Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

energetska izkaznica

Default avatar

iz obale

Upravnik nam je poslal dopis in anketni list za popis, ki bo služil za izdelavo energetske izkaznice. Na info portalu energetike,Ministrstva za infrastrukturo pa sem prebrala, da"Kdaj jo bomo morali pridobiti ?
Pridobiti jo bomo morali samo v primeru prodaje ali oddaje v novi najem. Lastniki stavb, ki svojih nepremičnin ne prodajajo ali ne oddajajo v najem, pa energetske izkaznice ne potrebujejo."
.Torej, če ne nameravam prodajat ali oddajat stanovanja je ne potrebujem oz. jo dam delat, če se pokaže potreba po tem. Drži?
Ta trenutek mi je to pač nepotreben strošek.
Razmišljam prav?
Default avatar

neumnosti

Bomo pač oddajali na črno, a ne? Država nas sili v to.
Default avatar

traktorvsenik

Še en nateg.
No, kartica ni nateg, cena pa. Si upa kdo pogledat, koliko stane pri nas in koliko pri Nemcih? Kot da smo mi velesila, oni pa eno revno selo :(
Default avatar

sabina1235

V večstanovanjskih stavbah je problem to, da ima izkaznico cela stavba -vsa stanovanja ali pa nobeno. Težko je naredit energetsko izkaznico za samo eno enoto, brez upoštevanja vseh ostalih enot. Se da, ampak je izredno težko in drago - stane toliko kot za cel blok.Torej, če se oddaja ali prodaja samo eno stanovanje v bloku, potem se naredi izkaznica za vsa stanovanja hkrati.
Default avatar

Solar

Energetsko izkaznico v večstanovanjski stavbi je možno za posamezno enoto izdelati samo, če ima lasten sistem ogrevanja. Če ima stavba en sistem ogrevanja je potrebno izdelati energetsko izkaznico za celotno stavbo. Je pa v vsakem primeru bolj smiselno, če izkaznica velja za objekt in ne posamezne enote.