka.
Default avatar
vsezmeštrano je napisal/a:
Vaše stanje je res zmešnjava hormonov, potrebno bi bilo pogledati povezavo med hormoni. PCOS kaže na to, da je hormonsko neravnovesje in to je prizadelo tudi vašo ščitnico, zdravilo za ščitnico najverjetneje ne pomaga, ker je vzrok sistemski., kar pomeni da neustrezno delovanje drugih horonov potiska ščitnico. Potrebno je uravnotežiti kompleten orkester hormonov. Pomeni sprememba prehranskega režima, mogoče dopolnjevanje prehrane in reorganizacija življenskega sloga, nadzor vpliva različnih oblik stresa, kvaliteta spanja, ustrezna vadba.
Najbolje da se najavite na brezplačno Integrativno analizo hormonskega stanja, da pogledam povezavo meb vašimi hormoni.
na:http://www.simone-godina.healthcoach.in ... om/kontakt
Default avatar
Pozdravljena!
Zanima me ali lahko same vplivamo na te težave?
Jih lahko omilimo brez zdravil?
Default avatar
Po rojstvu prvega otroka sem zaznala velike spremembe. Kaj lahko pričakujem po rojstvu drugega otroka?
Default avatar
Je hormonsko neravnovesje povezano s starostjo?
Default avatar
So lahko kontracepcijske tablete krive za celo zmedo? Odkar jih ne jemljem več, je vse bp, prej pa je bilo vedno nekaj. Koliko je res to škodljivo za organizem in kakšne dolgotrajne posledice ti lahko pustijo?
Default avatar
A je mogoče nihanje razpoloženja pri moji ženi tudi lahko posledica hormonskega neravnovesja in kako bi se to dalo odpravit? ... še malo bom dobil popizditis.

Hvala že v naprej za odgovor.
Default avatar
Pomoje da smo vsi malo preveč pomehkuženi postali, danes je tako da nam vsi hočejo prodajat neke kao naravne prehranske dodatke. Z normalno hrano se vse da, in ne potrebuješ nič dodatno. Res ne vem kaj vse nekaj pesti, vsi imajo neke težave,....a je to samo v glavah....za zdravje lahko poskrbiš čisto z zdravo, lokalno, ekološko hrano in pa z dovolj gibanja. Pika. Mar ni tako?
Default avatar
Vsezmeštrano,

je tipičen primer celostnega hormonskega neravnovesja. Lahko je prisoten stres, ki zvišuje nivo hormona kortizola, ta krade progesteron ( zaseda njegovo mesto oziroma telo zaradi povečanega stresa proizvaja več kortizola in zapostavi proizvodnjo progesterona), povišan kortizol vpliva tudi na delovanje ščitnice, ki je termostat našega telesa, upočasni se presnova, ker telo potrebuje rezerve za obvladovanje stresa. Dolgotrajna izpostavljenost takemu stresu oslabi nadledvične žleze in kotizol omaga, kar čutimo kot utrujenost. V kolkor je prisotna še estrogenska dominanca, kar kažejo močne krvavitve, kar pomeni, da je presnova hormonov v motena, kjer je ključni dejavnik ustrezna prehrana in življenski ritem, ret nadzor stresorjev. Posledičnio se tudi redimo, ker kortizol shranjuje maščobo, še posebej okrog trebuha.
Več o povezavi hormonov med seboj bom povedala jutri na brezplačnem e-predavanju Spoznajte svoje hormone:http://simone-godina.healthcoach.integr ... je-hormone
Default avatar
nihanje razpoloženja je napisal/a:
hahaha, lajk za tole :))
Default avatar
Tanja TT je napisal/a:
Seveda same največ lahko naredimo za svoje hormonsko stanje. Zdravila so samo začasna rešitev in ne rešijo vzroka hormonskega ravnovesja. pomembno je spremeniti prehrano in življenski slog ( spanje, stres, vadba, okoljski faktorji, notranje zadovoljstvo---)
Default avatar
Lepo prosim pomagajte mi.
Moje razpoloženje niha. Možu se trga. Tega se dobro zavedam.
Ne jemljem nobenih tablet. Kaj bi bil razlog? Kako odpraviti težavo?
Zelo vam bom hvaležna za vsak nasvet saj je stanje obupno.
Default avatar
lajkam:) je napisal/a:
še en lajk :) Drugače pa mislim, da vsi moški mislite, da smo ženske težavne (nihanje razpoloženja)...
Default avatar
2 otroka je napisal/a:
Pametno je pred drugim porodom uravnotežiti svoje hormonsko stanje in bodo potem težave po porodu manjše. porod je lahko še dodaten sprožilec skritih vnetij in težav v telesu.
Default avatar
Jaz imam pa težave z nespečnostjo.
Stara sem 45 let, drugače zdrava. Imam nizek pritisk, normalno telesno težo, vsak dan sem na svežem zraku (imam psa). Trenutno oziroma že nekaj mesecev opažam tudi pomanjkanje energije za delo, celo za kaj zabavnega ... enostavno se mi nič ne ljubi (še dobro, da imam psa in MORAM vsak dan dvakrat na sprehod z njim). Kar moram narediti, naredim z muko. Vmes pa imam obdobja, ko lahko delam ves dan. Saj na prvi pogled funkcioniram, delam normalno, stanovanje imamo urejeno, vse oprano, vsak dan skuhano in tako naprej, ne počnem pa tega z dobro voljo. In potem se za nameček še ne naspim. Kak teden je okej, potem pa spet teden ali dva, ko se prebujam večkrat na noč in ne morem zaspati nazaj.
Default avatar
starost?? je napisal/a:
Definitivno je povezano, ker je z leti proizvodnja hormonov zmanjšana in s tem težave še večje, v kolikor imamo že v pred menopavzi ( okrog 35 leta) pomanjkanje določenih hormonov in neurejeno hormonsko ravnovesje se dodaten padec hormonov s straostjo še bolj občuti.
Default avatar
KT je napisal/a:
Kontracepcija pomeni umetno hormonsko stanje organizma, deluje na različne načine, vsekakor pa vpliva na naše naravno hormonsko stanje tudi ko prenehamo, kar je v veliki meri odvisno od našega stanja pred pričetkom jemanja kontracepcije.
razlika pa je tudi, kakšno kontracepcijo izberemo, ker deluje na različen način.
v kolikor imamo na primer že pred pričetkom jemanja obremenjena jetra s strupi potem bo razlika ko dodamo še kontracepcijo v obliki tablet, ki še dodatno obremenijo organizem.
Tuakj bi lahko naredila celo predavanje. Več bom povedala jutri na e- predavanju Spoznajte svoje hormone
http://simone-godina.healthcoach.integr ... je-hormone
Default avatar
V napovedniku je omenjan divji jam. Kot berem v oglasih....gre za naravno pomoč pri hormonskih težavah. Je to združljivo s kontracepcijo? Oziroma za težave menopavze... kako ga uživati in katero obliko? Zakaj sta 2 obliki?
Default avatar
nespečnica je napisal/a:
Nespečnost je lahko posledica neravnovesja, po letih sodeč sva že v predmenopavznem obdobju, kjer prihaja do dpremembe hormonskega stanja. morala bi videti vaš prehranski režim in kaj jeste, ter mogoče še podatke o mesečnem ciklusu,se to je vključeno v moje protokole obravnave. na brezplačni konzultaciji se pogovorimo o stanju in pogledamo povezavo med hormoni oziroma osnovno stanje z Integrativno analizo hormonskega stanja. vprašalnik si lahko naročite na : http://www.simone-godina.healthcoach.in ... om/kontakt