Starševski čvek

Kaj ženske najbolj postara?

Default avatar
Kaj se vam zdi da žensko vizualno in mentalno najbolj postara? Meni osebno se zdi da kratki lasje in nekaj kg več. Zadnjič srečam eno sosedo se nismo videli že skoraj 10 let, pa jo komaj prepoznam imela je dolge blond lasje spete v čop, lepo postavo je suhica res lepo telo. Pa ženska stara 54 izgledala jih je ene 43, čisto se je spremenila prej ko je imela kratke lasje in več kg je bila čisto drugačna slabo je izgledala.

Meni se zdi da kratki lasje in več kg ženski takoj dodajo 10 let. Kaj se vam zdi da žensko najbolj postara?
Default avatar
hmm ... ne vem, če res, odvisno od osebe - če si presuha, so kvečjemu gube na obrazu bolj izrazite, pri polnejših osebkih pa je koža bolj napeta ...
Default avatar
...če ima zraven sebe 15 let starejšega moža.
Default avatar
Kaj te postara? Življenje samo! Porodi in s tem pridobljeni kilogrami, lasje (nekoč krasni in dolgi, sedaj sivi, mastni in kratki, žile po nogah, razpokane pete, otekle roke, utrujenost, gube na obrazu, podočnjaki).
Delo in še enkrat delo, otroci, bolni, sitni, vstajanje ponoči, delo in služba, nepravilno hranjenje, tolažba s hrano, gospodinjska opravila, po možnosti tudi delo zunaj, vrt, zemlja, živali...).
Življenje ni praznik! Ne moreš zgledati pri 60. tako kot pri dvajsetih ali tridesetih.
Default avatar
Praviš, da je nisi videla skoraj 10 let in zdaj se ti zdi čudno, da je postarana za 10 let?
Default avatar
Mislim, da ženske najbolj postara težko življenje, trpljenje, nesreče in podobno.
Srečna ženska zgleda mladostno, pa če se postriže ali zredi, nima veze.
Default avatar
Ženske po 45, 50 postarajo dolgi lasje, linije obraza naredijo bolj trde, gube so bolj opazne. Postara jih tudi 10 kg preveč.
Mentalno pa način razmišljanja,sprejemanja določenih stvari.
Seveda so pri vsem tem tudi izjeme.
Default avatar
No jaz sem se tam nekje med 45 in 50 s precej dolgih las postrigla na kratko, sama sem se veliko bolje počutila in vsi so rekli, da zgledam bistveno mlajša. Tudi meni se je tako zdelo. Nisem pa blond. Odvečnih kilogramov nisem imela nikoli.
Po moje ni pravila, treba se je le (kritično) pogledat v ogledalo in se čimbolje uredit, tako obleko kot frizuro in vse ostalo. Seveda tudi letom in postavi primerno (pajkice recimo petdesetletnice s preveliko ritjo gotovo ne bodo pomladile, kvečjemu bo smešna).
Default avatar
Yo_ je napisal/a:
Slabo si prebrala, Yo. Ni je videla 10 let in zdaj zgleda veliko mlajša kot pred 10 leti.

Se ti je preveč mudilo pljuvat :-)
Default avatar
Poznam pregovor "Leta gor, lasje dol!", kar naj bi pomenilo, da naj bi s staranjem imele krajše frizure. Meni ženske v letih in z dolgimi lasmi ( pa naj bodo speti v čop ali razpuščeni), dejansko delujejo zastarelo, ali kot da se je njihov čas ustavil že zdavnaj. Če imajo pri tem že tudi malo sključena ramena in starostne pege na obrazu, je pa sploh katastrofa. No, osebno mislim, da žensko pomladi kratka, barvana, tudi s prameni, naravna frizura in športni način oblačenja.
Default avatar
Letra je napisal/a:
Se strinjam. Res moraš imet veliko srečo z lasmi, da tudi v malo starejših letih zgleda lepo in da nisi kot ena čarovnica.
Default avatar
Res je ženske nisem videla že skoraj 10 let in sem bila presenečena kako dobro izgleda, bistveno boljše kot pred 10 leti, ko je imela ene 15 kg več in kratko frizuro. Tudi v obraz je mladostna, nobenih pretiranih gubic skratka sem bila presenečena kako daljši lasje in manj kg žensko pomladijo.
Default avatar
Kratki lasje pomladijo, ne pa postarajo. Postarajo pa pač sivi lasje.

Pa suhice so prej bolj zgubane. Tudi športnice. In seveda kadilke, ki so pri 50 letih vse sive v obraz in z rjavimi podočnjaki ter rumenimi zobmi. In z rumenimi beločnicami.
Default avatar
Meni pa ravno obratno, ženske ki so 40+, 50+ pa imajo kratke frizure meni delujejo kot stare mame in tudi če pogledate po ulici te ženske dejansko izgledajo zelo slabo. Večina žensk ki so 40, 50 stare pa imajo srednje dolge do dolge lasje so veliko lepše kot tiste s frizuro v stilu stara mamca....
Default avatar
težko življenje je napisal/a:
Ma ženske, kakšni lasje, kilogram gor al' pa dol.....

Skrbi, povešeni ustni kotički, puklasta drža, srep pogled, zavist, dolgčas, nič seksa........sikanje tukaj na monu......

TO postara še tako lepotico!
Default avatar
Kalisto je napisal/a:
Meni se pa zdi, da ravno frizura na psa iz ženske naredi neprivlačno staro babo. Na zguban obraz enostavno ne gre moška frizura. No, gre že, ampak na taki ženski ni več neke ženskosti. Meni se kratki lasje zdijo kot sporočilo, da je ženska opustila misel, da bi bila komu še privlačna.
Default avatar
Pljuuunk! je napisal/a:
Pa sem res. Ampak kje pa ti vidiš pljuvanje, pa ne vem? Slab dan?
Default avatar
Kar se tiče dolžine las, se mi zdi paž ali nekje do ramen super izbira. veliko boljše kot čisto kratki lasje.

drugače pa se mi zdi, da žensko lahko zelo postara hitro hujšanje. npr., če je bila bolj polna (ne nujno debela) in shujša, postane upadla, postarana. lep primer je npr. špela grošelj.
Default avatar
No, kratke frizure so takšne in so drugačne. Ene dejansko postarajo, druge pa krasno poudarijo obrazne poteze. Lep primer tega slednjega se mi zdi Halle Berry. Saj je imela vmes eno fazo dolgih las, ampak se mi zdi, da s kratkimi izgleda mnogo bolje.
Default avatar
Yo_ je napisal/a:
Dober dan tudi tebi!