Starševski čvek

Moja zgodba - za vse, ki iščete srečo v zrelih letih

Default avatar
Spodaj berem, kako se ena sprašuje, če je resnična ljubezen možna tudi v zrelih letih. Odgovori so zelo različni. Glede na to, da imam relativno svežo izkušnjo, dodajam svoje mnenje in upam, da bo kateri (predvsem velja to za ženske) koristila.

Kot prvo: ja, je možno. Tudi, ko se bližaš petdesetim, je še vedno možno, da naletiš na nekoga, ki ti je na prvi pogled pisan na kožo, ki ti je privlačen, ki zaneti v tebi tisti ogenj, tista čustva, za katera si že dolgo prepričan, da jih ne boš nikoli več izkusil. Dobiš občutek domačnosti, pripadnosti, na široko odpreš svoje srce in ga spustiš vanj. Vse kaže na pravljico.
Ampak.
Seveda vedno pride "ampak", ki te strezni.
Že zelo kmalu sem opazila, da moj partner nekako ne zna potegniti ločnice med sedanjostjo in preteklostjo. Bolj natančno: njegove bivše naj bi po njegovem mnenju bile del najinega skupnega življenja. Ni videl razloga, zakaj se ne bi dobivali na kavah, bilo mu je nerazumljivo, zakaj ne želim, da njegova bivša pride v naš skupni dom, ko mene ni. Prostodušno mi je povedal, da je to izključno problem mojega nezaupanja. Stvari so se vlekle tako par let, ko sem nazadnje ugotovila, da je bil zvečer z njo (in mi to poskušal celo prikriti), sem potegnila črto in zaključila.

Moj nasvet za vse, ki začenjate zvezo v zrelih letih: preden se res prepustite, PREVERITE, ALI IMATE PODOBNE VREDNOTE. Iz foruma vem, da ljudje zelo različno razumemo pojem pripadnosti, zvestobe. Vem, da nekateri popolnoma v redu sprejemajo druženje z bivšimi, da nekateri z lahkoto odpustijo tudi prevaro. Čisto ok, ampak potrebno je, da se najdeta dva enako misleča. Nikakor pa ne silite z glavo skozi zid, misleč, da se boste spremenili (eden ali drugi), ker to enostavno ni to. Taka zveza je samo umiranje na obroke, do bridkega konca.

Tisti iz spodnje teme pa seveda žeim veliko sreče in predvsem to, da je našla nekoga, ki ji ustreza, nekoga, ki je že v osnovi tak, da se nobenemu od njih ne bo treba na silo spreminjati, da bi ostala skupaj. Je redko, a še vedno verjamem, da je mogoče. Morda nekoč tudi zame.
Default avatar
Verjemi, ta nekoč je vsalo leto manj možen.
Default avatar
..in jo tudi dobila.

Pri petinštiridesetih.

Skupaj sva 10 let in moram reči samo :lepo se imava.

Srečna sem.
Default avatar
nikoli je napisal/a:
... hmm, ali pa vsako leto bližje...
Default avatar
jaz sem verjela v srečo je napisal/a:
Imela si srečo in verjetno sta v vseh stvareh kompatibilna. Lepo je tole prebrati.
Default avatar
ampak je napisal/a:

Res sem imela srečo, da sva se našla.

Prava za skupaj.

V glavnih rečeh sva si podobna.

Zato se tudi dobro razumeva.
Default avatar
Ti, ki si tako srečna s tvojim...si ziher, da te ne bi takoj zamenjal za bivšo? Ker kaj jaz to vidim, sama...kolegica, druga kolegica...berem o tem, avtorica te teme...prav vsi so navezani na bivše, takoj bi jih imeli nazaj, sploh če imajo otroke z njimi, še mene bi moj bivši, čeprav sva 15 let narazen, še vedno..sem skoraj ziher...takoj vzel nazaj....
Default avatar
v zadnjih nekaj letih dva in oba navezana na bivše je napisal/a:

Ne, nikoli me ne bi zamenjal z bivšo.Ker ima ona drugega, s katerim se dobro ujame.

Jaz sem pa tudi z bivšim popolnoma končala zgodbo.

Z njim se ne vidim, niti ne komuniciram.Niti ne želim.
Default avatar
Poučna zgodba. Za v razmislek!
Default avatar
dobila svojo lekcijo je napisal/a:


Kako pa funkcionira nova izkušnja?

Govoric samo stari neuspešni.
Default avatar
Me je to branje spomnilo na eno znanko, vdovo. Okoli razlaga, kako išče moškega zase, v bistvu pa išče samo k..... Potem pa veselo razlaga vse intimnosti teh moških.
No, pol naselja je šlo čez njo, ona pa še kar z isto ploščo, kako išče.

Deci pa glupi, pri 60. in čez mislijo le s spodnjo glavo, ona pa se jih reži za hrbtom. Istočasno vsaj trem razlaga, kako bi se poročila, oh in sploh. Gre en čez vrata, že drugi zvoni na telefonu. Ha, ha.

Eh, sam na polje gre na sprehod, pa že najde kandidata. Pač, kurbiš style.

No in potem pa razlaga o kao svojih prijateljih.
Default avatar
Poročena sem več kot 30 let in če se mi slučajno zgodi, da postanem vdova, ni šans, da si iščem drugega dedca! Vem, da bi bili prav vsi slabši od mojega sedanjega, saj sem nanj navajena in poznam vse njegove finte. Je pa res, da mi v vseh teh letih ni nikoli naredil nič hudega.
Lahko bi imela recimo - samo prijatelja - na daljavo, da bi šla kdaj skupaj na kavo ali na kakšen izlet, da bi pa živela s kom in si ustvarila en kup novih problemov, to pa ne!
Default avatar
v zadnjih nekaj letih dva in oba navezana na bivše je napisal/a:
hej, mogoče pa je to dokaz, da smo si namenjeni za celo življenje..
Default avatar
Sicer imam partnerja ampak vam priznam, da se mi enostavno ne bi dalo več požreti vsega kar sem požrla v mlajših letih, če bi si morala znova najti partnerja. Za zrela leta so super variante take prijateljske naveze, ko se pač dva dobivata in intimno prijateljujeta vendar živita vsak v svojem stanovanju in skrbita vsak za svoje gospodinjstvo:) Vem, da se večina ne strinja s takim načinom ampak po moje je to najbolj udobno edino zaradi stroškov se seveda bolj splača živeti skupaj samo kaj, ko ženske na koncu vedno pristanemo v vlogi gospodinje, kuharice...seveda poleg službe.
Default avatar
jaz sem verjela v srečo je napisal/a:
Ostani srečna!
Default avatar
Sama sem mnenja, da pač kakor kdo. Eni si najdejo srečo tudi po 40+, 50+, 60+... eni pa ne.
Eni si tudi nikoli ne najdejo nekoga. Niti pri 20ih, 30ih, nikoli.

Tako pač je in zdajle pisat tukaj: meni se je to zgodilo in isto se bo tudi vam, je za moje pojme brezveze.
Default avatar
kremna rezina je napisal/a:
podpišem in prakticiram....
Default avatar
Jaz sem tista, ki se spodaj to sprasuje...tudi jaz vse manj mislim da je mozno oz. Je mozno, ce si pripravljen marsikaj pozret, pa ce si zmozen zaupat... Tudi jaz ne najdem boljsega kot je bil moj moz, hvala bogu da sem vsaj otroke imela z dobrim clovekom. Zelim mu vso sreco s tanovo, sama pa se ne mislim vec poglabljat v karkoli, zdaj ko vem kaksni so danes moski.. Sem sla na izet, okrog mene pet porocenih oz. Vezanih, ma vsi razen najmlajsega (ki je nekaj cez 20) BI! In sem bila samo srecna da nimam moza, da bi se se s tem obremenjevala, ko bi kam sel.

Pogresam pa kako samsko prijateljico, da bi skupaj zurale, s tem mislim to, da bi sle k skupaj, kak koncert, v wellnes, na kak izet... Vse ki jih ppzn so namrec zasedene in so seveda za vikende s svojim dragim...

Eh, bomo ze nekak ;)
Drzte se punce!
Default avatar
sama menim je napisal/a:
Avtorica ne govori da se bo to zgodilo še komu ampak opozarja, kaj je treba preverit preden se spustiš v vezo.
Default avatar
Teoretično je možno, praktično pa veliko bolj ne kot ja. Žal. Nekateri si nočete priznati, ampak tako je.