Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Predstavitev moderatorke

Default avatar

Andreja

Pozdravljeni,

predstavljam vam svetovalko, ki vam bo pomagala odgovoriti na vprašanja, dileme in z vami pomagala razrešiti kakšno težavo.
Na forumu odgovarja Polona Podnar, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva z 12 letnimi izkušnjami na tem področju.

Po zaključenem študiju medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani se je zaposlila v Porodnišnici Ljubljana, kjer je opravila specializacijo in pridobila bogate izkušnje zlasti na področju porodništva in vodenja patološke nosečnosti. V želji po novih izzivih se je letos odločila za samostojno pot in ustanovila Medicinski center Podnar, katerega cilj je celostna obravnava ženske na enem mestu.

Ukvarja se z obravnavo menopavze in zdravljenjem z bioidentičnimi hormoni, zdravljenjem inkontinence in ultrazvočno diagnostiko v nosečnosti, še vedno pa sodeluje tudi s Porodnišnico Postojna.

Vabljeni da postavite vprašanja in se posvetujete.
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.
Default avatar

mc-podnar

Lep pozdrav tudi z moje strani!

Perimenopavzalne težave so danes žal dobro znane precej mlajšim ženskam, kot v preteklosti, ko so se s tem ubadale naše babice. Način življenja, v katerega smo do neke mere prisiljeni, ima pri tem veliko vlogo in morda je ravno tu priložnost, da nekaj spremenimo. Zato vabljeni v klepet; skupaj bomo že zmogli!

Lp, Polona Podnar, dr.med., spec.gin. in porod.
Default avatar

rutica

Dober dan,

Stara sem 60 let. V zadnjih letih sem imela kar nekaj težav, predvsem občutek pekoče nožnice, bledo kožo okoli vstopa v nožnico...Sedaj pa me je doletelo nekaj drugega. Čeprav moje vprašanje ni vezano na klimakterij, prosim za odgovor. Prejšnji teden sem bila na telovadbi. Čeprav nimam občutka, da bi naredila kakšen neroden gib, sem najprej začutila bolečino desno vzporedno s sramno kostjo ter opazila manjšo podplutbo ob dimljah. Včeraj se ni je bolečina nekako razširila bolj proti nožnici, imela sem občutek kot da imam rahlo mravljinčast predel ob sramni ustnici in vrhnji notranji del stegna. Čez noč se je ta občutek nekako pomiril, danes pa se mi zdi, kot da bi mi vleklo na neki točki sramno ustnico. Je možno, da sem si poškodovala kakšen živec? Kako ravnati v takšnem primeru? Sicer nameravam obiskati ginekologinjo, vendar ne verjamem, da bom dobila hitro datum za pregled.
Hvala in lep pozdrav.
Default avatar

preverjam

lepo pozdravljena moderatorka,
zanima me, ali ta forum sploh deluje?
Ne vem ali naj sploh pišem vprašanje, ko pa opažam, da na spodnja vprašanja sploh ne dajete več odgovorov?
za dogovor se vam toplo priporočam in vnaprej zahvaljujem

Dam
Default avatar

še ena Iris

Lepo pozdravljeni!

Vprašanje sem poslala pred več kot desetimi dnevi, vendar odgovora še nisem dobila.
Default avatar

denija

Pozdravljeni,
zanima me, če moderatorka še sodeluje na forumu. Lp

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič