Forum.Over.Net

Starševski čvek

JT: Aleš Avbreht, kandidat za župana Ljubljane pravi ...

Default avatar

AnjaV

Danes vabimo uporabnike portala Med.Over.Net, da vprašajo kandidata za župana mesta Ljubljana.

Rdeča nit pogovora, kateri bomo sledili je tematika:

- Ali je v Ljubljani dovolj priložnosti za razvoj podjetništva?
- Kako povezati znanje in modrost starejših z zagnanostjo in vedoželjnostjo mladih?
- Na kakšen način zagotoviti kakovostne in dostopne rekreativne površine in prostore?
- Ali se moramo v Ljubljani začeti pogovarjati med sabo, poslušati in slišati ? Diktati in izsiljevanja odločitev niso več popularna …
- Kako prisluhniti in slišati tudi izzive četrtnih skupnosti?

"Aleš Avbreht podpiram ker vem, da je marljiv, sposoben in pošten in ker bo dober župan vsem prebivalkam in prebivalcem Ljubljane, mestu novih priložnosti. Kapital smo ljudje in vlagali bomo v ljudi."
Takšne so zapisane besede simpatizerjev, ki opisujejo Aleša Avbrehta, kot kandidata za župana.

Aleš Avbreht dobrodošli na portalu Med.Over.Net.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anja V.

Potovanja.Over.Net
Forumi
FB: Potovanja.Over.Net
Default avatar

mladi in delo

Zanima me, kakšna je vaša strategija oz. rdeča nit Ljubljane - bolj v smislu turističnega mesta ali stičišča gospodarstva torej podjetij in posledično novih delovnih mest?
Default avatar

prebivalka Ljubljane

Gospod Avbreht, kako se počutite, ko kot popoln neznanec v politiki kandidirate za izrazito politično mesto? Menite, da je to lahko prednost v boju za ćupansko mesto?
Default avatar

Nataša Dermastja

A boste resnično prisluhnili ljudem, ne glede kje živijo? Nekateri smo se počutili kot drugorazredni meščani, ki so jih odpravili z obljubami in količki na pločnikih.
Default avatar

osebnostnarast

Lepo pozdravljeni,

lepo, da ste se odzvali tudi mediju, kot je forum, kjer smo lahko anonimni in vprašamo, karkoli. Potrjuje, da ste pogumni, kar ne moremo reči ravno za kogarkoli.

Resnično pa me zanima, ali bi se bilo lahko z vami, če bi bili župan, pogovarjati tako, da bi bilo tudi realizirano, kar bi se dogovorili. Sem predstavnica četrtne skupnosti in bi želela spremembe v našem okolju. Več delavnic izobraževanja za osebnostno rast posameznikov. Bi bili pripravljeni nameniti tudi kakšen evro v tovrstna izobraževanja?

Hvala.
Default avatar

Nastiša

V času Jankovičevega županjevanja, je bilo v Ljubljani narejeno resnično veliko. Še noben župan, do danes ni naredil toliko. Ali nam lahko zagotovite, da bo tako, tudi v prihodnje, če boste izvoljeni za župana?
Default avatar

Razočaran meščan Ljubljane

Spoštovani kandidat za župana g. Avbreht, ali ste dovolj osebnostno močni, da boste znali premagati takšen kult osebnosti kot si ga ja zgradil dosedanji župan Janković, ki je delal samo na "fasadi" in za "prijatelje" in to vse na naš račun?
A imate dovolj podpore v stranki SMC in predsedniku Vlade g. Miru Cerarju? Mislim, da vam bo ta še kako potrebna!
Default avatar

Xyz

Pozdravljeni.

Kako realen oz. potreben se vam zdi projekt poglabljanja železniške proge? Kakšna bi bila lahko časovnica projekta?
Default avatar

gledališka navdušenka

Spoštovani, zanima mne, kakšen je vaš odnos do kulture? Kako ocenjujeto strategijo na področju kulture, ki jo ima Ljubljana? Koga bi postavili za načelnika na tem področju?
Default avatar

sam fprašam

- Zakaj MON forsira enega kandidata?
- Zakaj JT samo s kandidatom iz Ljubljane?
Default avatar

Andreja

sam fprašam je napisal/a:
Tako je naneslo, da je gospod bil edini zainteresiran, da se pogovarjal na tem mestu.
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.
Default avatar

AlesAvbreht

mladi in delo je napisal/a:
Absolutno bolj v smislu stičišča gospodarstva in novih delovnih mest. Ljubljana mora naredit vse, da se zmanjša brezposlenost na minimum. Glede turizma sem bolj pristaš kvalitete pred kvantiteto. Preko dobrih povezav in odličnih hotelov ter turističnih zgodb je potrebno v Ljubljani turista zadržati več kot dva dni.
Default avatar

AlesAvbreht

Nataša Dermastja je napisal/a:

Absolutno, to stalno poudarjam v svojih predstavitvah. Vsi smo meščani in meščanke, tu razlik ne sme biti.
Default avatar

ljubljančanka78

Pozdravljeni,
osebno menim, da niste posrečena izbira s strani SMC. Sicer sem SMC simpatizerka, vendar
mi ne ustreza način, na katerega je zelo bogatela vaša odvetniška pisarna in z njo tudi vi
(posli z državno upravo- torej z denarjem davkoplačevalec). Tudi sicer ste pistili vtis elitista in bogataša, da ste "nad ljudmi" in ne "za ljudi". Zanima me, koliko ur svojega časa ste kot pravnik aliodvetnik namenili prostovoljnemu delu oziroma brezplačnemu pravnemu svetovanju tistim, ki si odvetnika ne morejo privoščiti in so se po krivici, nevednosti ali nesrečnemu spletu okoliščin znašli v kolesju krutega sodstva? .. Ljubljančani, ki smo siti Zorana, nimamo na teh volitvah neke pametne izbire, zato oklevam, ali bom šla sploh volit...če me prepričlate o nasprotnem, imate moj glas. Sicer pa, srečno!
Default avatar

AlesAvbreht

Razočaran meščan Ljubljane je napisal/a:
Jaz gradim na poštenosti in osebni integriteti ter sem zazrt v prihodnost, zato se ne prepiram o preteklosti. Tu bomo naredili revizijo, ko bomo prišli do konkretnih podatkov. Za naprej je potrebno gledati. Mislim, da lahko premagam v drugem krogu župana, sicer ne bi kandidiral. Podporo predsednika dr. Cerraja imam, danes me podpre tudi javno na zaklučni konferenci, in ob 13. uri na Prešernovem trgu na naši stojnici. Sicer pa pozivam vse volilke in volilce, ki hočejo novega župana, da me podprejo.
Default avatar

podjetnistvo

Kako bi intenzivneje spodbujali podjetništvo?
Default avatar

AlesAvbreht

Xyz je napisal/a:
Ta trenutek nerealen, ker poteka spor med investitorjem in SŽ glede propadlega projekta Emonika. Ko bo ta rešen, se bo lahko kaj zgodilo. Jaz menim, da bi železniška postaja morala biti obnovljena in ob obnovi bi morali tudi nastaviti bodočo poglobitev, saj bi s tem pridobili na kvaliteti življenja v tem delu mesta, ko bomo to realizirali. Moramo pa ta javni del tako načrtovati, da se bo realno lahko zgradil, namreč projekt je propadel ravno zaradi predrago zastavljenega javnega dela projekta, ki ga zasebnik ne more sfinancirati glede na predvidene prihodke in komercialnega dela. Zato menim, da je časovnica kar oddaljena in sega še v mandat po mojem morebitnem mandatu.
Default avatar

Marta iz Ljubljane

Ali boste imeli čas prisluhniti posamezniku, kot sedanji župan? Boste dostopni za navadne smrtnike? Boste prisluhnili in odgovorili na vsa vprašanja? Nas sprejeli in odgovorili?
Default avatar

Andreja

ljubljančanka78 je napisal/a:
Draga ljubljančanka, vseeno vabljeni na volitve, da ne bodo drugi odločili namesto vas. Obkrožite kot mislite, da je prav.
Vaš komentar sicer ni ravno predmet današnjega pogovora, ampak morda bo kandidat vseeno odgovoril. Da vidimo, kako bo čas dopuščal in on bil pripravljen.
***

Problemov ne bomo rešili z istim načinom razmišljanja, kot smo jih ustvarili.
Albert Einstein


Stojim Vam ob strani.
Default avatar

AlesAvbreht

ljubljančanka78 je napisal/a:
Sam nisem bogataš, dovolj pa zaslužim tega ne skrivam. Nikakor pa se ne strinjam, da služimo s posli z državno upravo, saj naša pisarna, ki šteje 17 ljudi 85% prometa doseže pri svetovanju za privatne osebe in gospodarske družbe. le manjši del 15% je iz javnega sektorja. To pa zato, ker sem specializiran za javna naročila, kar mi bo prav prišlo pri delu za mesto kot župan, da se vzpostavi preglednost in zakonitost vodenja postopkov. Napa pisarna se vsako leto udeleži "pro bono" dneva odvetnikov. Ljudem, sam določen del svetujem brezplačno, tako da upam, da boste spremenili mnenje in da se bo vaše zaupanje do mene poglobilo.