Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Avto, zavarovanje, prepis in ločitev

Default avatar

Nimampojma

Z možem sva v ločitvenem postopku. V kratkem mi poteče zavarovanje za avto, ki je bil do sedaj pisan na moža. Zdaj bova to spremenila in napisala avto name. Ker sem mladi voznik in nisem nikoli imela avta pisanega name kaj to pomeni pri zavarovanju? Kateri premijski razred gledam? Vsako leto doplačam zavarovanje za mladega voznika. Kako pa izgleda prepis avta? Narediva to z kupoprodajno pogodbo?
Moram reči, da sem v teh stvarem čisto bosa, tega nisem nikoli počela. Saj se bom naučila, samo tukaj znate stvari čisto po kmečko razložiti in vem da mi bo potem bolj jasno kako naj se lotim zadeve.
Tole je še zadnje kar moram urediti, potem pa bom laže zadihala.
Default avatar

DRUGA LEKCIJA

Če se sporazumno ločujeta, pojdita z možem skupaj tja, kjer opravljajo tehnični preglede. Tam bosta vse uredila. S seboj imejte vse dokumente, osebno, itd. Boste naredili prepis, do prve redne registracije, od tu naprej boš pa itak urejala ti.
Default avatar

packa.k

pri meni podobna situacija in je zgledalo tako, da sva šla najprej k zavarovalnemu agentu, kjer sva prekinila njegovo polico in napisala novo name - on dobi nekaj denarja nazaj (preračunano od dneva prekinitve do dneva ko se izteče polica), ti plačaš na novo. Čeprav razumem je bil prej avto vse skozi pisan nanj kar pomeni da ima neko boniteto, ti pa nimaš nobene kar pomeni da bo cena zavarovanja višja - če pogledaš zavarovalnico triglav http://www.triglav.si/podpora/avti/ao/a ... h_razredov --> si ti v razredu 14, torej z 0%bonusa.
Potem pa z vsem tem pojdita tja kjer opravljajo tehnične preglede, prosita za kupoprodajno pogodbo, jo izpolnita in potem bo referentka uredila do konca. Upoštevaj pa da plačata vse - odjavo od njega, prijavo nate, cestnino, novo prometno, itd (ne spomnim se vsega) ampak vsekakor ti poberejo kar nekaj denarja.