ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

neredne krvavitve in jemanje NHT

Default avatar
stara sem 44 let zaradi nerednega menstrualnega ciklusa ozi. vmesnih krvavitev mi je pred dvemi leti ginekologinja napisala nadomestno hormonsko terapijo (trisekvens). krvavitve so se uredile vendar sem se v enem letu zredila za 12kil. po nasvetu zdravnice preneham z jemanjem teh tablet. eno leto sem bila brez kakršnekoli terapije in vsak mesec upala da se ne bojo pojavile vmesne krvavitve vendar so se. pred dvemi meseci mi je ginekologinja uvedla ponovno NHT vendar tokrat tablete novofem. prvi mesec je bilo brez posebnosti. ko sem začela jemati rdeče tabletke v drugi škatlici so se pojavile neznosne bolečine v dojkah in krvavitev ki naj bi ponehala po 4 dneh vendar traja že 20 dni. po današnjem posvetu z zdravnico mi svetuje prenehanje jemanja novofema in ko se krvavitev ustavi naj pridem na pregled. ali ima še katera podobne težave ali pa kakšen nasvet ?? hvala in lp
Default avatar
Spoštovani,

naj najprej povem, da to ni izmenjevalnica mnenj in izkušenj temveč portal, na katerem odgovarja zdravnik.

Glede težav ob uporabi NHT pa lahko zapišem le to,da vnaprej ne moremo vedeti, kako se bo kdo odzval na konkretno NHT, zato vsao uvedbo NHT vedno lahko vsaj v prvih mesecih uporabe smatramo kot "poskus". Na srečo večina preparataov ne povzroča težav, če jih povzroča pa ga zamnjamo za kaj drugega. Le redkim prav vsi preparate v vseh oblikah uporabe (tablete, nalepke a injekcije) povzročajo težave, se pa zgodi. Svetujem, da se držite svoje ginekologinje, ki bo verjetno postopala po priporočilih in v skladu s svojimi izkušnjami.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak